reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

jagmar Wlasnie ja tez soebie nie wyobrazam, i staram sie troche Oiliwie przyzwyczaic ze jezdzi sama z tylu ale jest to ciezki temat zwlaszcza jak jedzie dluzej pomimo jedzenie zabawek itp potrafi urzadzic taki meksyk ze masz ochote wysadzic ja lub siebie ;).

jutka-k A pytalas lekarza o te bole krocza? Dziecko jest juz glówka w dol czy jeszcze nie?

jarzebinka Na czwartek sie pisze srode mam juz zarezerwowana ;).

Niania w koncu na spacerze ;) kurcze ja nie wiem czy ja jestem tylko taka wymagajaca ale wkorza mnie jak slysze ze codzien wyje moje dziecko podczas mycia po jedzeniu zastawiam czy to tak trudno cos zaspiewac czyms zaineresowac zeby dziecko nie wrzeszczalo ? ;( za chwile wogole nie bedzie mialo ochoty sie myc bo bedzie mu sie to zle kojarzylo.
Teraz musze wymyslic obiad zrobic zakupy i przyprowadzic auto :).
Popoludniu mam dentyste ciekawe co mi powie bo ide z 2 reklamacja ;).

reklama
Hej u nas juz lepiej:) Basia zdrowieje,a to najważniejsze!
Jarzebino ja jeszcze ze spotkań odpadam niestety, może następnym razem!
Krkisz ja Ciebie w ogóle podziwiam, jakoś nie wyobrażam sobie że Basią mogłaby opiekować się ninia jak ja byłabym w domu, że to ona by jej myła rączki, bawiła się etc, mnie by wtedy zazdrość brała, że nie ja jestem blisko Basi, a wcale nie jestem zabrocza matka, bo jak przychodzą dziadkowie czy koleżanki moje to zawsze bawią się z Małą B.

hej dziewczyny,
wpadam na chwilę, nadrobiłam, ale już czasu brak na odpisanie...
pozdrawiamy serdecznie ze słonecznych Mazur :))) do usłyszenia!

cześć dziewczyny troszke wam się tu wtrące ;-)

Jarzebinka jak tam dzieciaki ? mały gotowy do przedszkola ? my jutro idziemy na dzień adaptacyjny jestem ciekawa jaka będzie reakcja :sorry2:

Jagmar ja juz nie doczytałam co ile dni twoje dziecko robi kupki ? u mnie córa robi 3 razy dziennie a syn czasem co 4 dni takie twarde a przecież żywię ich tym samym ale młody ma czasem problemy z tym że się boję tych leków że potem będzie gorzej jak się jelita przyzwyczają

jagmar Wlasnie ja tez soebie nie wyobrazam, i staram sie troche Oiliwie przyzwyczaic ze jezdzi sama z tylu ale jest to ciezki temat zwlaszcza jak jedzie dluzej pomimo jedzenie zabawek itp potrafi urzadzic taki meksyk ze masz ochote wysadzic ja lub siebie ;).

jutka-k A pytalas lekarza o te bole krocza? Dziecko jest juz glówka w dol czy jeszcze nie?

jarzebinka Na czwartek sie pisze srode mam juz zarezerwowana ;).

Niania w koncu na spacerze ;) kurcze ja nie wiem czy ja jestem tylko taka wymagajaca ale wkorza mnie jak slysze ze codzien wyje moje dziecko podczas mycia po jedzeniu zastawiam czy to tak trudno cos zaspiewac czyms zaineresowac zeby dziecko nie wrzeszczalo ? ;( za chwile wogole nie bedzie mialo ochoty sie myc bo bedzie mu sie to zle kojarzylo.
Teraz musze wymyslic obiad zrobic zakupy i przyprowadzic auto :).
Popoludniu mam dentyste ciekawe co mi powie bo ide z 2 reklamacja ;).

Dziś z bólu nie wytrzymałam i poszłam do lekarza. Sprawdził, wszystko niby OK, ale niepokoi go dodatkowo wzmożona aktywność dzieciątka, dlatego w piątek idziemy do szpitala - na KTG.

Krklisz Zosia koło roku tez miała taką fazę na marudzenie w aucie a później było "dlaczego nie jedziemy", "a czemu stoimy", "światełko mamy". Teraz jest spokój i jakoś rzadziej się w aucie odzywa.

Gosia_k23 Zosia do tej pory robiła kupkę parę razy dziennie takie małe twarde bobki. Później zaczęła robić jedną dziennie ewentualnie co drugi dzień ale to była męczarnia. Kilka godzin stękania, jęczenia i wycia, że ją pupcia boli. Ciężko było mi z nią wyjść na spacer bo co to dla nas za przyjemność jak stękała gdzieś w piaskownicy. W końcu podaliśmy jej te syropki i przez tydzień codziennie rano była wielka kupala aż do niedzieli :(. Znowu się zepsuło. Mam świadomość, że te syropki mogą działać doraźnie ale chodzi nam też o to, żeby Z przestała bać się kupy :) a przy okazji pracujemy nad dietą.

Jutka dobrze, że poszłaś do lekarza oby wszystko było w porządku. KTG nie zaszkodzi. Gdzie będziesz je robiła?

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki,

Pamiętacie mnie jeszcze?;-)

Życie mi takiego pędu nabrało, że doby nie starcza na zrobienie połowy tego, co zaplanowałam. Marudzę strasznie, ale jestem przemęczona, ale jak mam nawet pół godzinki dla siebie to i tak nie umiem odpocząć. Błędne koło..

Ale K. wrócił już na stałe zza granicy więc może się to wszystko uspokoi i tempo zmaleje.

Kiedy uczyłyście swoje dzieci robić na nocniczek? Nie wiem czy to już czas czy jeszcze nic nie kuma ta moja dzidzia.

Dzisiaj Zosia śpi u siostry, cisza spokój ale już mi za nią strasznie tęskno..:no: A jeszcze jak poczytałam o Basi to czopki zbijające temp. w razie czego dopakowywałam. Skrzat dobrze że już jej lepiej, matko jaki to stres musiał byc..

Helo
Ja tak na szybko robie i dzialam na dwa domy Poznan i Przezmierowo i narazie od poniedzialku zaczela sie praca i moze do czw buuuu. W sobote sprzedajemy malego i jedzeimy na ognicho do przystani integracyjna pozegnalna sezonu. i od 3 wrzesnia wracam do pracy. Od pazdziernika ide na studia wiec nie mam pojecia kiedy bede miala czas na co. Jakbz co bede czytac i w miare mozliwosci odpisywac pozdrowka

Amandea jak mozna ciebie i Zosi nie pamietac.

amandae witaj:) Super, że masz już m:) U nas nocnik chwilę przed drugimi urodzinami iteraz praktycznie już bez pieluchy (poza nocą i dłuższym wyjazdem), jak mogę radzićto sadzaj by się Mała oswoiła z przyjacielem nowym! A wy zostajecie w Polsce czy ruszacie do tych Niemiec?
Jagmar biedny Zosik:( Oby to się wszystko unormowało i już się tak Mała nie stresowała i nie cierpiała!
An wakacje szybko minęły, niestety:(
Jutka super, że wszystko ok, ale dobrze że byłaś u lekarza, lepiej dmuchać na zimne!

reklama
Do góry