reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Zmęcona jakas jestem. Nie wiemc czy to przesilenie wiosenne czy za późno chodzę spać? zasypiam na siedząco. Jeszcze dzisiaj przyjechała do mnie koleżanka i od 12 do 15 siedziałyśmy na dworze z przerwą na wizytę w sklepie sephora bo jest promocja, że jak sie odda swój stary kosmetyk to można ich dostać za pół ceny. Muszę mojego M poprosić o $ bo moje konto jest już puste a skorzystałabym z tej okazji bo mam stary puder w źle dobranym kolorze ;). uciekam na zabawe klockami
Jarzębinka jakie to słodkie :), dzieci tak fajnie się cieszą. Widać, że kupno rowerka było strzałem w 10. Jak będziesz jakoś wychodzić na spacer to daj mi znać przymierze mała o ile Kamilek nam pozwoli :D.

Sempe 3mam kciuki za dobre wyniki.

krklisz ja też byłam bardzo senna przy pierwszej i drugiej ciąży. W sumie to nic mi nie pomagało żadna kawa ani czekolada. Później jakoś przeszło. Niedługo pewnie to samopoczucie się zmieni. Na kiedy masz termin?

Skrzat Basia pewnie z nadmiaru wrażeń miała marudna noc. Pewnie jej się śniło, że Zosia jej miecz do robienia baniek zabierała ;p. Zofik za to ma brzydka kupkę po nadmiarze słodkości. Tyłek jest cały czerwony i przy przewijaniu płakała.

Lilou ja też dzisiaj porządki robiłam od 9-11:30 i tak wszystkiego nie zrobiłam. Podłogę na wieczór sobie zostawiam.

ishi zdrówka dla Agu. jak się teraz czuje?

reklama
lilou Tak sa dni ze tez nie moge na nia patrzec chociaz cale zycie kocham kawe, ale teraz akurat to jedna
z niewielu przyjemnosci jakie mi pozstaly ;) (ograniczam sie do 1 dziennie).
Ty to masz power jak czytam ile zrobilas ogarnia zazenowanie bo ja po zrobieniu sniadania moge sie klasc
ponownie do lozka.
Ja czajnik zawsze jade octem tylko raz jak chcialam zrobic to dobladnie i poznecalam sie nad miarka czajnika to
plastik popekal, czajnik zaczal ciec niestety ponownie zakamienienie nie pomoglo czajnik mam nowy ;).
Ta cena zlobka to i tak light jak ja sparwdzalam to u mnie 1200pln musialabym dac.

mama05 Szkoda ale nie przejmuj sie cos sie stalo........pomoglas to sie liczy a ze ludzie okazali sie niewdzieczni
na to nic nie poradzimy.

jagmar No ja na twoim miejscu chodzilabym pewnie spac tak jak dzieci ;).
Termin 19.10 ja chyba do chodzenia w ciazy nie jestem stworzona :) wszystko mnie wkorza nie mam na nic sily i
wszystko jest bezsensu.
Ja to chyba Fissan powinnam sobie kupic ;).

Witajcie dziewczyny! Witam się po przerwie :)
jagmar - mam dokładnie tak jak ty, totalny leń, zero chęci na robotę!
skrzat - żyję :))) ale chęci na cokolwiek brak!
krklisz - a może urodzisz w dwa dni po terminie? 21.10 ja mam urodziny :) ja myslę podobnie, w ciąży chodzić to był koszmar (tylko brzuszek mi sie podobał, jak mogłam go dumnie eksponować :)), ale dolegliwości nie pomagają to fakt! :)
firanka - życzę zdrówka dla maluszka!!!! Bidulek kochany, mam nadzieję, że ten wodniak sam się wchłonie i nie trzeba będzie nic z tym robić! Wiem, co czujesz, nasz mały ma nieprawidłowości w nereczce i też zawsze cała w nerwach jestem na badaniach kontrolnych!

Szczerze to nie pamiętam co miałam napisać jeszcze, ale powiem, że jesteście MEGA AKTYWNE!!!! Gratuluję wszystkim sprzatającym i ogarniającym chatki! Ja to nie wiem kiedy się wezmę? :))) Taka jakaś zdołowana jestem.... Biegam na ten fitness sritnes i d..a, po wadze nic nie widać żeby się coś działo, muszę się chyba zmierzyć... Ale juz mam to gdzieś, ćwiczę bo mi to na psychikę dobrze robi i koniec :)))) Więcej nie popiszę, bo mąż będzie pracował i mi kompa zabierze :/ Pozdrawiam!

Młodsza zasnęła bez mycia czyli wieczór rozpoczęty :). M zaraz jedzie na kawę z kumplami a ja sobie pójdę spać.

Firanka oby z synkiem było dobrze. Dobrze jest mieć znajomości. W sumie smutne to bo wszyscy powinni być równo traktowani.

Tygrynka u nas dzisiaj byłoby ciepło gdyby nie wiatr. Wiało straszliwie, że aż łeb urywało. Ja w czapce na głowie, żeby mi zatok nie przewiało a ludzie w krótkich rękawkach a jeden facet miał nawet sandały :szok:

krklisz masz taki termin jak ja miałam z Marysią :)

Dzięki dziewczyny.

