Hej dziewczyny
postanowiłam z racji wolnej chwili odwiedzić i Poznańskie forum
dziś akurat wyjątkowo mam wolne taka cisza przed burzą w pracy bo w piatek sobotę pewnie odstanę po tyłku ;-)młoda w przedszkolu a mały akurat zasnął więc za miast robić porządki przed świąteczne to ja na forum :-)
przeczytałam tylko kilka ostatnich stron i tak się wkręcić nie mogę więc napisze tylko na poniższe posty
Boże dziewczyny proszę pomóżcie mi...z małym jest coś nie tak,od wczoraj ma rozwolnienie i wymiotuje. Dałam mu smecte,ale taka fontannę puścił,że koniec. Zadzwoniłam do lekarki kazała mi podać diphergamu 2,5 ml i na 15 mam być u niej,tylko że mały znowu zwymiotował,a ona nie odbiera tel...nie wiem już co ja mam robić...pomóżcie...ja lecę do Krzysia jakbyście wiedziały co zrobić tpo napiszcie mi eske pod nr 608270847
picie/smecte najlepiej dawać jaką miarką czy łyżeczką i to co 5 minut nie od razu dużo ja też mam w domowej apteczce orsalit
Orsalit - Płyn nawadniający o smaku malinowym - 10 saszetek
nie pamiętam tylko od którego jest miesiąca
na pewno bym pojechała do szpitala mogą w razie co zrobić od ręki badanie krwi choć ja jak jechałam na Krysiewicza z młodą o 23:00 to mi jej nawet nie przyjęli
a Dominik na 6M jak miał biegunkę i wymiotował to dostał potem gorączkę i okazało się że to zakażenie układu moczowego no ale dostał 40 stopni gorączki i odwodnił się w ciągu kilku godzin za drugim razem od ręki mu zrobili wszystkie badania krwi by zobaczyć czy to samo . W szpitalu dawali niemowlakom smekte z kapsułek rozpuszczoną w miarkach takich jak są do syropów nie raz dołączone na nakrętkach
Gogana ja zapisałam teraz młodego od września do przedszkola fundacji familijny poznań
i jest pobut darmowy od 6:30 do 13:00
za 1h od 13:00-14:00 - 3,05zł
za 2h od 13:00-15:00 - 6,10zł
itd czyli 3,05 zł powyżej 13:00 się płaci
50% ulgi dla rodziców pobierających rodzinne
25% ulgi dla rodziców posiadających zasiłek pielęgnacyjny
75% ulgi dla rodziców posiadających oba w/w zasiłki
stawka żywieniowa 8zł to jest w tym I i II śniadanie , dwudaniowy obiad
4zł io jest w tym I i II śniadanie pobyt do 13:00
acha i 9zł za I i II śniad +obiad 2 daniowy i podwieczorek jakby dziecko było dłużej niż do 15:00 bo o 15:00 chyba jest ten podwieczorek
no i jak jest jedno dziecko w przedszkolu to na pozostałe 50% ulgi
Jarzebinka wszystkiego najlepszego dla Kacperka !!!