reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hey kochane
przepraszam ale póki co nie mam czasu na pisanie- wybaczcie
robie przedświąteczne porządki a w weekend byłam u rodziców.

Jagmar
dzięki za pamięć, egzamin zdany
ale musze opowiedzieć jak :D
czekałam w sobote rano na niego aż skonczy zajęcia, zaprosił mnie do sali, posadził na drugiej stronie stołu usiadł i z poważną miną pyta
czemu pani nie zdała?
ja: myslę panie p-sorze że dlatego ze źle odpowiedziałam, aczkolwiek uczyłam sie naprawdę!
on: a na ile dzisiaj pani umie?
ja: myslę, że na 3 umiem...
on: no dobra...
i tu czekam chwile on wchodzi na komputer coś ta pisze, sprawdza, pyta czemu sie nie zapisałam na poprawkę, krótka dyskusja o tym i na koniec
dobra- proszę o indeks- wpisuje 3 i mówi- do karty i systemu wpisze jak sie pani zapisze na poprawę.
a ja nie wiedziałam o co chodzi do konca taka byłam osrana, po chwili on mówi- to wszystko!...
ja oczy jak 5 zł, i szczęśliwa, bez odpytywanki z podziękowaniami i ucałowaniami z tyłek wyszłam :D
mój pierwszy w życiu taki egzamin:D:D:D

a teraz wybaczcie ale poki młoda śpi ide sprzatać i prać firany

reklama
Dzień dobry!

Dziś już mi nic nie zepsuje planów sprzątaniowych:tak:Zaraz zjem śniadanko a potem do działania:)

jarzębinko dzięki za odpowiedź, z tego wynika że może za szybko, no ale kupimy , nie zginie:tak:

skrzacie uu współczuje nocy:/ moze faktycznie od nadmiary wrażeń. skoro Basia śpi to co Ty robisz na nogach?ja bym wykorzystała każdą daną mi minutę na sen :D
przyjemnego dnia w mieście(hihi zawsze mnie to rozśmieszało, ale zawsze sie tak mówiło "jadę do miasta:p" i bezproblemowego mpk:)

nabawe wow to super że się tak udało:))) hiih powinny być same takie egzaminy:)

witam wtorkowo:-)

wczoraj tyle godzin przesiedziałam w tej szpitalnej przychodni ze sama juz jestem chora:-( pani profesor ze wstępnych badań po tych kilku godzinach stwierdziła " na czuja to mi nie wygląda na sprawe nowotworową więc mogą panstwo odetchnąć - to nie rak" no myslałam ze padne po tych słowach zero taktu ale i tak jestem bardzo zadowolona z wizyty, pobrali mu 7fiolek krwi na różne zakażania przy których powiększone są węzły, wyniki w ciągu 2tyg a za tydzien kontrolne usg, moge bez problemu mu dawać apap na noc i nospe i dzs w koncu przespał noc i poszedł do szkoły, za tydzien tez ma egzamin 6klasisty więc musi znowu wpasc w rytm po 1,5tygodniu nie chodzenia.
jestem tak zmęczona psychicznie ze nic nie robie po prostu nic, leze i głeboko oddycham...

Lilou ciekawe czy przechodziłysmy koło siebie:-) ja na szpitalnej byłam od 9.30 do 14tej:-)
Tygrynka ale Ci dobrze ze się urlopujesz:-) korzystaj z czystrzego powietrza niz w Poznaniu:-)
Skrzat wiem co czujesz po takiej nocce, juz chyba 4tydzien Ala przychodzi co noc o tej samej porze, godzina 2 w nocy i słysze jak się wlecze ze swoją poduszką do nas:wściekła/y: a potem wierci się i wierci.

w przedszkolu sukces:-) Ala juz w czwartek wypiła cały kompot i zjadła 1 danie:-) w piątek zjadła zupe:-)
ale tak rano ryczy juz w domu ze smarki jej lecą okropne przez to!!!

NabAwe gratuluje! super miałaś egzamin....:laugh2:

hej dziewczyny :)
Sempe mocno trzymam kciuki za pomyślne wyniki, oby to nie było to!! i cieszę się że Alicja zaczęła wcinac w przedszkolu :) odpoczywaj!
Srzat co za nocka! udanej wyprawy :D
Nabawe swietny egzamin :D
my mamy rowerek Kettlera ale ten wiekszy - Kettler - fitness, meble ogrodowe, rowery, place zabaw, rowerki jeszcze jest za duzy dla Seby (dostal na 2 urodziny, brakuje nam jakichs 2cm), ale spokojnie czeka na lato, a Seba szaleje na samochodziku :)
ja tutaj do "miasta" mam 5min spacerkiem ;) ale nie to, że rodzice w centrum mieszkają :p
jaka pogoda w Poznaniu? tutaj 5 stopni, w sloncu niby 10, ale bardzo wieje :/ dlatego jeszcze siedzimy w domu, na szczescie Seba juz ma resztki kataru.. za to ja wciaz kaszle, ale to juz chyba alergiczne bo zyrtec mnie ratuje :/
milego dnia dziewczynki!

sempe uff dobrze że tak! trzymam kciuki za wyniki!
Też się zastanawiałam czy się gdzieś nie mijałyśmy, ja byłam o 13 na oddziale III.Chyba o 13:40 wyjeżdżałam.

Tygrynka Tu chyba nie wieje,miało być 16 stopni, ale od czwartku ma się pogoda psuć:/
Ja też ba przeciw alergicznych lekach.Zdrówka!

