reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Ja co prawda nie jestem z Poznania już, ale z Kostrzyna Wlkp. Mam nadzieję, że mogę się dołączyc? :)
Patrycja Infekcja pochwy to coś okropnego, przeszłam to w pierwszej ciąży
Pozdrawiam!:)

reklama
witam się

Witam nowe mamy:)

Jagmar powodzenia...niech ten dzień będzie wyjątkowy :) Czekamy na szybkie foteczki :) oby pogoda Wam dopisała!

U nas OK. Franus mobilny i zywiołowy po bracie :) chyba jedyna różnia u nich to jest w jedzeniu...:)))))

Nikos juz sie zaadaptował w pokolu. Także kamień z serca bo to mi się udzielało

krklisz wszystko gotowe? stresik?
pozdrawiamy:)

Patrycja Ja teraz tez planuje sw Rodzinie rodzinie poprzednio byl szpital Raszei i bylam zadowolona ale teraz chce zmienic poniewaz w sw Rodzinie daja znieczulenie zewnatrzoponowe i mozna dziecko oddac na noworodki.
No ja to nie zlicze ile razy wymiotowalam na poczatku ;(, infekcje tez mnie trapia ale do zielonego sluzu jeszcze nie doszlam ;). Tez ostatnio mialam globuli po ktorych jeszcze bardziej mnie swedzialo niz przed ;) i po 2 powiedzialam pas ;).

Asia Pewnie ze mozesz zapraszamy ;), jakis czas tem ogladalam dzialki w Kostrzynie ;).

Marciaa Super ze z przedszkolem sie udalo, u nas niestety 2latkow nie biora do przedszkola bo maja za duzo 3 latkow, a powiedz jak z nocnikiem u Nikosia?
Tak mniej wiecej gotowe a co najwazniejsze dla mojego M torba spakowana ;). Jakos narazie sie nie stresuje, chociaz jeszcze dobrze pamietam jak to bylo poprzednim razem wiec obawy sa..............

Niko jest w 3 latkach :) Z nocnikiem mamy właśnie najwiekszy problem. Zestresował się chłopak i sikał tam w majtki non stop. Przy kazdym wysadzaniu była histeria i zeby nie zrazić go psycholog kazała zakładać pampersa i klops. MASAKRA w domu sika mało kiedy zawoła...ale kupkę woła...eh

Cześć dziewczyny :)
Witam nowe mamusie, niech Wam sie tutaj miło pisze :)
ciążóweczkom wszystkiego dobrego, zdrówka dużo!
co do kolek niestety nie pomogę...
Krklisz Ty już na końcówce!! lada moment maleństwo będzie z Wami :))) powodzenia, na pewno wszystko będzie dobrze, czekamy na fotki!!
Jagmar dziś Twój wielki dzień, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :)) dużo szczęścia i jeszcze więcej miłości!
Marciaa nie martw się, pewnie to chwilowy regres.. chociaż ciekawe czemu histeria przy załatwianiu się, może ktoś mu coś powiedział i dlatego się tak zestresował? oby szybko minęło :)
Jarzębinka ja w tym tygodniu z kina odpadam, ale następnym razem bardzo chętnie :)

u nas wszystko gra, co prawda ja po chorobie (ostre zapalenie ucha, ból niesamowity, nie wyobrażam sobie chorujących na to maluszków :( ), ale już powoli dochodzę do siebie.. młody dzisiaj był pierwszy raz w klubie malucha, spisał się doskonale :D za to ja musiałam się mocno powstrzymywać, żeby się nie popłakać, pierwszy raz został z kimś obcym... a on nawet nie miał czasu zatęsknić za mamą, nawet jak po niego wróciliśmy z mężem, to chciał jeszcze zostać :D więc posiedzieliśmy jeszcze godzinkę i pogadaliśmy z nowymi ciociami.. fajne są, Seba je polubił :) od przyszłego tygodnia będzie chodził na dwa dni dziennie, a ja ruszam z pracą :)

Patrycja - ze spokojem tobie i wszystkim innym pozostałym dziewczyną mogę polecić do rodzenia szpital św. Rodziny sama rodziłam tam w tym roku i naprawdę obsługa i warunki super.

