reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Krklisz chodzilo mi o to, ze chyba brzuszki to nie jest najbardziej odpowiednie cwiczenie w ciazy? ale w sumie to nawet nie wiem, daj znac co powie gin.. czy nigdzie tam nic sie nie uciska.. z ciaza i aktywnoscia fizyczna to bardziej mi sie kojarzy basen, spacery, joga :) chociaz z kolei Ty dopiero pierwszy trymestr :)
dziewczyny wkleje zdjecia wieczorem :) a o patyczkach wyczytalam tam ze w Red Onion sa :/ nie wiem, moze do szaszłyków? tylko że jajko pewnie za ciężkie? myślę nadal :D
bylismy na Kurpiach :) fajnie bylo, Seba polowe czasu przespal, a polowe spedzil bardzo efektywnie - zjadl gofra, pieczone ziemniaczki, dorwal mega balon z helem w ksztalcie traktora (tylko za 18zl! a to najwiekszy jaki do tej pory widzialam :D), pierniczkowe zajaczki, drewniane jajka, przejechal sie na kucyku (cale 4 okrazenia :D ale i tak jestem dumna bo w wakacje nawet nie chcial usiasc, z daleka tylko podziwial:)). my z rodzicami kupilismy piekna palme, naturalny chleb, ciasta, wedliny, sery.. swietnie bylo!

reklama
Hello
Ishi, An tu zagubiony link, tylko ten nie ma oparcia, ale moze da się coś podobnego znaleść Decathlon - SMOBY - FIRST BIKE SMOBY - do pierwszego kontaktu z rowerem od 18 miesicy.
Krkisz z tego co ja się naczytałam to w ciązy takie sporty łagodniejsze, a przede wszystkim jak sie nie ćwiczyło wcześniej to nie należy na siłę ćwiczyć w ciąży:) Mnie jakoś też brzuszki w ciąży nie przekonują;/
Jagmar no ładnie o ziemię nie dbać:-pFajny taki dzień leniwy:) Zosia z nożem, super oby tak dalej! A mi się udało dzisiaj dostać dla Basi książeczkę "Chronimy naszą planetę"
Tygrynka super te jajka:)

My generalnie od wczoraj w biegu. Pojechalismy do znajomych na gry, co skończyło sie chyba 4 godzinną rozgrywką w Osadników, w tym godzina przy świeczkach:) Super było! A dzisiaj od rana IKEA i M1, bo Basię mieliśmy u moich więc spokojnie było można poszukać drobiazgów świątecznych! Potem teście i dopiero zjechaliśmy. Zet psozedł na rower a ja na chwilę do Was!

Tygrynka Super robie sie gglodna na sama mysl :). Tak tak basen i lekkie cwiczenia to byly norma dla mnie w 1 ciazy,tylko jak zle sie czulam to sobie odpuszczalam ;) a spacerow to w pracy zawsze mialam dosyc ;).

skrzat A zobacze co mi powie G ja zwykle tak 50 brzuszkow dziennie robilam , wiec to jest dla mnie norma ;) tylko te wymioty treraz mi nie pozwolily.

My dzis domowo mala sie jeszcze kuruje i posci za trzech dzis zjadla: moze z 5 kawaleczkow chlebka, 10 chrupek, i 140ml obiadku, na szczescie pije i spadla tylko 200gram . Pozdr pa

Witam :)

Skrzat fajny weekend :)

Tygrynka boskie te jajca :tak: musze pokombinować nad wersją bezglut :tak::tak: tez mi przyszły do głowy patyczki od szaszłyka, skoro tyle miecha potrafią utrzymac to moze i to jajo poniosą :-)

krklisz brzuszki? przeciez Ty brzucha nie masz:-D a tak serio to chyba bym sie nie zdecydowała robic w ciazy :no: dziłekę mam w Poznaniu :tak:

wczoraj na spacerze dopadł nas grado-śnieg :-D dzisaj od rana zakupy i sprztanie :sorry2: dzieciaki zasęły mi w samochodzie jak wracalismy (ok 11:30) i obudzili sie o 16:30 :szok::szok::confused::-D na szcescie Emila juz zasypia a Filip w lóżku film ogląda :p bałam sie ze do nocy bedą wariować,ale F jak widzi ze ciemno twierdzi: "nie ma dzien, idziemy spac ":-D

