reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

U nas sypie, nie tylko pada, płatki ogromnie lecą :baffled:
My na szybkie zakupy zaraz lecimy, bo dziecko sobie do przedszkola wydmuszki zażyczyło, a jajka się skończyły :-p

lilou
nie wykluczam takiej możliwości z tą szkołą.
Bo u nas podobno niezła jest ta podstawówka, ale na żadne baseny, czy dodatkowe zajęcia go nie poślę, no bo jak ?
Nie będę go wozić przecież o 19 czy 20 do Poznania :dry:

an rowerek mamy podobny do tego Basi Skrzata, ale u nas się nie sprawdził. J. wcale nie chciał na tym jeździć.
Szukaj takiego z pedałami na środku, te przy przednim kole, nawet jak dziecko sięga, to bardzo trudno się pedałuje w takiej pozycji :tak:

reklama
Ishi no z tymi pedałami na dole wrzuciłam taki decathlonowy, ponoc super są, basia też do pedałów w przednim kole nie sięga. Może An są jakies tansze odpowiedniki tego z Dectahlonu z pedłamai na środku.
Jagmar ale macie bieganine dzisiaj:)
My w końcu umówilismy się ze znajomymi na 18:30:) Więc Basię do rodziców zawieziemy a my będziemy mieli wieczór gier planszowych:) Chciałam do IKEI ale dziś będzie tłum popołudniu, więc w związku z tym że będziemy spali u moich to rano jutro zachaczymy bez Basi, na pewno nie będzie takiego tłoku, a dziś na chwilę do tej Panoramy może jakieś butki skołuje dla siebie i Młodej. Umyłam łazienkę chyba 2h mi zeszły, z czego prawie godzina na prysznic, ale wszystkie zakamarki wykałaczką i patyczkiem do uszu, dawno tak dogłębnie nie sprzątałam:p Basia wchodziła mi oczywiście do prysznica ale z 40 minut Shreka pooglądała, więc trochę miałam luzu. Idę szykować obiad i dalej ogarniać nim mój wróci:p

hey
no nareszcie mialam chwile bay przeczytac i coś naskrobać.

jagmar, jarzębinka no i skrzacik- dzieki za wczoraj, super było was poznać, szkoda tylko że Emi marudziła. a wasze dzieciaczki wszystie są super, aż miło popatrzec z jaką łatwością się klimatyzują i bawią:)

jagmar
to to jeszcze nie był płacz... nie widziałaś najgorszego. Takie cos to ja mam w standardzie i nawet wrażenia na mnioe nie robi, jedynie głupio mi własnie jak jestem u kogoś, ze ktoś musi to słuchac i znosić, także przepraszam. I dzięki za słowa otuchy. Jestem silna i cierpliwa, i wierze że szybko sie poprawi.
A wczoraj wieczorem jechaliśmy do PN na kurs NPR na 19 i dlatego sie zwijałam. No ale fakt, że mogłaś nie zapamiętać :)
W poniedziałek śmiegasz ze mną do Panoramy? mogłabym Cie w sumie autkiem zabrać ale nie wiem jakbyśmy se mogły upchnąć, bo dziewczynki musiałyby w fotelikach z tyłu i nie wiem czy same we 3 by mogły być?

skrzat
no te pierwsze są super i takie coś zdałoby mi egzamin, ale widze że tutaj mają one 9 cm czyli na Emilie już byłyby za małe, miusze poszukać czy są wieksze, a w sklepach takie większe widziałaś??Ty je zakładałaś bez bucików nie?
a te skórzane zamierzasz kupić czy już je masz?

an
a piosanki z jajek robisz? już na święta? nie zepsują sie???

Nabawe z wydmuszek wieczorem wstawie zdjęcie ale nie skończone jeszcze

Tygrynka świetny ten rowerek ale chrzestna mówi że za drogi :-D

Ishi dzieki tak jak mówisz będe szukała

Ewa ja to kiepski materiał na zakupy jestem bo Zosia jest w sklepie niegrzeczna. Szybko się nudzi i zaczyna swoje śpiewki. Zresztą Skrzat widziała jak to jest ;p. Na wypad do kc to jeszcze się nada bo jest placyk i ja ją ty placykiem do dobrego zachowania przekonuję. Tak, że nie skorzystam z zaproszenia chociaż chętnie poszłabym na zakupiy. Przypomniało i się później o tym kursie :).

Nie ma ładnych ozdóbek świątecznych ;(. Muszę sama zrobić tak jak an :). Dzisiaj siejemy z Zosią rzeżuchę jestem ciekawa czy będzie zainteresowana tym jak rośnie.

jarzebinka u nas zawsze mama pilonowala aby zdobycze byly sprawiedliwie podzielone ;).

