reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

U nas sypie, nie tylko pada, płatki ogromnie lecą :baffled:
My na szybkie zakupy zaraz lecimy, bo dziecko sobie do przedszkola wydmuszki zażyczyło, a jajka się skończyły :-p

lilou
nie wykluczam takiej możliwości z tą szkołą.
Bo u nas podobno niezła jest ta podstawówka, ale na żadne baseny, czy dodatkowe zajęcia go nie poślę, no bo jak ?
Nie będę go wozić przecież o 19 czy 20 do Poznania :dry:

an rowerek mamy podobny do tego Basi Skrzata, ale u nas się nie sprawdził. J. wcale nie chciał na tym jeździć.
Szukaj takiego z pedałami na środku, te przy przednim kole, nawet jak dziecko sięga, to bardzo trudno się pedałuje w takiej pozycji :tak:

reklama
Ishi no z tymi pedałami na dole wrzuciłam taki decathlonowy, ponoc super są, basia też do pedałów w przednim kole nie sięga. Może An są jakies tansze odpowiedniki tego z Dectahlonu z pedłamai na środku.
Jagmar ale macie bieganine dzisiaj:)
My w końcu umówilismy się ze znajomymi na 18:30:) Więc Basię do rodziców zawieziemy a my będziemy mieli wieczór gier planszowych:) Chciałam do IKEI ale dziś będzie tłum popołudniu, więc w związku z tym że będziemy spali u moich to rano jutro zachaczymy bez Basi, na pewno nie będzie takiego tłoku, a dziś na chwilę do tej Panoramy może jakieś butki skołuje dla siebie i Młodej. Umyłam łazienkę chyba 2h mi zeszły, z czego prawie godzina na prysznic, ale wszystkie zakamarki wykałaczką i patyczkiem do uszu, dawno tak dogłębnie nie sprzątałam:p Basia wchodziła mi oczywiście do prysznica ale z 40 minut Shreka pooglądała, więc trochę miałam luzu. Idę szykować obiad i dalej ogarniać nim mój wróci:p

hey
no nareszcie mialam chwile bay przeczytac i coś naskrobać.

jagmar, jarzębinka no i skrzacik- dzieki za wczoraj, super było was poznać, szkoda tylko że Emi marudziła. a wasze dzieciaczki wszystie są super, aż miło popatrzec z jaką łatwością się klimatyzują i bawią:)

jagmar
to to jeszcze nie był płacz... nie widziałaś najgorszego. Takie cos to ja mam w standardzie i nawet wrażenia na mnioe nie robi, jedynie głupio mi własnie jak jestem u kogoś, ze ktoś musi to słuchac i znosić, także przepraszam. I dzięki za słowa otuchy. Jestem silna i cierpliwa, i wierze że szybko sie poprawi.
A wczoraj wieczorem jechaliśmy do PN na kurs NPR na 19 i dlatego sie zwijałam. No ale fakt, że mogłaś nie zapamiętać :)
W poniedziałek śmiegasz ze mną do Panoramy? mogłabym Cie w sumie autkiem zabrać ale nie wiem jakbyśmy se mogły upchnąć, bo dziewczynki musiałyby w fotelikach z tyłu i nie wiem czy same we 3 by mogły być?

skrzat
no te pierwsze są super i takie coś zdałoby mi egzamin, ale widze że tutaj mają one 9 cm czyli na Emilie już byłyby za małe, miusze poszukać czy są wieksze, a w sklepach takie większe widziałaś??Ty je zakładałaś bez bucików nie?
a te skórzane zamierzasz kupić czy już je masz?

an
a piosanki z jajek robisz? już na święta? nie zepsują sie???

Nabawe z wydmuszek wieczorem wstawie zdjęcie ale nie skończone jeszcze

Tygrynka świetny ten rowerek ale chrzestna mówi że za drogi :-D

Ishi dzieki tak jak mówisz będe szukała

Ewa ja to kiepski materiał na zakupy jestem bo Zosia jest w sklepie niegrzeczna. Szybko się nudzi i zaczyna swoje śpiewki. Zresztą Skrzat widziała jak to jest ;p. Na wypad do kc to jeszcze się nada bo jest placyk i ja ją ty placykiem do dobrego zachowania przekonuję. Tak, że nie skorzystam z zaproszenia chociaż chętnie poszłabym na zakupiy. Przypomniało i się później o tym kursie :).

Nie ma ładnych ozdóbek świątecznych ;(. Muszę sama zrobić tak jak an :). Dzisiaj siejemy z Zosią rzeżuchę jestem ciekawa czy będzie zainteresowana tym jak rośnie.

jarzebinka u nas zawsze mama pilonowala aby zdobycze byly sprawiedliwie podzielone ;).

