reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

jarzebinka O przedstwaieniach nic nie wiem, ale co do Plazy to jak sie wykuruje i nie urodze to mozemy rozmawiac ;). Mam tez nakretki i baterie ;).

monika witamy ;) Ja Poznan Podolany ;) ale Rokietnica nie jest daleko ;).

Dzis dzionek szybko zlecial bo kolezanka nas odwiedzila ;), jutro mamy KTG ;) ciekawe co tam u dzidzi bo dopoludnia niezle rzadzila w moim brzuszku ;).

reklama
kino odpada, bo wczoraj chyba ostatni raz grali Epoke Lodowcowa..... :no: a spotkać się możemy.....:-)

monika ja nie mam terminu, mam 2 chłopców i na tym koniec - 3 i 7 lat.....:-D

heyaaa

krklisz
jak samopoczucie? nic na poród sie nie zapowiada jeszcze? Ty informuj bo ja ciągle myslę o Tobie i niemalże "rodzę z Tobą" :D

jarzębinka
masz 2 synów i koniec? a córa???? może jednak kiedys? nigdy nie mów nigdy!

monika
witam Cie:) ja z okolic poznania:)
to jeszcze troszke przed Tobą do końca ciąży, wszystko już czeka na maluszka?

monika- ja ze Strzeszyna a w Rokietnicy miesza ciocia i wuja :D Ja jestem w 16 tygodniu ciąży :)
jarzebinka- ja wybieram się na żówika sammy 2 z Piotrusiem ale jeszcze nie wiem kiedy :) ale muszę iść bo mu obiecałam a pierwszą część ogląda non stop :D

Cześć dziewczyny,
jestem początkującą mamusią i chętnie z kimś popiszę :)
Przy okazji macie jakieś dobre rady jeśli chodzi o kolkę?
Chciałabym swojej małej pomóc.Noszę godzinami, herbatki daje,kropelki daję a tu nic jak boli to boli.

jarzebinka gratuluje synów ! ja tez bede miała synka Kubusia :))

Patrycja2810 Strzeszyn to blisko Rokietnicy tam jeziorko macie. Prawie połowa ciąży za tobą, jak sie czujesz ? jakie dolegliwości miałas/masz? ja żadnych przykrych , ani razu nie wymiotowałam. tylko na poczatku ciązy w 7-9 tyg strasznie mnie brzuch bolał, ale to normalne. obecnie jest ok , tylko troche mnie brzuszek boli jak chodze za długo, na L4 jestem wiec odpocywam.

NabAwe poki co mam tylko ciuszki dla Kubusia, a pozostały mi do kupienia akcesoria : wanna, wózek, łóżko, chusta, przewijak.... czyli musze umeblowac pokoik dla synka. + kosmetyki dla dzidzi i dla mnie.

jarzebinka Nic nie szkodzi moze byc cos innego ;)

monika My na 19.10 wiec juz niedlugo ;), pewnie jak ma cie to uspokoic ;).

NabAwe Milo mi ;), no narazie nie ale jakby co bede informowac ;).

Patrycja Tak tak jak obiecalas to koniecznie ;). Ja chodze do dr Dembinskiej na os. Chrobrego w poprzedniej ciazy tez do niej chodzilam ale na Polna.

Jagmar Powodzenia jutro!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)

Po dzisiejszym KTG: mala bardzo ruchliwa, czynnosci skurczowej brak, ale gdyby cos sie dzialo jazda na Izbe Przyjec ;). Tymczasem mam jesc duzo bialka bo chyba moje chorobsko sprawia ze wygladam na wyniszczona.
W poniedzialek mamy wizyte zobaczymy moze dowiemy sie czego wiecej ;).

reklama
krklisz- a gdzie będziesz rodzić? Ja się zastanawiam nad szpitalem św Rodziny. :)
monika- jeszcze 4 tygodnie i połowa ciąży za mną. Na początku miałam mdłości, raz wymiotowałam, potem zgaga a teraz walczę z infekcją pochwy bo ciągle mam zielony śluz, był okres po globulkach że był jasno żółty ten śluz, ale znowu jest zielony :( w środę idę do gin to znowu mi coś zapisze. Ostatnio miałam wziąć 6 globulek ale wzięłam 4 bo bardzo dziwnie się po mnich czułam byłam rozdrażniona i niespokojna.

Do góry