Jagmar no smutne,ale za każdą głupią wizytę płacę 150 to potem ja jej się nie dziwię,że lata i załatwia. Jak Nicole miała przerośnięty 3 migdał to umawiając się dostawało się termin na następny rok. A ja poszłam prywatnie i lekarka mi na za 3 dni dała termin i po 4 dniach Mała była po zabiegu. Tutaj tylko hajs w nfz niestety się liczy:angry:

MAjka a co jest z Maludą z tymi nerkami?

Ja padam po Jaśkowym basenie.
Godzinę temu wróciliśmy do domu, dzieciaki jeszcze szaleją :sorry:

jarzębinko a dziękuję, ja już już dobrze, tylko ostrożnie głową kręcę ;-)
Jasiek nie ma rolek, a hulajnogę ma tylko 3 kołową. Mam zamiar mu kupić teraz normalną,ale jego niespecjalnie to kręci.
Wszystko jest na chwilę fajne :cool:

Skrzat jaką kurtkę kupiłaś ?
Spróbuj trochę odgiąć na zewnątrz fiszbiny w tym staniku, może pomoże.

lilou to jak masz tak wysprzątanie, to kiedy Cię możemy odwiedzić ? ;-)
Tak mi dziwnie, jak przejeżdżam prawie pod Twoim blokiem (jeżdżę z term krańcową), a nie jadą do Ciebie :-D

Aga dziś zdrowa, jakby nic jej nie było.
Ładnie się sama bawiła, zero marudzenia.
Nawet apetyt miała cudny.
Rano w ciągu 3 godzin, zjadła mleko, rodzynki, parówkę i sama się upomniała o zupę :szok:
Jak na nią to dużo.

Bestyja czasowo zamknela wątek na czas przesłania dokumentów

Ja dzisiaj caly dzien na prasowaniu w przerwie od prasowania musiała do pracy oczywiscie isc i po pracy znowu prasowanie własnie skończyłam.

Jem sobie popcorn. Bartuś spi ale marud taki od tej ospy że szok boziu jeszcze cały tydzień i koniec choroby.

Krkrisz
- ja tylko moge doradzić żeby przed wstaniem z łózka cos zjeść po za tym nie miałam żadnych innym mdłości. A po co Ci teraz żłobek ? Ja CI moge dużo powiedzieć o żłobku państwowym. Nie udało Ci się niani znależć moja bratowa ma świetną panią z gumtree.

MajkaK - ja Ciebie podziwiam że masz siły na fitness ja to bym nie miała sił i czasu.Ale jak Ci dobrze robi na psychike to super a może basen jak umiesz i nie boisz sie wody to też pomaga. Ja tam jestem leń nie chciało by mi sie pływać w jedną i drugą basenu jak i wymachiwać nogami lub biegać po to żeby się zmęczyć ;) WIEPRZ ? :-D to jest śliczna świnka ! zakochałam się w niej tak mi się spodobała że musiałam ją zrobić

Marcia z takim sześcio pięcio lub no może cztero latkiem można porpacować ale z roczniakiem to słabo Dzieci lubią takie wycinania i tworzenia dzisiaj chłopiec miał zrobić kurczaczka a źle przykleił girki mu i podpowiedziałam mu żeby dokleił kolce i będzie miał jeża ale się ucieszył.

Skrzat ja staniki kupuje tylko w amazonce na deptaku

Nabawe ja kiedys miałam taki egzamin (oczywisice nic nie umiałam) dr kazal wciagnac kartki napisac imie nazwisko i ocene na jaka umiemy wiec z kumpela wpisałyśmy 4 a on powiedział że te osoby które wpisały sobie 5 zaprasza je na egzamin a reszta co sobie wpisała na kartce bedzie miała wpisana taką ocene do indeksu to się fuksło

jagmar lilou
wy to macie werwe na sprzatanie podziwiam

Jarzebinka jak po zebraniu

"Pan Zbyszek wysłał umowę.
Ma pracę, tym samym na chwilę obecną sytuacja jego rodziny się na tyle poprawiła iż nie musi już korzystać z pomocy." Bestyja

Wątek został zamknięty

Ja uważam żebyśmy też skończył komentować ten temat

No Młoda śpi, w sumie miała 1,5 h drzemki dziś, więc i tak nie jest źle, bo już sie bałam że do 23 będziemy walczyć, byłoby super gdyby wróciła do drzemek koło 12, dziś padła pierwszy raz od niepamiętnych czasów o 14:30;/ jak wracałyśmy z miasta, a tak to zapomnij by zasnęła a potem 17 ledwo na oczy patrzy:(
Ishi super że Agatka zdrowa a Twoja szyja lepiej:D Kurtka taki czerowny płaszczyk do dupki, na guziki, ale fajna bo ma kapoce, a w staniku wydłużyłam naramki i już nie pije pod pachami:D:tak::tak:
An82 no w Amazonce kupowałam właśnie:) Tydzień szybko zleci i na świeta Bartuś będzie gotowy:)
Majka najważniejsze w treningu jest właśnie to że sprawia ci to przyjemność:) A na wage na razie nie patrz, spadnie w swoim czasie:)
Jagmar odsypiaj, ja Ci sie nie dziwię, przy takiej dwójce jest co robić!

reklama
Skrzat ja mam 70J miara amozonki Dzieki zleci pewnie ;) właśnie chodzi o to że naramki mają być podniesione bo i piersi są wyżej a musi trochę pościskać ale po paru dniach było by oki ja żadnego innego nie założe

Do góry