reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Kirklisz super, że samopoczucie już lepiej a dzidzia rośnie zdrowo..... :tak:

Firanka jak Krzysiu po nocce... mam nadzieję, że sensacje minęły... zdrówka.... :tak:

co do potraw świątecznych to ja w tym roku jadę do rodziców więc jadę na gotowe.... :tak:a co będzie ??? pewnie jajka w takim sosie majonezowym ( połówki jajek "utopione" w sosie - majonez jogurt naturalny zieleninka i przyprawy) ..... pieczeń z mięsa mielonego i jajek ( taki zapiekany rulon w piekarniku, jajka otulone mięskiem mielonym, na ciepło albo na zimno do chlebka) .....jajka faszerowane...... to takie dania tylko na święta (jeszcze jakieś mięska pieczone, sałatki i jajka na twardo do zbijania sie ) a na słodko sernik, babka, jakieś ciacho z kremem...... tort dla Kacperka, bo będzie miał poprawinki urodzinek z rodzinką.... :tak:

reklama
hej dziewczyny,
ja kiedys mialam cala glowe ruda, teraz tylko pasemka ale i tak nadaly kolorku wszedzie :))
Krklisz czy mi sie wydaje czy coraz weselsze posty masz? :) super ze u gina ok! co mowil o cwiczeniach?
Arzebinka u nas podobne dania, ale zaciekawila mnie ta roladka z miesem mielonym :)
ja na pewno zrobie muffinki z lidlowych foremek :D
aaa An dzisiaj wkleje na bank te jajca :D

Hello,
Jagmar no o u mnie typowo świateczna jes a sałatka warstwowa (seler, jajka, ananas, kukurydza, szynka, żóły ser - bym musiała w przepis zerknąć jak dokłanie warstwy idą:)
Jarzębinka i jak jedziecie jutro, spakowana? Fajnie że macie wolne, mój do piąku pracuje i od wtorku:(
Krkisz fajnie, że sampoczucie lepiej, oby tak dalej:)

Nam Basia spała do 9:D, generalnie nawet ja wczesniej wstakam, teraz juz po treningu, śniadanku i obecnie z kawką, zaraz lecę chować to co wyprasowałam i chyba zabiorę się za tą nieszczęsną kuchnie. Pojadę dzisiaj do Panoramy dzwoniałam i moge wymienić te butki Basi, tylko ja wzielam ostania pare ale mam nadzieje ze znajde inne, mierzylam na spokojnie w domu i sa na akurat, palca nie wsadze za pietkę:( Ale zla jestem bo ja sie wahałam (mimo ze sa przesliczne) w tym sklepie a ta baba tak wciskała, że dobre etc i uległam bo ja od razu balam sie ze moga byc za małe:( Echhhh... Jagamr a gdzie jest ta Maciejka?
Miłego dzionka;)

Jarzębinka i jak jedziecie jutro, spakowana? Fajnie że macie wolne, mój do piąku pracuje i od wtorku:(

a gdzie spakowana :-D, plan na dzisiejsze popołudnie.... piątek zrobiłyśmy sobie same wolne, a jeden dzień mamy wolne od szefa na przygotowanie do świat i ja biorę sobie czwartek więc mam dłuższe święta, mój M pracuje do piątku, dlatego ja jadę autkiem z chłopakami i psem a on dojedzie motorem.... :tak:

i oby były większe/inne butki na wymianę.... :tak:

Skrzat już pewnie do tej panoramy pojechałaś? Maciejka jest na górze jak się wjedzie schodami to po lewej.

My właśnie przed chwila wróciłyśmy z miasta. Zosia przy pobieraniu krwi trochę płakała ale na szczęście nie wyrywała się. Biedna ze łzami w oczach i szlochając wychodziła z gabinetu i mówiła dzielna jestem, dzielna jestem. Później w nagrodę była wizyta w zoo i oczywiście plac zabaw. Osły i owce są mało ciekawe w porównaniu ze zjeżdżalnią. Później obiadek, kupa i jeszcze raz do zoo. Zasnęła mi jak już wysiadałyśmy z tramwaju więc weszłam do 2 lumpków i pieszo z ogrodów wróciłam do domu. Troszkę się zmachałam

Ewa co załatwiłaś na tych zakupach? Znalazłaś coś ciekawego, Emilka dała Ci szansę na spokojne zakupy? Ja poszłam dzisiaj na rynek jerzycki kupić parę kwiatków na święta i przy kazdym straganie było "mama wychodzimy, mama nie stój, jedziemy!!!"

Jagmar ale miałaś intensywny dzień:) A kwiatki jakie kupiłaś? My mamy puki co bratki, ale chciałam jeszcze hiacynty, żonkile, stokrotki i taki kosz zrobić no i oczywiście kilka tulipanów do wazonu, ale to może w pt jakoś pojadę szukać;) A jakie ceny na Jeżyckim?
Jarzębinka to miłego pakowania:D Zazdroszczę Ci wyjazdu! A gdzie jest ta Maciejka w Panoramie?
Tygrynka no zła jestem na siebie jak nie wiem za te buty, mój brak asertywności dał o sobie znać;/
Ja się w sumie trochę poleniłam, ale pranie pochowałam i wyprałam Vanishem do dywanów tapicerkę kanpy, jestem ciekawa efektu i jak długo będzie schło, ale jakoś żal mi było czystych poduch i kap na taką brudną kłaść:p Niestety długopis Basiowy nie zszedł;/
A gdzie reszta? Lilou, Ajentka, Ishi, Ania, Karola, Majka, co tam pochłonęły Was przygoowania przedświąteczne?
Zet wróci to jedziemy te butki wymienić, jestem ciekawa!

Skrzat zamówiłam wczoraj chustę :) Jutro do mnie przyjdzie. Wymieniłaś w końcu te butki? Ja zawsze kupuje buty z modelem czyli z Zosią. Kupiłam sobie bratki miniaturowe i żonkile w doniczkach i 3 tulipanki cięte. Skromnie bo mam mało miejsca do eksponowania kwiatków. Też chciałam sobie stroik skomponować, czekam na jutro na bukszpan i gałązki brzozy. Zamiast kosza którego nie mam wezmę głęboki talerz.

Jagmar a gdzie masz młodszą pociechę? czy to z dwiema tak latasz? ale sie rozkrecilas :))
Skrzat i jak butki?? macie nowe?

ja po masazu :) ciekawe o ktorej Seba zasnie, wczoraj zasnal o 22 i wstal o 7, ale mial drzemke w ciagu dnia, az 3 godziny!! dzisiaj tez tak probowal ale po 1,5 godziny go obudzilam, no i ciekawe o ktorej padnie :D

reklama
Tygrynka młodszą też mam przy sobie :) Zofik pomimo drzemki jest tak zmęczona, że marudzi i jęczy. Zaraz mleczko i nyny. Za to Marysia się wyspała i chyba będzie rojbrować. Dobrze masz z tymi masażami. tez b y mi się przydały

Do góry