reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Jarzębinko ja również dołączam się do życzeń dla Kacpra. Mam dla Was bateryjki całe 15 sztuk :).

Brak mi weny do pisanie idę sobie poszukać w necie przepisów na święta.

reklama
jarzebinka Jak najbardziej trzeba reklamowac.

Wszystkiego dobrego dla K

firanka Nie ma za co, najwazniejsze ze lekarz ocenil, biedna jestes z tymi chorobskami-trzymam kciuki zeby
szybko minelo i zycze duzo sil bo to naprawde zal patrzec jak dziecko sie meczy i nie bardzo moc mu pomoc.

Tygrynka Prosze szalejesz u ej mamy normalnie ;), ale co tam byleby na zdrowie wychodzilo ;), a rudy jasny czy
ciemny odcien?

Dziewczyny czy w ciazy walczyla ktoras z ciagle zatkanym nosem, ewentualnie czego uzywalyscie? Teraz powodem
raczej jest aleria na roztocza,( zwykle krople do nos tez pomagaja ale na krocej)
ale moj lek ktory dostalam niedawno ma zalecone zeby w ciazy i karmieniu nie
stosowac dlatego nie chce go brac a na wizyte do alergologa trzeba poczekac.

krklisz krople działają rozkurczowo dlatego są niezalecane, poza tym podnoszą ciśnienie. Mi alergolog i gin polecili euphorbium albo roztwór soli morskiej.

tygrynka zazdroszczę Ci takich wakacji, spedzasz je intensywnie. Mnie też korciło, żeby się przerobić na rudo :).

heyyyy
a ja wreszcie zaliczyłam półwiejską- sama, i efekt zadowalający.
Też musze dorwać fryzjera...

firanka- 3mam kciuki aby to nic złego nie było.

jarzebinka
stooo lat :) Twoi chłopcy obydwaj to już duże brzdące:)

jagmar
nie rob na rudo, ładnie Ci teraz.

Dobry wieczór !

jarzębinko wszystkiego najlepszego dla Kacperka :happy:

natuska 8 słoików bigosu i jeszcze gotujesz ? :szok:
no chyba , że to ma być do Bożego Narodzenia ;-)

Tygrynka rudy, rudy moje klimaty :D
Ty to masz prawdziwy urlop u tych rodziców, masaże, fryzjerzy, zakupy :-)

krklisz
ja też stosowałam Euphorbium do nosa.

jagmar ja dziś 3 godziny spędziłam na myśleniu i szukaniu pomysłów na świąteczne gotowanie.
Ale wymyśliłam i już mam menu :happy:
Teraz tylko listę zakupów muszę stworzyć i do sklepu pojechać :tak:
A potem gotowanie, ale to już sama przyjemność :)

Ishi a podpowiedz coś plisplisplis bo u mnie weny brak. Fakt, że dużo robić nie muszę ale chciałam na śniadanko wziąć coś czego nigdy u nas nie było. Tak dla odmiany :).
Miałam się jeszcze Ciebie pytać czy byłaś z Agu u alergologa z racji tych jej alergii? Ja byłam w styczniu u jednej lekarki ale czułam się po tej wizycie jeszcze głupsza niż przed. Była niesympatyczna i nie chciała odpowiadać na moje pytania bo nie miała czasu.

Macie jakiś pomysł czym można zastąpić serak mascarpone? Chciałam zrobić słodkie jajca, które Tygrynka wrzuciła kilka dni temu na forum. Tylko to musi być coś bezmlecznego co nie jest od krowy.

Ja po drugiej pracy i po tesco powiem tak kupe siana wydalam a nic nie kupiłam :( no cóż zawsze tak jest

Ja na święta robie strogonowa ale mi sie nie chce jedziemy do rodzinki do Garwolina wiec oni wszytsko beda robic i my mamy przywiez tylko owoce. Już mam stresa z pakowaniem mały nie umie spać nigdzie inndziej tylko w turystycznym łóżeczku to plus dla nas ale jestem ciekawa jak będzie tam zasypiał (dużo ludzi będzie) Dużo dzieci więc pewnie mu się spodoba. Dzisiaj ES mówił że jak poszłyśmy z mama do pracy to szalał z nim i po chwili jak mówił ES baterie mu się skończyły i pokładał się.

