reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej

Jutka jutro piątek ! Zobacz jak szybko zleciał ten czas :). Powodzenia trzymam kciuki.

Jestem padnięta. Byłam dzisiaj mierzyć sukienkę ślubną. Ładnie się zapowiada ale jeszcze co najmniej jedna przymiarka mnie czeka (w Koninie ;p). Właśnie stwierdziliśmy, że mamy sporo rzeczy do załatwienia w związku z weselem a czasu brak bo mój przyszły mąż jest zajęty a ja z dziećmi w domu uziemiona. Poza tym gówniany problem Z psychicznie mnie wykańcza.
Za to Marysia nauczyła się chodzić i od piątku zeszłego tygodnia śmiga na nóżkach. Cieszę się bo jest dzięki temu mniej absorbująca ;p a ona ma z tego nieziemska frajdę.

amandea ja zaczynam Marysię wysadzać na nocniczek. Z Zosią zostawiłam to aż skończy półtora roku i to już chyba było za późno. Od jakiegoś miesiąca siusia na nocniczek ale kupa nadal idzie do pieluszki o ile w ogóle idzie.

reklama
jutka-k Byla ruchliwa tylko ilosci na minute to nie pamietam i nie sprawialo mi to takich dolegliwosci. Teraz z perpektywy 2ciazy wydaje mi sie ze za pierwszym razem jak pracowalam to nie zwracalam takiej uwagi na ruchy malenstwa ;).

Gosia Gdyby nie wczorajasza noc to upal byly do zniesienia ;)

jagmar Niezle serdecznie gratulujemy 1 kroczkow ;)))))) Gowniany problem wiem ciezko patrzec na Z ale pewnie sam sie z czasem rozwiaze-trzymamy kciuki.
Jezeli chodzi o zalatwianie to nie myslalas zeby sprzedac dzieci choc na kilka h mamie prawie M ukrasc auto i zalatwic co jeszcze czeka skoro on nie ma czasu?
Dobrze ze sukienka ci sie podoba ale najwazniejsze zeby byla wygodna ;). A co z tymi butami zdecydowalas?

My dzis od rana bylismy na szczepieniu mam nadzieje ze O nie bedzie goraczkowac ;), pogoda do luftu ale niania wychodzi na spacer ;) wiec chyba poleze troche w lozku, dzis mala kilka razy w nocy sie budzila na szczescie ja wstalam do niej dopiero o 5 reszte M obsugiwal ;), zal mi patrzec jak sie meczy bidulka oby te zembole wreszcie wylazly.
Chyba zrobie sobie lenia i na obiad bedzie pizza malej zrobie tylko placka ziemniaczanego bo wczoraj jej zasmakowal, mialam troche cykora przed takimi smazonym ziemniakaki dla Oliwkii na szczescie bylo ok ;).

Krklisz nie ma możliwości żebym ukradła auto bo auto jest nieomalże przyspawane do mojego M. Poza tym ja nie jeżdżę autem. Jakoś damy radę z tym wszystkim. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu troszkę zluzuje z pracą.
Dzisiaj sprzedaliśmy dzieci moim rodzicom, maja je położyć spać. Zosia to pikuś ale cycująca Marysia hmmm.... to się okaże. Zaraz do nich pojedziemy a jutro z rana jedziemy na wesele. Dzieci zostaną z dziadkami. Marysia pierwszy raz sama! Ciekawe jak to zniesie.

Jutka jak po badaniu???

jagmar Ja myslam ze masz prwo jazdy tylko M ciagle auto zabiera ;). W takim razie nie ma wyjsca musi znalesc czas.
Oooooo nareszcie wyjscie bez dzieci super bawcie sie dobrze :).

Ale tu spokojnie..

Ja od rana w jabłkach siedzę, dostaliśmy chyba ze 40kg i nie wiem za jakie grzechy muszę to obierać i wydzierać gniazdka. Oczywiście w asyście ośmiu małych ząbków, które zabierają co chwila po jabłuszku, nadgryzają i wyrzucają w kąt.:-)

Jagmar gratuluje kroczków! Ah i kiedy slub? Ja taka wybita z bb rytmu jestem i nic nie wiem..

