reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hello,
Dni płyną tak szybko, ze nawet nie wiadomo kiedy;/ Weekend zleciał rodzinnie i na porządkach w ogrodzie, a jeszcze sporo przed nami;) Szkoda, że już koniec dni wolnych! Ten tydzień zabiegany na maksa codziennie coś:) Basia generalnie od środy z katarem, jeden dzień woda a teraz juz gesty, ale biedna ma chrypkę zawsze rano i słychać że jej spływa;/ Ale muszę ją pochwalić bo pięknie dmucha nosek:D
Krkisz dobra jest ta para, muszę mojemu pokazać to będzie miał ubaw:p
NabAwe dojechałaś do rodziców?
Jagmar Ty teraz uważaj na choróbska bo w pt wielki dzień:D
Tygrynka gratulacje znalezienia pracy:)
Gogana Basia dopiero nosi rozmiar 86-92 więc nie poratuję śpioszkami
Jarzebinka widzę, że też mieliści intensywny weekend:)
Julka co u Was?

reklama
Nam na szczęście katary przeszły. Podejrzewam, że to jakaś alergia u moich rodziców w domu nas dopadła bo dziś rano obie z Marysia obudziłyśmy się bez kataru.
Dziewczynki grasują od samego rana a ja próbuję sprzątać. Na razie nic mi nie wychodzi a mam na podłodze rozgniecione paluszki ;-) i śniadanko Marysi, poza tym pełno ciuchów rozwleczonych po różnych kontach przez Mysię. Opróżnianie szafki z ubraniami to teraz jej ulubiona zabawa. Muszę kupić zabezpieczenia bo nie nadążam z tym zbieraniem ciuchów.

Amandea dziękuje, panieński dobrze :). Trzeba powtarzać takie imprezki i np. zorganizować sobie wieczór małżeński itp.

heyy

skrzat
dojechałam do rodziców, ale napisałam dopiero dzisiaj bo w sobote i wczoraj się "festynowałam" na święcie miodu i wina:)

krklisz
ja cie sunęęę ale szok z tym ślubem... chociaż ja myslałam, o tym kostiumie Vadera z czarna peleryną :p ale i tak jestem w szoku... a wczoraj w kościele ksiądz na kazaniu walnął tekst, że coraz bardziej popularne sa małżeństwa "kosmiczne"- tzn że talerze latają między małżonkami, w czasie kłótni hehe.

jagmar
auto już zrobione? co sie stało że tak długo jechaliście z tą suknią? no i nie mów mi że przyszły już ją widział? nie wiesz że nie wolno!!?? :p a w dzień już Zofik w ogóle nie nosi pieluszki?

jarzębinka
a nadal zbierasz nakrętki? współczuje natłoku zajęć, oby jak najszybciej sie "rozluźniło". Mam nadzieję że niebawem sie spotkamy, bo Twoi chłopcy na pewno już wyrośli od kiedy ich widziałam!

tygrynka
gratulacje pracy!! faktycznie MEGA szybko znalazłaś... ja wysyłam już od 2 m-cy CV i głucha cisza;/

ishi
już tyle wymaga ta pani? a to dopiero początek roku... co dopiero będzie jak się rozkręci... Ale dobrze że panujecie nad sytuacją!

Szukam pracy- i nic... za to biorę sie za ćwiczenia nad kondycją i dzisiaj jade do koleżanki na stadion pobiegać itp :p. Zobaczymy jak moja forma po prawie 2 latach nie robienia niczego...

NabAwe, Krkisz ja w sumie też myslałam o ślubie w stroju Vadera;D he he to jest motyw;P Jagmar wszystko przed Tobą, kto wie w jakim stroju przyjdzie P:-):-D
Ja jutro rano na spotkanie, ten tydzień to istne urwanie głowy:p Dobrej nocki:*

jarzębinka
a nadal zbierasz nakrętki? współczuje natłoku zajęć, oby jak najszybciej sie "rozluźniło". Mam nadzieję że niebawem sie spotkamy, bo Twoi chłopcy na pewno już wyrośli od kiedy ich widziałam!

zbieram, zbieram - nakrętki, baterie.....:tak::-D:tak: a spotkanie czemu nie, ale chyba już kryty plac zabaw bo pogoda robi się mało spacerowa....:tak:

a ja wczoraj godzinę doprowadzałam chate do ładu i składu.....:tak:nie ma to jak szaleństwo zabawy i samodzielność dzieci (ósemki dzieci dodam)w jedzeniu.......:tak:

zdrówka dla wszystkich......:-)

jagmar To zdrowka mnie tez od wczoraj troche dopada ;( dzis rano przy persie niewytrzymalam i zwymiotowalam.
Ja mam zabezpieczenia ale mala tylko czycha kiedy mama w pospiechu zapomni zamknac szafe ;).

amandae Ojej to lec po nowe ;).

jarzebinka Szybki ale najwazniejsze ze mily ;).

skrzat Powodzenia w walce z chorobskiem ;), U nas Oli i M lepiej a mnie lapie chociaz i tak dobrze bo dzis mala spala
caaaaaaala noc przez co tez mialam szanse wypoczac. Bo M do niej wstanie w nocy ale po raz enty to on juz potem
nie moze zasnac wiec jest zly, a jak jest zly to tez nie moze jej usokoic i takie bledne kolo.

NabAwe Swieto miodu i wina brzmi ciekawie ;). No maja ludzie wyobraznie ;). A o ktorej dotarlas w sobote do domu?
Powodzenia w cwiczeniach napewno poczatki beda trudne ale dasz rade ;), z szukaniem pracy tak teraz jest ale nie lam
sie bo Emilce z pewnoscia podoba sie mama w domu ;).

Ja tam tych strojow nie kumam kto jest kim ale juz ten jest dla mnie niezle pojechany ;).

Wczoraj zrobilam sobie wycieczke do kolezanki 25km od PN, jakos sie udalo w drodze do mala zasnela a z powrotem
kolezanka pozyczyla mi przenosne DVD wiec bylo ok, po drodze odebralam M z pracy i jak wrocilismy to szybkie kompanko
i spanko. Dzis za to bardziej domowo i chorowicie M do 18 w pracy ;( ale jakos musze przezyc oby mala tylko nie dala czadu.

a dziewczyny orientujecie sie czy w BRW sa/będa te przedstawienia sobotnie dla dzieci... bo nic aktualnego nie mogę znależć w necie.....:tak:

a może w sobotę popołudniu któraś miałaby ochote na kino - Epoka Lodowcowa 4 bo zastanawiam się czy nie wybrać sie z chłopakami.....najprawdopodobniej do Plazy, bo po kinie może małe zakupy bez chłopców, podrzuciłabym ich na plac zabaw w Pestce.....:rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
witaj monika... tutaj sa same fajne mamusie.....:tak: ja akurat centrum Poznania......;-)ale nic nie stoi na przeszkodzie wspólnego pisania i spotykania sie na spacerkach.....:-)

Do góry