uciekam konczyc bigos i pasc trupem :-D

Na-tuska Twoi bija rekordy w spaniu:) Może zbadaj im cukier!?
Tygrynka no chyba te patyczki do szaszłyków byłyby ok, tylko jak "zachamować" żeby jajco nam nie przeleciało?
Krkisz no jak robiłaś brzuszki to jestes przyzwyczajony, jakoś myślałam, że ciążowo sobie wymyśliłaś, ale gina zapytaj:)

o ja cie wymiękam niby leniwy dzień ale zmęczona się czuję. Pojechaliśmy do moich rodziców i buszowałam w moich szafach. Przywiozłam dziewczynkom dużo ciuszków, do których wreszcie dorosły. Dla siebie kilka drobiazgów ale nie znalazłam jajek :(.

Bo ja mam pytanie- czy orientuje sie ktoras z was jak jest z przyjeciem do przedszkola? Chodzi mi o to czy mam szanse oddac do p-la cala trojke?

Ishi juz sporo wyjąśniła, jeżeli chodzi o odpłatność to w żłobkach mając trójke jednocześnie już się nie płaci opłaty stałej tylko wyżywienie, wiec w przedszkolu może jest podobnie.......:tak:

witam po weekendowo... u nas tez dość intensywnie.... za piątkowe popołudnie dziękuję dziewczynom..... w sobotę do południa byłam umówiona z sąsiadkami i w towarzystwie robiłyśmy palemki z dzieciakami, następnie mój starszak dmuchał 7 świeczek, a wieczorem pojechałam z sąsiadką na zakupy do Tesco, bo załapałyśmy się na jakąś ankietę o zakupach świątecznych, wiec spełniłyśmy swój obowiązek w sobotę tesco a w niedzielę do południa byłyśmy w Auchanie.... a popołudnie już w rodzinnym gronie....:tak: choć M się wściekł pojechał ze starszakiem na rolki ( miał nowe) i niestety zjechały mu się kółka,) dzisiaj pójdzie reklamować zobaczymy co będzie ... :sorry:

a w środę mam juz w planie wyjazd na świeta do rodziców, tylko qurcze ta pogoda.... :tak:

Tygrynka...... korzystasz z pobytu u rodziców, korzystasz.... :tak:

An super pisanki..... :-)

Jagmar, ja w sobote też wysiałam rzeżuchę.... :tak:

Hello:)
Jagmar to Ty jednak się nie leniłaś:)
Jarzębinka super jakby udało Wam sie już jechać w środę, pogoda ma niby się poprawiać!

Ja juz po ćwiczeniach, zaraz pójdę pod prysznic potem kawkę sobie zrobię i sprzątać dalej, muszę też posiać rzeżuchę, tylko nie wiem gdzie mam watę??? Na pewno gdzieś jest z zeszłego roku:) Najgorsze jest to że okno muszę umyć w kuchni, ale pogoda taka, że trochę nie ma jak;/ Dzisiaj do babci koło 16 a potem do znajomych na chwilę wieczorem i dzień zleci, a święta coraz bliżej i co najgorsze nadal nic nie wyprasowałam;/
Jutro chcę się wybrać do tej hurtowni materiałów imprezowych po słomi te grube (może mają) na te lizajki jajkowe z ciasta:) Może coś będą mieli mam nadzieję, że nie w opakowaniu 500 szt:D
Miłego dzionka!

Ostatnia edycja:
reklama
Boże dziewczyny proszę pomóżcie mi...z małym jest coś nie tak,od wczoraj ma rozwolnienie i wymiotuje. Dałam mu smecte,ale taka fontannę puścił,że koniec. Zadzwoniłam do lekarki kazała mi podać diphergamu 2,5 ml i na 15 mam być u niej,tylko że mały znowu zwymiotował,a ona nie odbiera tel...nie wiem już co ja mam robić...pomóżcie...ja lecę do Krzysia jakbyście wiedziały co zrobić tpo napiszcie mi eske pod nr 608270847

Do góry