Jutka jak po badaniu?

Krklisz dawałam Zosi placki z cukini i też jej nic nie było. A wogóle to Ty się chłopca czy dziewczynki spodziewasz?

No nic nie wiem co u Was..;-)

amadae 40kg to rzeczywiscie za kare ;). Tak tak chyba cie nie bylo w tych czasach na forum ;) spodziewamy sie Julki ;), tatus bedzie w opozycji ;). Chyba plackow z cukini tez musialaby sprobowac ;).

Krklisz gratuluję! a jak obstawaliście, że będzie dziewczynka czy raczej chłopczyk? ale babiniec będzie u Was!;-) Jak znosisz ciążę i na kiedy termin?

i ja sie witam...

Natuśka, Gosia.....jak przedszkolaki????

Ishi, Lilou...jak pierwszoklasiści????

u mnie nie najgorzej...wczoraj mały pobiegł z wielka radością do dzieci, wszedł sam, zabawek sobie nazbierał i jak jak wychodziłam po jakimś czasie, jak już sprawy organizacyjne z panią ogarnęłam bawił sie w najlepsze... dzisiaj juz nie było tak różowo, na stwierdzenie: Kamilek jedziemy do przedszkola, do dzieci? usłyszałam odpowiedź: przecież ja juz byłem w przedszkolu .... ale z auta wysiadł i bardzo poooooooooowoli poszliśmy do przedszkola, przy ubieraniu troszkę łez poleciało i popłakał sie jak wchodził do sali ale po 2 minutach juz był zajety i zapomniał, że płakał....:tak:

pozdrawiam wszystkie i lecę dalej do pracy, bo dzisiaj jakis nawal telefonów.... juz mnie ucho boli od słuchawki.....chyba wszyscy już z urlopów powracali.....:tak:

amandae Jakos nie zastanawialismy sie za wiele czekalismy az lekarz powie ;), chociaz nie powiem chcielismy
chlopca ale widac tak bylo nam pisane ;). Teraz juz jestem mega zmeczona 1trymest mega wymioty, 2 najbardziej ok.

jarzebinka Powodzenia w przedszkolnych przygodach :).

Moje dziecko dzis spalo szok do9.30 ale w nocy walczyla z bolem zembow budzila sie kilka razy M to chyba z 2h
tylko pospal biadak.
strasznie smutno cos na forum dziewczyny co sie dzieje? Pozdr

reklama
Krklisz mi całą ciążę mówili ze drugą będe mieć córę a urodził sie syn więc jak ja to mówie jak się urodzi będzie wiadomo czy ....chłopak czy dziewczyna i tak kocha sie tak samo ;-)

Jarzebinka jest ciężko :baffled: na razie jak sie żegnamy to płacz wczoraj ciut zareagowałam na zebraniu co do odprowadzania dzieci bo rodzice w drzwiach nie ma jak zostawić dziecka bo uciekają przez otwarte drzwi ... przez to mi się rozpłakał bo wybiegł za mną a tak dziś otwierała nauczycielka drzwi brała dziecko na ręce zamykała i koniec szopki i tak się rozpłakał mi chłopak :sorry:ale przynajmniej nie ciągnęło sie to 30 minut bo tak to go od nogi nie mogłam oderwać :no: i wiem że widziały że przyszedł i że będzie lepiej przypilnowany ....bo wczoraj dzieciaki je okupowały nie mogły sie ruszyć ale w koncu są trzy wiec powinny sobie to fajnie zorganizować i dziś było z tym własnie lepiej a nie że gdzies tam siedziały harmider itd ale nauczycielka młodziutka dopiero pierwszy raz ma takie maluszki pod opieką wiec musi się troszkę wkręcić ;-)

Emilka ok zerówkowa pannica ma do nauki wiersz ;-)

Do góry