Aniaa23 Nie wiem nie mialam piankowych ale moje pompowane nie sa za ciezkie.

amandae Witamy ponownie.

an82 Dzieki no wiem zlobek to nie to co w domu, ale zauwazam ze mala bardzo lgnie do dzieci wiec chcialabym
jej to ulatwic, chociaz to nie jest decyzja na teraz.
Rowerek mam od kolezanki (niebieski ale mi to nie przeszkadza ;))
wiec nie pomoge za duzo w wyborze jedyne co mi sie podoba jak maja boczki zabezpieczajace
ze dziecko przewraca sie na boki.

MajkaK Podziwam wytrwalosc ;). Zdecydowanie musze przypuscic jakis atak na lumpka ;).
Ja akurat z brzuchem nie mialam wielkiego problemu, choc chcialabym go troche pocwiczyc to narazie nie mam sil
ale moze sie to jeszcze zmieni, choc 20 brzuszkow dziennie (zwykle robilam 50 ;)) musze pogadac z G.
Wozki-ceny mnie zmrozily dobrze ze nie musze kupowac ;).

jagmar Masz racje ja mam jeszcze ta 1 wersje.

lilou Zazdrosze kosmetczki wielki nie bylam.

na-tuska A gdzie masz ta dzialke?

NabAwe Oj z tego ci pisza dziewczyny nie zazdroszcze ;), podziwiam sile i wytrwalosc ja po doswiadczeniach
z oli chcialam troche odpoczac no ale bedzie inaczej...... Pocieszam sie tylko ze jeszcze troche bedzie
maluda w brzuchu siedziec ;).
Z fotelikami czasem problem jest na srodku siedzenia, bo pasy w tym miejscu bywaja za krotkie.

My dzis w domu wyladowalismy, rano byly zakupy, a teraz domowe lenistwo, pranie narazie odlozylam ;).
Mala na szczescie dzie troche lepiej sie czuje i mam nadzieje ze niedlugo bedzie zdorwa ;).
Pogoda faktycznie nie zacheca lepiej siedziec w domku ;).

Skrzat, no właśnie wstawiłaś dwa razy ten sam rowerek z Kubusiem Puchatkiem ;-)
Więc nie wiem jak wygląda ten decatlonowy.

Dziś mierzyliśmy Agu do biegowego drewnianego.
Podobało jej się bardzo, złapała o co chodzi, ale równowagi za nic :-D
Tylko jakoś wysoko miała kolana, ale nie wiem czy tak nie powinno w biegowych być ?
Musze ją przymierzyć, do któregoś z Waszych :tak:

Zrobiliśmy mini zakupy.
Potem piekłyśmy z A. pizzę i murzynka.
No i kuchnię wyszorowałam na błysk.
Podłogi wymyte oprócz salonu,ale to już dzieciarnia musi spać.
Mogę zaczynać święta :-)

Tylko teraz co gotować ?
Co pysznego robicie na święta ?
Bo coś nie bardzo mam pomysły :sorry2:

31032012687.jpg31032012680.jpg

Byliśmy w środzie cały dzień po za domem, bylismy w bricomarche kupilam trawe nawóz i agrowłóknine mam nadzieje że uda sie założyć po świętach trawnik w Przeźmierowie juz sie nie moge doczekac

Ja właśnie pochłonęłam pół dużej pizzy i ledwo się ruszam. Nawet nie przypuszczałam, że jestem zdolna do takiego obżarstwa ale co tam w końcu karmię piersią to pójdzie w mleko. Mieliśmy jeszcze znajomych na "kolacji" i właśnie M pojechał ich odwieźć do innych znajomych.
Zapomniałam o godzinie dla ziemi i jet mi przykro. Przełożę to na jutro, żeby nie było. dzieci śpią i jest błoga cisza i spokój :) chociaż dzisiaj i tak się wynudziłam, bo Zofik figlował cały dzień u babci.

an ładne te jajca, takie kolorowe. Mi się udało kupić w praktikerze ceramiczne wytłaczanki na jajka na 6 sztuk. Obsiałam je rzeżuchą :) i będę kombinowała jakieś ozdóbki. U rodziców zostały wszystkie moje wydmuszki i jajeczka. Może uda nam się jutro tam wlecieć na herbatkę to się zaopatrzę w materiał do pracy twórczej.
an czym Ty się zajmujesz zawodowo, że taka twórcza jesteś? Pracujesz z dziećmi?

reklama
jagmar
akurat zaproponowałam panoramę bo wspominałaś że chcesz na buty wyskoczyć dla Zosi :p \
Ty tez sie pochwal jak Ci powychodzą Twoje arcydziela.

an
śliczne te jajka, tez myslalam aby coś zrobic samej ale jak dotąd czas mi nie pozwolił.
W ogóle to super wyglądają w tym koszyczku, ja to nigdy na nic takiego nie wpadne aby coś ładnie udekorować itd, nawet ciezko mi wymyslić jakiś wzór zasłonki do firanek;/ zero weny twórczej.

my już ogarnięci wiec ide jeść grzanki czosnkowe, pewnie jakiś film i komar z małżem.

dobrej nocy dziewczynki i udanej niedzieli
ja na szczęście jutro siedze w domu (mąż nie wymyślił wyjazdu do teściów wiec jestem wniebowzięta):)

Do góry