reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej dziewczeta widzialam ze mnie tam ktoras wzywala (Skrzat ;*)
jestem jestem ale jakos weny brak. ostatnio nie dosc ze praca i praca to jeszcze dolina finansowa... grrr wyobrazcie sobie ze czekam na wyplate juz miesiac... juz nowa powinnam dostac a starej nie ma ;/ mielismy inspekcje w pracy i sporo nas kosztowala i sie okazalo ze nie starczylo na moja wyplate. a jeszcze te swieta wiec juz wogole;/

wysmykalam tylko jakies zaskorniaki i skoczylam do Agi na paszki, a juz fryzjer mnie goni bo mam odrosty na pol glowy!!! znowu sie moja fryzjerka bedzie meczyc zeby kolor dobrac.
ale trza czekac na kaske;/

Lilou wiesz ze ja chetna na odwiedziny ale cholerka doba jest za krotka!!! wtedy co ci pisalam to dotarlam do domu o 17:30 bo takieeeee korki. do ciebie bym, chyba dotarla na 20 :)
po swietach juz napewno sie wprosze :)

Tygrynka wybyczysz sie znowu na jakis czas :)
ja tez sie pisze na ta piaskownice wtym roku bo raczej zagranica musi na nas jeszxcze poczekac!

reklama
Jestem:)
Butki wymienione (dzięki;*) mamy w końcu inne półbutki i tenisówki dokupione, bo pierwsze ciut tańsze więc musiałam dobrać jeszcze coś, ale się cieszę bo i tak nosiłam się z zamiarem! Potem pojechaliśmy zrobic teściom zakupy, a moje chyba w czwartek od rana:p Basia zasnęła w samochodzie, więc spokojnie zabrałam się w końcu za kuchnię;P Okno myłam o 22:30:-D
Tygrynka żeby tylko 6 pralek, tyle to prasowałam, a koce, pledy to już tylko schły:p Ale masz rację chyba wszysko wyprałam co sie dało:p:-D:-D A jak tam rening ćwiczyłaś dzisiaj? Masaż mhhh moje marzenie, jeszcze nigdy nie byłam w sumie na takim profesjonalnym:sorry2:
Jarzębinka i jak spakowana!?
Jagmar zostanie mistrzem MPK jak tak dalej pójdzie;)
Lilou przyjedziemy z Jagmar nie bój nic po świetach! Brawa dla Oli:)
Majka z oczkami nie pomogę, może zadzwoń i spróbuj wbić się do dzieci zdrowych jak to raczej alergiczne! A o cenach nic nie mów wszystko podrożało! Nas czeka lada chwila pokój dla Basi, już mebelki wybrałam tylko muszę zdecydować się na kolory i zaciągnąć męża do IKEI!
Karola niefajnie z wypłatą, oby uregulowali zaległości to poszalejesz, ale przed świętami to ciężko!
Na-tuska niezła jesteś z tym bigosem, szacun! Emilka słodziak z tymi kwiatkami:) Rosną te brzdące nasze!

jarzebinka Dzieki, oj czytanie tych jadlospisow przed swietami pobudza slinianki do pracy.
To mily plan masz ;), a dleko jedziecie?

Tygrynka Dzieki,a o tym zapomnialam mowic bo wogole ta wizyta byla bardzo szybkosciowa ja w sumie nie bylam
zapisana chcialam tylko L4 ale ona chciala badac...ale ide normalnie 13 na wizyte wiec wtedy bede rozmawiac.
Przepis fajny zwlaszcza ze mleka nie trzeba 4h gotowac jak w niektorych.
Remont w mieszkaniu chcecie robic a co doklodanie bo na moje nie ma potrzeby ? :)
Do waszej piaskownicy moze tez kiedys przyjedziemy ;).

Skrzat Dzieki, super ze mozna wymienic, ja tez raz kupilam 1 buty ktore sie nie rozeszly pomimo zdania sprzedawcy,
od tego czasu mam duzy dystans do ich porad.

jagmar To mialas latania w zamian za to pobieranie krwi ;). Piszesz ze zasnela ci w drodze do domu a to masz
tez podwojny wozek dla dziewczynek?
w lumpkach cos znalazlas?

lilou Ja bylam 2 lata temu i polecam Turcje, pojechalismy tam na tydzien bo bylam przekonana ze tam nie zbyt wielu
atrakcji lokalnych ale sie pomylilam i stwierdzialm ze trzeba bylo jechac na 2 tygodnie ;).
W tym roku tez chcialam gdzies poleceiec ale narazie sie zastanawiam, co sadzisz na ten temat?