Dobra idę, ciężko mi się zebrać, bo naprawdę mam taki bałagan że nie wiem w co ręce włożyć:/

wczoraj tyle godzin przesiedziałam w tej szpitalnej przychodni ze sama juz jestem chora:-( pani profesor ze wstępnych badań po tych kilku godzinach stwierdziła " na czuja to mi nie wygląda na sprawe nowotworową więc mogą panstwo odetchnąć - to nie rak" no myslałam ze padne po tych słowach zero taktu ale i tak jestem bardzo zadowolona z wizyty, .:laugh2:

teraz tylko oczekiwać dobrych wyników i dobiorą odpowiednie leczenie :tak: wszystko bedzie ok..... wytrwałości.....

a cora coz, zaczęło sie jedzenie w przedszkolu to i pewnie płacz jej minie..... wytrwałości.... :tak:

Lilou, jako prezent przyszłościowy to akurat, albo bedzie jesień albo przyszła wiosna, napewno się przyda.... :-D

Nabawe, egzamin w pięknym stylu..... :-Dnajważniejsze, że do przodu....

Hello

Też mam bałagan, po weekendowym sprzątaniu :-D
Kurtki zimowe czekają na pranie, tylko pogoda coś gorsza.

Cały weekend dzieciaki szalały na dworze, sadziliśmy warzywka w ogródku, podobała im się zabawa nasionkami:-)
A wczoraj rano Agu narzekała na ucho.
W ciągu dnia już się nie skarżyła, ale wyciekła jej odrobinę płynu.
Byłam u lekarza i zapisał 2 antybiotyki :eek:
A ona wygląda na zdrową, nie płacze, nic ją nie boli, spała całą noc pięknie bez żadnej pobudki.
Lekarz młody, widać , że "świeżutki", nie był za bardzo zdecydowany czy jej coś jest.
Jakoś mu nie ufam.
Nie dałam jej tych leków póki co - nie wiem czy dobrze robię :confused2:

An cudna świnka, ale Bartuś będzie miał zabawę z taką twórczą mamusią :-)

Skrzat udanej wyprawy mpk :tak:

NabAve to Ci się udało :rofl2: gratulacje, w końcu umiałaś na 3, nie ? ;-)

sempe, super, że rokowania dobre :tak:
Samych dobrych wyników dla synka !

Tygrynka u mnie wieje, ale u mnie zawsze wieje :-D
Tylko cieplej jest, aktualnie 10 stopni.
A jak tam Tomek ?

Skrzat, jarzębinka to kiedy rowerowy spacerek ?
Ja moją też chętnie przymierzę do tego rowerka :tak:

Ishi jak spacerek rowerowy to po świętach, bo musimy poczekać na Zajączka u Skrzata... :tak:a Jasiu jeździ na rolkach ???? lub hulajnodze ????:-) co do ucha i antybiotyku, to myślę, ze jak zauważyłaś poprawę bez podawania leku to tez bym sie wstrzymała, ja ostatnio przy zapaleniu oskrzeli tez nie podałam i młody jest zdrowy (jeżeli to wogole było zapalenie oskrzeli...) :tak: a jak Twoje zdrówko....

Witam.

Jagmar chciałabym,ale już w to nie wierzę.

Sempe to dobrze,a u jakiej lekarki byliście? &&& kciuki za wyniki.

My przedwczoraj byliśmy oczywiście w szpitalu na szpitalnej z jąderkami Krzysia. Na IP skierowano Nas na usg itd...odesłano Nas po raz kolejny do domu...Wkurzyłam się i zadzwoniłam do znajomej z Krysiewicza poryczałam się przez telefon,że te wodniaki są ogromne,że sinieją,że się boje przewijać Małego,że mu krzywdę zrobię. Lekarka kazała mi wysłać zdjęcie tych jąderek. Jak wysłałam tak po chwili miałam od niej sms-a,że mam pędem jechać do niej do szpitala.Przyjechałam chirurg jak to zobaczyła to zrobiła oczy jak 5 złotówki i na usg,na usg okazało się,że obraz nie jest prawidłowy,że nie mogą zmierzyć wodniaka nawet bo jest tak ogromny i nie wiedzą czy jąderko nie obumarło...lekarka wysłała Nas na oddział,ok. Zastępca ordynatora miał nocny dyżur i stwierdził,że Krzyś musi mieć punkcję. Wywalili mnie za drzwi,ja się zalałam łzami,a po chwili drzwi się otwarły i dali mi uśmiechniętego Krzysia. Znowu podreptałam na usg będąc w szoku,że nie płakuchnał...na usg wyszło,że wsio jest ok,wodniak znacznie zmniejszył swą objętość. Z-ca ordynatora po wszystkim powiedział mi,że nie widział u tak małego dziecka,takich jąder,tzn wielkości dorosłego faceta. Powiedział,że gdyby nie to,że jest taki "młody" to już by był na stole operacyjnym...

reklama
witam sie i ja

lilou ja kupiłam Nikodemkowi rowerek Hudora seven fajowy jest. Niko jedynie bez szału, chwile pochodził z nim i klapa...muszę go wystawić na dwór to może się skusi :tak:

Nabawe tak egzaminy mozna zdawac gratki:-D:tak:

An ale Cie wzielo na takie rzeczy:tak: fajne te baranki byly musze z siostrzenica wyprobwac :)

Moje chlopaki spia:szok::szok::szok: cisza...wsio porobione a matka sie nudzi...na 14 mam tylko kosmetyczke w koncu chwila dla siebie...a potem musze papierki na chrzciny i slub zawiesc do kosciola...

u nas wieje cholernie. O 8 z Nikim bylam w lesie z psami i by nam głowy pourywało...gdzie to sloneczkoooo:cool:

Do góry