reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej
Mam od rana lenie, nie chciało mi się wstać z łóżka :( sił mi brak. To pewnie przez ta pogodę. Zaraz zabieram sie za poniedziałkowe porządki i za pranie.

Firanka jedyne co mi przychodzi do głody to wizyta u lekarza i duuużo wody do picia żeby się nie odwodnił. Nie przerabiałam (na szczęście) takiego przypadku więc nie bardzo się w temacie orientuję.

reklama
na-tuska Tak tak nie mam bo zawsze cwiczylam ;), kiedys jak moa siora byla nastolatka i zaczynala byc fit to
ja jako maly dubler zaczelam nasladowac ona szybko powiedziala pas a mi jakos zamilowanie do brzuszkow zostalo.
Obecny brzuch jest ok ale to nie jest to co bylo przed ciaza ;).

Skrzat Czyzby nutka zazdrosci w tym baedaniu cukru ? ;)
500 sztuk to byloby sporo lizania ;)

jagmar To bedziesz robic jajca czy kupisz?

jarzebinka To lipa z tym rolkami a drogie byly?

Ja dzis od rana przywitanie niani, troche rewolcji w szafie, pranie, potem lekarz bo musze L4 zaltwic tylko
pewnie bede kwitla w poczekalni bo jestem nie zapisana ;(.

Usiadłam z kawką, kurcze kupilismy Basi buki Korneckiego rozmiar 21 ale nie wiem czy nie za małe, w sumie 22 dużo za duże jej były a te są akie w samr az i jakiś mały zapas jes 0,4-0,5 mm, ale nie wiem;/ No nic najwyżej ponosi 2 miesiące i pójdą dalej, ale najważniejsze że ze skóry są i ze szywną piętą. Szukam teraz dla niej jakiś tenisówek sztywnych i nic nie ma;/ Nie wiem czy się nie skończy na paputkach Befado z przeznaczeniem na dwór?

Jarzębinka a dla Kacperka od cioci urodzinowe życzenia;*

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :) postanowiłam z racji wolnej chwili odwiedzić i Poznańskie forum
dziś akurat wyjątkowo mam wolne taka cisza przed burzą w pracy bo w piatek sobotę pewnie odstanę po tyłku ;-)młoda w przedszkolu a mały akurat zasnął więc za miast robić porządki przed świąteczne to ja na forum :-)
przeczytałam tylko kilka ostatnich stron i tak się wkręcić nie mogę więc napisze tylko na poniższe posty :sorry:

Boże dziewczyny proszę pomóżcie mi...z małym jest coś nie tak,od wczoraj ma rozwolnienie i wymiotuje. Dałam mu smecte,ale taka fontannę puścił,że koniec. Zadzwoniłam do lekarki kazała mi podać diphergamu 2,5 ml i na 15 mam być u niej,tylko że mały znowu zwymiotował,a ona nie odbiera tel...nie wiem już co ja mam robić...pomóżcie...ja lecę do Krzysia jakbyście wiedziały co zrobić tpo napiszcie mi eske pod nr 608270847
picie/smecte najlepiej dawać jaką miarką czy łyżeczką i to co 5 minut nie od razu dużo ja też mam w domowej apteczce orsalit Orsalit - Płyn nawadniający o smaku malinowym - 10 saszetek
nie pamiętam tylko od którego jest miesiąca

na pewno bym pojechała do szpitala mogą w razie co zrobić od ręki badanie krwi choć ja jak jechałam na Krysiewicza z młodą o 23:00 to mi jej nawet nie przyjęli :no: a Dominik na 6M jak miał biegunkę i wymiotował to dostał potem gorączkę i okazało się że to zakażenie układu moczowego no ale dostał 40 stopni gorączki i odwodnił się w ciągu kilku godzin za drugim razem od ręki mu zrobili wszystkie badania krwi by zobaczyć czy to samo . W szpitalu dawali niemowlakom smekte z kapsułek rozpuszczoną w miarkach takich jak są do syropów nie raz dołączone na nakrętkach :tak:

Gogana ja zapisałam teraz młodego od września do przedszkola fundacji familijny poznań
i jest pobut darmowy od 6:30 do 13:00

za 1h od 13:00-14:00 - 3,05zł
za 2h od 13:00-15:00 - 6,10zł
itd czyli 3,05 zł powyżej 13:00 się płaci

50% ulgi dla rodziców pobierających rodzinne
25% ulgi dla rodziców posiadających zasiłek pielęgnacyjny
75% ulgi dla rodziców posiadających oba w/w zasiłki

stawka żywieniowa 8zł to jest w tym I i II śniadanie , dwudaniowy obiad
4zł io jest w tym I i II śniadanie pobyt do 13:00
acha i 9zł za I i II śniad +obiad 2 daniowy i podwieczorek jakby dziecko było dłużej niż do 15:00 bo o 15:00 chyba jest ten podwieczorek

no i jak jest jedno dziecko w przedszkolu to na pozostałe 50% ulgi :tak:

Jarzebinka wszystkiego najlepszego dla Kacperka !!!

Ostatnia edycja:
hejhooo :)

jarzebinka najlpesze zyczenia dla KAcperka :)

Skrzat przeciez on zawsze długo i duzo spali...

firanka nie napiszenic nowego... smigaj do lekarza :tak:

zrobiłam juz 8 wielkich słoików bigosu, a kolejne 2 wielkie gary kapuchy siegotuja :tak: nie mam dzisiaj siły na nic - @ :confused2: to popisałam, Emila sie obudział ;/

Dziękuję dziewczyny,zwłaszcza Krklisz. Byłam u lekarki,dała mi przekaz do szpitala,ale mam jechać jeśli to się nasili,póki co po podaniu kolejnej dawki smecty,diphergamu i orsalitu zrobił jedną kupkę i 1 raz zwymiotował. Lekarka mówiła,że nie jest odwodniony.

firanka wiem ze to juz pozno ale moze to zeby ale moze tez rota jezeli dziecko nie odwodnione to zęby mój Bartek tak miał srake miał murowną co 1 ha po dwie kupy zero siku tylko kupy i żygał też dalej niz widział i byłam w szpitalu z nim na IP ale powiedzieli ze dziecko nie odwodnione miał sraczke i wymiotował ale zadowolony był miał humorek wiec lekarz wolał nie zostawiać dziecko w szpiotalu bo pewni by dostał jakiegos rota.

Ishi
Smaker poleca 70 pomysłów na Wielkanoc

reszte napisze wieczorem ale dzisiaj z jednej pracy do drugiej i potem moze tesco

reklama
hej dziewczyny,
jestem padnieta, bo wlasnie robilam cwiczenia Ewy Chodakowskiej :D
a do tego jestem ruda :D jakos tak wyszlo z rozmowy z fryzjerka, poszlam na odzywienie i saune do wlosow a wyszlam z pasemkami hehe
sto latek dla Kacperka, niech nadal rosnie taki fajny i madry :)

Do góry