Aniaa23 To faktycznie fajna zabawke sobie znalazla ;), ja ci to pocieszy to moje dziecko uwielbia obgryzac
moje buty zarowno laczki jak i wyjsciowe.

na-tuska Mama nie martw sie slimaki nie maja glutenu ;). Pomyslowe te twoje dzieci.

an82 No ja tez raczej z kury robie ;), a na wiele osob to rzeczywisice inwestycja by byla ;).

MajkaK Lepiej nie licz ;), ja sobie mowie ze wszystkie trzeczy byly mi niezbedne i jak cos mii zostalo to wole
nie liczyc i sie przerazac ;). Troche to alergia pachnie, ale katar to tez czasem przy zebach sie pojawia.
Ja byl poczekala 1-2dni i moze w piatek dla spokoju odwiedzila lekarza.
Podziwiam ja po jakis 4miesiacach chuste odlozylam bo mala juz mi za duzo wazyla ;).

Karola2901 To faktycznie kicha z tymi pieniedzmi, ale chociaz czesc powinni ci przelac uwazam.

Wczoraj ZUS nie zaliczylam moze dzis sie uda choc jeszcze troche boje sie niani samej zostawiac.
Z pogoda na swieta faktycznie lipa.

Witam

Karolaa nie moga chociaz czesci Ci przelac ? przerabiałam ten temat bedąc z Filipem w ciazy:(

Skrzat a Tysie dziwisz zeBaasia to cyborg jak sama tak zasuwasz :-D

Majka ten katar faktycznie moze byc od ząbków, ale dla swietego spokoju idz do lekarza przed swietami :tak:

Krklisz a o tym ze glutenu w nich nie ma to nie pomyslałam :-D

chcialam dzisiaj zrobic obchód poratajach a tu taka pogoda :eek: tylko sie polozyc do łózka i przespac :sorry: nie lubie czegos takiego :-(

jarzebinka pewnie jeszcze walczysz z torbami?

Jarzębinka i jak spakowana!?

jeszcze nawet nie zaczęłam wszystko przez mojego M... wybrał sobie wczorajszy dzień na romantyzm, wiec tak od 8.00 rano co godzinę dostawałam romantyczne sms'ki o 11.00 dostałam piękny bukiet 7 różyczek o 14.00 telefon i wieczorem nie było szans na pakowanie, tylko był film, winko świece.... :tak:

jarzebinka Dzieki, oj czytanie tych jadlospisow przed swietami pobudza slinianki do pracy.
To mily plan masz ;), a dleko jedziecie?

do rodziców mam 140 km...... :tak: do teśció 70km...( w tym samym kierunku) ale tym razem bez międzylądowania prosto jade do rodziców, bo częto jescze na półmetku u nich się zatrzymujemy to droga wtedy koszmarnie się wydłuża.... :tak:

a ponieważ nie wiem czy uda mi się jeszcze zajrzec już dzisiaj chcialam Wam złozyc zyczenia:

Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych,
składam najserdeczniejsze życzenia:
dużo zdrowia, radości, smacznego jajka, mokrego dyngusa,
mnóstwo wiosennego optymizmu
oraz samych sukcesów
składa...

Jarzębinka z rodziną....

hej

Jarzębinko później skoro może Cię nie być to ja również składam serdeczne życzenia świąteczne. Dużo zdrowia, radości i miłości.
Ten romantyczny wieczór to z jakiejś okazji czy ot tak dla urozmaicenia życia?

krklisz mam podwójny wózek. Przecież go widziałaś na teatrzyku ;p.
Pogoda dzisiaj niewyjściowa. Deszcz pada a Z się nudzi, marudzi i histeryzuje.