Wczoraj sobie wymyśliłam kwiatka z kirigami fajna laurka wyszła i wcale nie takie trudne zobaczymy jak dzieciaki to zrobia ;)

Tygrynka też rano te ćwiczenia z płyty robiłam, całkiem fajne:) Rudy mhmh, lubiłam te czasy na mojej głowie:D
An w sklepach coraz drożej niestety;/
Jagmar i jak wymyśliłaś coś wielkanocnego? ja robię mufinki daktylowo-marchewkowe, tort dekadencki (może), sernik londynski, sernik wiedeński, sałatkę wartswową, może jakieś jajka, ale my jedziemy do rodziców jednych i drugich:) musze pomysleć czy cos jeszcze, a u Was co na stole Ishi?
Firanka dobrze, że z małym lepiej i nieodwodniony!
A ja padam wyprasowałam moje 6 pralek:-) Ale kolejna się suszy;/ I co najgorsze zasłonki mi się skurczyły o jakies 2 cm i brzydko wygląda, zła jestem, muszę ściąć firankę...i to jest ten moment kiedy wiem, że powinnam umieć szyć i mieć maszynę:p

jagmar Dzieki zdania lekarzy sa bardzo podzielone, mi niestety sol nie pomaga, G mi powiedziala ze moge brac
ten od alergologa choc ona go nie zna bo za chwile objawy bede silnijsze i bede musiala brac gorsze leki,
ale ja wiem ze 1 ciazy bez nich jakos przezylam wiec jak ma to sie odbic na dziecku to wole sie pomeczyc.
Widzialam jeszcze ostatnio z Fridy taka strzykawke do udrazniania nosa ale rano i wieczorem muisz plukac
kazda dziurke 60ml soli brzmi to dla mnie troche dziwnie :).
kurcze biedna jestes z ta dieta niestety nie mam pomyslu ;(.

NabAwe To co buciki kupilas czy cos wiecej?

Ishi Dokladnie, najgosze dla mie jest to jak w 1 sklepie wszystkich skladnikow
nie mozna kupic ;).

an82 Prawdziwego wolowego czy idziesz na latwizne? ;).

skrzat 6pralek -APOKALIPSA podziwiam ;).

A ja tez bede ruda tylko blizej swiat ;).

Super dzieki tez kupie to Euphorbium.

Wogole mam lepszy humor wczoraj bylam u lekarza co prawda chcialam tylko l4 ale badanie tez mi zrobila,
i mam nowa fotke ;). Dzidzia fajnie sie rusza macha raczkami nozkami widac ze jej dobrze ;), wymiotowalam
ostatnio w niedizele ;).
Czuje sie mniej zmeczona ,wczoraj udalo mi sie cos w domku zrobic a dzis moze pojade do ZUS-takie zycie bardziej
mi odpowiada ;).
Pozdr pa

reklama
Hej
Ja zaraz lecę z Zosią na badanie krwi. Mam nadzieję, że będzie grzeczna i nie będzie histeryzować.
może dolegliwościi 1 trymestru już ustępują

Krklisz do odpychania nosa miałam jeszcze coś takiego Unimer pediatric hypertonic, woda morska do nosa,100 ml - Portal Dbam o Zdrowie to jest pod ciśnieniem i jak byłam w ciąży chora i miałam katar to sobie tym nos przepychałam.

Właśnie Z mi kawał chlebka wrzuciła do herbaty i wyjada go teraz :( rękawy ma już mokre :(.

Skrzat ja myślałam bardziej o konkretach na święta. Słodkie nie dla mnie, serniki mogę sobie odpuścić :). Ze słodkiego zrobię pleśniak i zamówię tort ;) dla Zosi na urodziny a w zasadzie 2 torty bo bedą 2 imprezy dla dwóch rodzin osobno. Poza tym galarcik, sałatkę jarzynową i coś w galarecie ale nie wiem jeszcze co :).

Do góry