Aniaa23 Nie wiem nie mialam piankowych ale moje pompowane nie sa za ciezkie.

amandae Witamy ponownie.

an82 Dzieki no wiem zlobek to nie to co w domu, ale zauwazam ze mala bardzo lgnie do dzieci wiec chcialabym
jej to ulatwic, chociaz to nie jest decyzja na teraz.
Rowerek mam od kolezanki (niebieski ale mi to nie przeszkadza ;))
wiec nie pomoge za duzo w wyborze jedyne co mi sie podoba jak maja boczki zabezpieczajace
ze dziecko przewraca sie na boki.

MajkaK Podziwam wytrwalosc ;). Zdecydowanie musze przypuscic jakis atak na lumpka ;).
Ja akurat z brzuchem nie mialam wielkiego problemu, choc chcialabym go troche pocwiczyc to narazie nie mam sil
ale moze sie to jeszcze zmieni, choc 20 brzuszkow dziennie (zwykle robilam 50 ;)) musze pogadac z G.
Wozki-ceny mnie zmrozily dobrze ze nie musze kupowac ;).

jagmar Masz racje ja mam jeszcze ta 1 wersje.

lilou Zazdrosze kosmetczki wielki nie bylam.

na-tuska A gdzie masz ta dzialke?

NabAwe Oj z tego ci pisza dziewczyny nie zazdroszcze ;), podziwiam sile i wytrwalosc ja po doswiadczeniach
z oli chcialam troche odpoczac no ale bedzie inaczej...... Pocieszam sie tylko ze jeszcze troche bedzie
maluda w brzuchu siedziec ;).
Z fotelikami czasem problem jest na srodku siedzenia, bo pasy w tym miejscu bywaja za krotkie.

My dzis w domu wyladowalismy, rano byly zakupy, a teraz domowe lenistwo, pranie narazie odlozylam ;).
Mala na szczescie dzie troche lepiej sie czuje i mam nadzieje ze niedlugo bedzie zdorwa ;).
Pogoda faktycznie nie zacheca lepiej siedziec w domku ;).

Skrzat, no właśnie wstawiłaś dwa razy ten sam rowerek z Kubusiem Puchatkiem ;-)
Więc nie wiem jak wygląda ten decatlonowy.

Dziś mierzyliśmy Agu do biegowego drewnianego.
Podobało jej się bardzo, złapała o co chodzi, ale równowagi za nic :-D
Tylko jakoś wysoko miała kolana, ale nie wiem czy tak nie powinno w biegowych być ?
Musze ją przymierzyć, do któregoś z Waszych :tak:

Zrobiliśmy mini zakupy.
Potem piekłyśmy z A. pizzę i murzynka.
No i kuchnię wyszorowałam na błysk.
Podłogi wymyte oprócz salonu,ale to już dzieciarnia musi spać.
Mogę zaczynać święta :-)

Tylko teraz co gotować ?
Co pysznego robicie na święta ?
Bo coś nie bardzo mam pomysły :sorry2:

31032012687.jpg31032012680.jpg

Byliśmy w środzie cały dzień po za domem, bylismy w bricomarche kupilam trawe nawóz i agrowłóknine mam nadzieje że uda sie założyć po świętach trawnik w Przeźmierowie juz sie nie moge doczekac

Ja właśnie pochłonęłam pół dużej pizzy i ledwo się ruszam. Nawet nie przypuszczałam, że jestem zdolna do takiego obżarstwa ale co tam w końcu karmię piersią to pójdzie w mleko. Mieliśmy jeszcze znajomych na "kolacji" i właśnie M pojechał ich odwieźć do innych znajomych.
Zapomniałam o godzinie dla ziemi i jet mi przykro. Przełożę to na jutro, żeby nie było. dzieci śpią i jest błoga cisza i spokój :) chociaż dzisiaj i tak się wynudziłam, bo Zofik figlował cały dzień u babci.

an ładne te jajca, takie kolorowe. Mi się udało kupić w praktikerze ceramiczne wytłaczanki na jajka na 6 sztuk. Obsiałam je rzeżuchą :) i będę kombinowała jakieś ozdóbki. U rodziców zostały wszystkie moje wydmuszki i jajeczka. Może uda nam się jutro tam wlecieć na herbatkę to się zaopatrzę w materiał do pracy twórczej.
an czym Ty się zajmujesz zawodowo, że taka twórcza jesteś? Pracujesz z dziećmi?

reklama
jagmar
akurat zaproponowałam panoramę bo wspominałaś że chcesz na buty wyskoczyć dla Zosi :p \
Ty tez sie pochwal jak Ci powychodzą Twoje arcydziela.

an
śliczne te jajka, tez myslalam aby coś zrobic samej ale jak dotąd czas mi nie pozwolił.
W ogóle to super wyglądają w tym koszyczku, ja to nigdy na nic takiego nie wpadne aby coś ładnie udekorować itd, nawet ciezko mi wymyslić jakiś wzór zasłonki do firanek;/ zero weny twórczej.

my już ogarnięci wiec ide jeść grzanki czosnkowe, pewnie jakiś film i komar z małżem.

dobrej nocy dziewczynki i udanej niedzieli
ja na szczęście jutro siedze w domu (mąż nie wymyślił wyjazdu do teściów wiec jestem wniebowzięta):)

Do góry