reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

krklisz - no ceny są zabójcze, ale ten nasz to 3w1 więc nie tak źle jeszcze :)))) Ale ten retro to uhuhu, cena jak na batorym :))) A na brzuszki u ciebie jeszcze przyjdzie czas, spoko, nie ma się co spieszyć :))) Ja to tak dzielnie chodzę, bo z koleżankami, także jest łatwiej :))

Ps. do firanki ;))) - a jak twoja siostra wygląda, bo na zdj ciebie to tak średnio widać, chyba że jesteście 2-jajowe, no to już w ogóle nie wiedziałabym na kogo "lukać" :))))

A my część porządków mamy za sobą, w pon biorę się za kuchnię, bo muszę najperw w ikei jakieś pojemniki kupić, już nie mogę patrzeć na te puszki mleka, kaszki itp walajace się po półkach w kuchni (mamy ankes), czyli salon z kuchnią razem :/ O zgrozo masakra, bo każdy bałagan, czy też twórczy nieład jak ktoś woli widać :)))) Ale łazienka zrobiona, mąż się postaral :))) Kupiliśmy dziś małemu malutką kolorową palemkę w auchanie za 69 groszy!!!! :)))))) Jeeeee, jednak co market, to market :)))) Ciekawa tylko jestem jak mu ją zamontować w łapkach żeby jej nie zżarł? :))))))))

reklama
Jagmar musze być twórcza choć czasem mi to nie wychodzi musze kombinować a powiem że teraz sprawia mi to satysfakcje. Jak co i nie tylko ty możecie kupować lub przeglądać Małego Artyste super pomysły są jakie możemy robić z dziećmi.

Nabawe - no coś ty ja też bym miała z tym problem ja mam tylko czasem jakieś przebłyski ale po za tym nie mam zmysły artystycznego

Super pomysł co można zrobić z maluchem nawet około 3 lat może zrobić dekoracje na święta wielkanocne
Potrzebne :
połówka skorupki od jajka
żółta krepa lub bibuła (to marszczone) :-)
i kwadracik mały czerwonej kartki
czarny pisak

Wykonanie
Daj dziecku trochę bibuły (czy krepy to marszczone) ale nie za duzo tyle żeby mogło zagnieść w rączkach kulkę potem niech włoży do połówki skorupki od jaja z czerwonego kwadracika złóż trójkąt i końcówkę (brzeg) przyklej do kuleczki i pisakiem narysuj oczka (wystarczy kropeczki) jaka radość że maluch zrobił pisklaka (niezastąpiona ) wklejam na odpowiedni wątek ;) też

A ja zapomnialam jeszcze napisać
krklisz- 3mam kciuki aby dolegliwości ustąpiły, choć sama nie mam pojęcia jakie to musi byc okropne.
faktycznie jeszcze kilka m-cy do rozwiązania ale myśl pozytywnie! nie możesz do tego podchodzić jak do zła koniecznego:-p

i któraś pytała jak moje zakupy a nie pamietam która, ale nie byłam nawet nigdzie, tlyko w szkole, bo przeciez pogoda okropna!

Dzien doberek kochane :)
wczoraj padłam z młodym, masakra, o 22, w ciuchach, makijażu :D za to wstałam radosna jak szczygiełek o 7 :D w przeciwienstwie do mlodego, dla ktorego jest jeszcze za wczesnie :D
Krklisz jakie brzuszki??? po porodzie kochana, po porodzie!! teraz to sie nam ladnie zaokraglaj :))
MajkaK powodzenia z montazem palemki :D
Ishi ja jeszcze nie wiem co robimy, bede wykonywac co mama kaze :D na pewno beda wielkanocne muffinki z silikonowych foremek w ksztalce jajek z lidla :D i cos takiego: Lawendowy Dom..od kuchni: Słodkie pisanki musze tylko wykombinowac patyczki..
An moja mama zrobila jajka ze styropianu i ozdobila decoupage - swietna sprawa, wyglada pieknie a co najwazniejsze - jest bezpieczne w rekach malego :D

jedziemy dzisiaj na Kurpie :D w jednej miejscowości jest festiwal palm wielkanocnych: Gmina

tygrynka - zazdroszczę tej wycieczki! :) Super sprawa :)))) a pisanki chętnie bym zobaczyła :)))

A my po Mszy porannej juz, mały dostał palemkę w rączkę, na drugiej zapobiegawczo miał rękawiczkę od kombinezonu i bardzo był grzeczny :)) Trzymał, oglądał ale nie próbował konsumować :))) Raz tylko bliżej buźki ją wziął, pogilgał się w brew i zaczął się śmiać :D:D:D:D Także Niedziela Palmowa super! :)) A dzisiaj mam spokój z obiadem, bo mama na imieninowy zaprasza, także high live :))))) Życzę miłej niedzieli wszystkim bb mamom :)))