Hej Dziewczyny!
Nie doszłam do tego kto pytał o kolki, ale Tygrunka pisze, ze nie pomoze wiec może moje doświadczenia na cos komus się przydadza. My przeszlismy kolki i do dzis mlody ma czasem problemy z brzuchem. Ale zaznaczam, ze nie jest na nic uczulony, bo czasem to jest przyczyna.
Nie pomagaly zadne espunisany, itp. Bylo jeszcze gorzej.
Za to pomagala moja scisla dieta (zero pieczonego, wzdymajacego, malo cukrow) oraz regularne (tak z 6-8 razy dzienne) masaze brzuszka. Dosyc mocno, ale nie za mocno;) masowalismy zgodnie z ruchem wskazówek zegara, a następnie "dociskaliśmy" zgięte nózki do brzuszka (często wtedy szły pierdy:)) i powtarzaliśmy czynności- tak z 3-4 razy. Poza tym młody spał od 2 miesiąca na brzuchu, ale to kosztowało mnie mnóstwo stresu, bo się naczytałam o śmierci łóżeczkowej. Te zabiegi trochę pomagały jednak cudów nie było. Małemu zaczęło przechodzić pod koniec 4 miesiąca, a jak zaczęłam wprowadzać jedzonko to problem wrócił i czasem nawet dziś (ma rok) w nocy biedak wybudza się, bo pierdy go męczą.
Patrycja- ja rodziłam w Raszei. Pod koniec trafiłam na doświadczoną położna i wszystko poszło bardzo dobrze, ale gdyby były te, które mnie przyjmowały to nie czułabym, że jestem w profesjonalnych rękach.
Tygrynka współczuję choróbska- obrzydlistwo. Fajnie, że młody tak szybko się zaadoptował.
Mój w końcu też zaskoczył i od poniedziałku już nie płacze, a nawet zdarzyło mu się wejść z uśmiechem. Oby teraz nie chorował.
Jagmar- powodzenia i wszystkiego dobrego w "nowym" związku;)

Patrycja ja też zastanawiam się gdzie teraz rodzić może właśnie wybiore tym razem św Rodziny bo widzę że wiekszość z was sobie chwali. :)

krklisz działek tu od groma i trochę:p Życzę szczęśliwego rozwiązania, bo termin bliziutko :)

Hejka

Witam się z wszystkimi bez wyjątków :-p

Ja ten tydzień miałam przekichany od 6:30 do 16 caly tydzień prócz piątku na 11 a dzisiaj Bar:-puś dał mi w kość i ES wiec dzień zepsuty prawie. Bo zabrałam Bartusia do bajkolandu w swadzimiu i nie chciał wyjęć po 30 min i mama go nie obchodziła ;) Moja myszka rośnie Tygrynka chyba w nastepnym mc oddam do KM tam gdzie Sebuś.

Wkurzyl mnie dziś ES (powiedział mi że ja nic nie robie w domu) ale chyba sobie kolo niego usiade i obejrze tv

Mało napisałam bo nie mam mocy ale napisze wiecej nie dlugo pozdrawiam

reklama
Marciaa Aha ale to dobrze ze w przedszkolu akceptuja pampersa.

Tygrynka Super ze tak sie wszystko uklada, wspolczuje chorobska, tak tak czekamy czekamy ;)

Magdalena Milo czytac dobra opine, (tylko zle mi sie slyszy obsluga) w szpitalu jest opieka obsula w sklepie ;).

mamamartina Super ze maly adoptuje sie do zlobka.

Asiaa90 Dzieki, dzieki.

an82 Nie przejmuj sie glupim gadaniem ;).

jagmar Wszystkiego najlepszego napisz cos jak juz sie ogarniesz ;).

Ja dzis jakas wykonczona wiem czy to ta noc Oli obudzila sie ok23 i pomimo ze M do niej poszedl
to ja nie moglam juz spac druga pobudka o 5.30 a ostateczna o 6.30 ;(.
Nie wiem czy to ciaza czy moze skutki jeszcze trzymajacego przeziebienia ale przydalby sie ktos do rozpieszczania ;).
Wczoraj zrobilismy dzicku wycieczke na lotnisko ale niestety samoloty nie okazaly sie zbyt atrakcyjne ;(,
za to jak wracalismy tak lalo ze 40km/h sie nie dawalo jechac ludzie sie zatrzymywali bo widocznosc byla zerowa.

Do góry