hej dziewczynki :)
JArzebinka ale masz fajnego męża, super dzień i wieczór :p zazdroszczę tym bardziej, że ja swojego już prawie 2 tygodnie nie widzę :D wszystkiego dobrego i dla Was na te święta, spokoju, pogody i radości! a także szerokiej drogi!
Krklisz no jak nie trzeba, ściany w salonie noszą ślady kół samochodzików :D i w ogóle ten kolor mi się od początku nie podobał, wolę zimniejszy.. no i trzeba w końcu jakieś rolety wybrac, sypialnie zrobic, szafe na przedpokoju... za kuchnie sie jeszcze teraz nie bierzemy, nie mam na to sily o kasie nie wspominajac :D zapraszamy do naszej piaskownicy :D
Jagmar a dlaczego pobierałas krew małej? bo chyba mi coś umknęło..
MajkaK i jak Piotruś dzisiaj? mi to na zęby wygląda..
Karola ale nie fajnie z tą kasą :/ mam nadzieję że się ogarną jeszcze przed świętami!!

pogoda u nas typowo jesienna, jakbyśmy czekali na święta Bożego NArodzenia a nie Wielkanoc :/ no nic, zaraz się zabieram za cwiczenia a wieczorem znowu masaz.. poskarzylam sie kobietce ze ostatnio mi lekko zrobila no i prosze, dzisiaj ledwo chodze tak mi zalatwila miesnie :D

Dzień dobry!

Ale miałam dziś pobudkę.. P szedł na 10 to nie musieliśmy wstawać o 6 , Staś spał w łóżeczku do końca ( zwykle na ostatnim mleku -koło 5 biorę go do siebie i jeszcze dosypia) , i budzimy się po 7 Staś stoi w łóżeczku i bawi się ziemią od kwiatów:eek:nie dziwne że nas nie budził:cool:

Zaraz przyjeżdza koleżanka na kawkę (ale mam towarzyski tydzień:-D- wiadomo zamiast przygotowywać się do świąt:tak:).Wczoraj udało mi się uporządkować zdjęcia, teraz tylko wybrać z 4 lat do wywołania:happy:a to pikuś:-D

Jarzębinko dla Waszej rodzinki również najlepsze życzenia, spokoju, radości i rodzinnego czasu!

skrzat dobrze że butki kupione, i jak fajnie że na takich warunkach:-) okno o 22:30:szok:o nieźle nieźle :laugh2:

karola o kurde ale z tą wypłatą nie fajnie:/ oby dziś Ci przelali, no bo jak? no bym się wściekła:wściekła/y:
Ja u Agi na pazurkach byłam, podobno się minęłyśmy o trochę..po świętach zapraszam:tak:

natuska ja też planowałam jakiś spacerek po osiedlu i doopa. swoją droga musimy się spotkać na spacerze na Malcie, jak będzie ciepło:tak:

krklisz my w Turcji jeszcze nie byliśmy, na razie Tunezja i Egipt, ale nie chcę brać Stasia, wiadomo woda itp, podobno Turcja bardziej "cywilizowana " jest. No minus taki że za bardzo sobie nie odpoczniemy z chodzącym Stasiem , przy basenach:cool2:no ale może się uda:) A u Ciebie to pewnie wszytko zależy jak się będziesz czuła i ile siły będziesz mieć.. ciąża nie jest przecież przecież przciwskazaniem, jak dobrze znosisz ciepło,no i przejdą mdłości..

jarzebinka wszytskiego dobrego na swieta :) mokrego dyngusa i smacznego jajka :) oraz szerokiej drogi :)

tygrynka czyli robicie tez pokoik dla seby? tzn wyprowadzacie sie od niego? :-p

jagmar moi tez dzisiaj marudni ;/ nie nawidze takiej pogody ;/

Lilou oj tak :) jestem jak najbardziej za Malta :) dawno tam nie byłam :-p:sorry: bo przeciez tak daleko mam :-D to Staś jedzie z Wami na wakacje czy nie, bo nie zrozumiałam ?

obiadek juz gotowy prawie, 3 pralka sie robi, ograniete jest tylko na dwor by sie chciało :sorry:

reklama
wlasnie Lilou?? ja tez zrozumialam ze zostawiacie Stasia :D
Natuska no Ty masz za blisko na Malte by tam chodzic :p tak, planujemy zoistawic Sebe samego w pokoju, ilez to mozna ze starymi przebywac, nie?? ;)
kurcze to moze ja tez jakies pranie wstawie jak Wy tak pierzecie :D

Do góry