Hej,

Wczoraj cały dzień na zajęciach i od razu cięzko Was nadrobić, gaduły :)

Zosia wstaje przy koszu z zabawkami, jak próbuje sobie coś z dna sięgnąć, wczoraj wpadła do środka :) chyba jeszcze robi to nieświadomie i nie wie, że nóżki też do chodzenia słuzą :)

Widzę temat wielkanocny na tapecie. Tygrynka te jajka są czadowe, masz juz pomysł na te patyczki? Tak się nimi nakręciłam że musiałam się tym podzielić, a może tam w komentarzach coś piszą..

cześć
My dzisiaj mamy leniwy dzień. To znaczy ja mam leniwy dzień. Tatuś był z Zosią na spacerku w lidlu bo okazało się, że lodówka świeci pustką. teraz idzie grać w kosza a my właśnie skończyłyśmy jeść obiadek i fruuu na krótki spacerek a później do rodziców po moje wydmuszki i świąteczne ozdóbki. W sumie to nawet nie przebrałam się z piżamki tylko spodnie założyłam a górę mam od spania ;). Zofik uczy się kroić i nakładać jedzonko nożem, nawet jakoś jej to wychodzi.

Tygrynka dzięki za pomysł na smakowite jajca, lepsze to od cukrowych jajeczek albo całych z czekolady. W czwartek, piątek będziemy takie lepić z Zosią to znaczy ja będę lepić a ono będzie posypkę rozrzucać.

krklisz pytałaś mnie jaki mam podkład z sephory. Kupiłam sobie taki Mattifying Foundation Compact - Sephora i jestem z niego zadowolona jednak mnie nie zapycha, kryje w miarę dobrze i matuje :). tylko cena była inna bo kosztował 59 zł. Jedyny minus to taki, że stosowany na cerę bez podkładu uwydatnia zmarszczki :(

Ishi Ja na szczescie nie musze nic-wyjezdzamy, ale polecam jajka faszerowne: z jajek wyciagasz zółtko
mieszasz je z tuńczykiem i majonezem, doprwaiasz mozesz dac zielony akcent np pietuszka i wkladasz
do bialka. Proste i pyszne.

an82 Powodzenia z trawnikiem.

jagmar Powodzenia z jajami ;).
A no widzisz z takimi to juz trzeba makijaz full service robic ;).

NabAwe Milej niedzieli. Dzieki nie jest to dla mnie zlo konieczne ale mialam ochote odpoczac przed 2 ;), ale
coz moze niania bedzie dobrym rozwiazaniem. To ja pytalam o zakupy ;) coz innym razem.

MajkaK Tak tak towarzystwo jest wazne ;).
Ja na szczescnie nowego nie bede kupowac, moze tylko jakas paraolke dokupie zeby 2 wozki w bagazniku upchanc.

Tygrynka Wiesz jak zrobie kilka brzuszkow to nie zmieni faktu ze bede sie zaokraglac :), jak G pozwoli to czemu
nie?

Dobra ide zabrac sie za obiad dobre czasy minely i trzeba gotowac ;(.

reklama
krklisz - no ceny są zabójcze, ale ten nasz to 3w1 więc nie tak źle jeszcze :)))) Ale ten retro to uhuhu, cena jak na batorym :))) A na brzuszki u ciebie jeszcze przyjdzie czas, spoko, nie ma się co spieszyć :))) Ja to tak dzielnie chodzę, bo z koleżankami, także jest łatwiej :))

Ps. do firanki ;))) - a jak twoja siostra wygląda, bo na zdj ciebie to tak średnio widać, chyba że jesteście 2-jajowe, no to już w ogóle nie wiedziałabym na kogo "lukać" :))))

A my część porządków mamy za sobą, w pon biorę się za kuchnię, bo muszę najperw w ikei jakieś pojemniki kupić, już nie mogę patrzeć na te puszki mleka, kaszki itp walajace się po półkach w kuchni (mamy ankes), czyli salon z kuchnią razem :/ O zgrozo masakra, bo każdy bałagan, czy też twórczy nieład jak ktoś woli widać :)))) Ale łazienka zrobiona, mąż się postaral :))) Kupiliśmy dziś małemu malutką kolorową palemkę w auchanie za 69 groszy!!!! :)))))) Jeeeee, jednak co market, to market :)))) Ciekawa tylko jestem jak mu ją zamontować w łapkach żeby jej nie zżarł? :))))))))

MajkaK to o siostrze to miało być chyba do mnie. Ma na imię Alina Szafran. Szczupła czarne włosy. Nie wiem co jeszcze mogłabym ci napisać żebyś wiedziała o kogo chodzi. Może zobacz cobie na facebooku....

Do góry