reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

heeeelllo :)

marciaa
widzę, że niezły sajgon z tym nocnikiem, jeeeeny jak ja sie boje nauki nocnika u Emi... a jeszcze jak czytam o waszych "przebojach" to już całkiem.

tygrynka
zdrówka :) no widzisz, z tym KM- nie taki diabeł straszny:) a to tlyko 2 dni wiec luzik!

krklisz
a na tym KTG żadnego skurczybyka? nawet na 30%? ja miałam od 27 tc skurcze na 30-40 a po 30 tc to już ciągle 50-60 (i dlatego miałam wtedy zagrożenie i podtrzymanie)
i kiedy kolejne ktg?

asia90
90 to Twój rocznik? to chyba będziesz tutaj najmłodsza :) i w ogóle szybciutko się na drugie zdecydowałaś :) faaaajno!

ja miałam przeboje straszne z kolkami przez pierwsze 6 m-cy... normalnie tragedia, niestety pomogło tylko odstawienie od cycka :( nbie działały żadne masaże, krople, diety itp.

an
skoro i tak nic nie robisz, no to co ci szkodzi, rozsiądź się wygodnie i odpocznij :p...

reklama
Cześć
Zaczynam się ogarniać :). Dziękuję za pamięć i życzenia. Marcia jak tylko będę miała ładne fotki to wkleję. Na razie mam tylko takie na których wyglądam jak zjawa czyli jarzę się białym światłem a cała reszta jest ciemna ;p.
Wesele się udało tylko Z mi się pochorowała i od wczoraj ma wysoką temperaturę. Mam nadzieję, że przejdzie jej tak samo szybko jak Marysi zeszłotygodniowe przeziębienie.
Witam nowe mamusie.

NabAwe Tak nic nie bylo ale z Oli to jechalam w 39+1 bo odeszly wody a czynnosc skurczowa dopiero po oksycotynie sie pojawila.
KTG co czwartek wiec bede relacjonowac ;).
Normalnie zazdroszcze ci pobytu u rodzicow tak mi sie marzy zeby ktos mi obiad ugotowal ;)......

jagmar Witamy i czekamy ;) Zdrowka dla Z. A najmlodszy czlonek rodziny pojawil sie na slubie? ;)

Ja normalnie nie moge nadazyc za moim dzieckiem ostanio bojkotuje wieczorna butelke ,bez wzgledu na to czy zje kolacje czy tez nie, w nocy jak sie obudzi to pociagnie troche wody a rano wcale nie jest wsciekle glodna
najczesciej zje 1/2 skibki chleba. Nie wiem mam wrazenie ze chce mi cos pokazac czyzby chcala pozegnac sie z butelka? Nie wiem dziewczyny jak bylo u was?

krklisz
ja też jechałam w 39 tc:p i tez mi wody odeszły, ale skurczybyki dopadły mnie po godzinie i to ostre. Zanim Emi skończy rok to Ty bedziesz miała drugą perełkę:) pewnie sie doczekac nie możesz?

jagmar
ja też czekam na fotosy!:)

witam...

jakoś ogarnęłam sie w pracy po weekendzie, ale jest bardzo intensywnie i na wszystko brakuje mi czasu.....:tak: w pracy roboty na 12 a nie 8 h... w domu popołudnia tez za krótkie... wczoraj np. tak sie Kamil super bawił, ze miałam niezłą histerie jak przyszła pora na spanie... masakra....musiałam przy nim siedzieć przy zasypianiu bo nie mógł sie uspokoić - przygotowywanie do spania, przebieranie wszystko z płaczem.....cud, ze sąsiedzi nie zapukali.......:tak:

do tego od tygodnia jeżdze nowym autem, wiec znowu jestem mobilna, ale na razie jeszcze sie go uczę, wiec jazda jest na lekkim stresie, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej.....:tak: a chłopcy odpukać zdrowi i to najważniejsze.....

Kirklisz to odliczanie się zaczęło......:-) życzę aby wszystko poszło sprawnie i szybko.....i przespanych nocek życzę, bo za chwilke kolejne maleństwo będzie je zakłócało....:tak:
Jagmar zdrówka dla Z.....:tak:

Hej
Olinka zapraszamy serdecznie. Pisz z nami :).

Krklisz o jaaaa... cie to JUŻ!!!! Jestem przerażona upływem czasu. Najmłodszy członek rodziny był obecny na weselu i zajął małżeńskie łoże w pokoju hotelowym ;). Słodki jest i taki maleńki. Ehhh... troszkę (ale tylko troszkę) zazdroszczę Ci maluszka, który niebawem pojawi się na świecie.
U nas też jest bojkot wieczornej butelki. To trwa już od dawna. Marysie nie pije mleka i już. Nie mam na to żadnego sposobu. codziennie jej robię 120 ml i raz na któryś dzień się skusi. Rano wypije z 60 ml :angry: Za to soku jabłkowego wypija w ciągu dnia z 3 butle. Za to Zosia bez dwóch porcji mleka w ciągu dnia się nie obędzie.

Kurka katary uczepiły się nas jak rzep psiego ogona. Niby jest lepiej ale obie chodzą ze smarkami do pasa i ciągle latam za nimi z chusteczkami. Marysia jak mnie widzi z chustką to ucieka i chowa się za kanapą ;).

reklama
siem!

krklisz
??? coś Cię nie ma? rodzisz?
a Twoja Oliwka je już bez problemu?

jagmar
moja mała wieczorem je kasze, w nocy sie budzi na mleko około 2-3 godziny i rano znowu kasze, tak po 150 ml. Ale za to w dzień nie chce prawie nic jeść :( już nawet zupy jej nie pasują. Masakra z tymi niejadkami...

Olinka
również witam nową mamę :) już gotowa na poród? napisz o sobie coś więcej!

jarzębinka
a Ty pracujesz od pn do pt?

gdzie reszta poznańskich mamuuuś? heeeeeeeeeeeej????

Do góry