reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

jagmar to jest od strony ulicy smoluchowskiego gdzie jest urząd skarbowy poznań- grunwald to kawałek dalej.

ja jednak uważam, że dziecko 8 letnie nie jest w stanie samo objąć tematu religii i uważam, że jest za małe na podejmowanie takich decyzji. Od tego przynajmniej tak mi się wydaję, że powinni być rodzice.
Bo to też jest tak, chlopak dostał komunikat, że trzeba klęczeć, modlić się co zajmuje czas, chodzić do kościoła w niedziele, kiedy można by robić coś fajniejszego i dla niego sam ten komunikat był przerażający, że teraz będzie tyle tego więc wolał zrezygnować. Tak ja uważam, ale każdy uważa inaczej, inaczej postępuje ze swoimi dzieci :-)

jarzebinka moje skarby uwielbiają placyk w king crossie, tam przy empiku ja mogę spokojnie przez godzinkę pochodzić po sklepach a oni mają frajdę, że tam zostają ;-)

reklama
witajcie
u nas Seba z lekką gorączką, ale ma małego maruda, bo wielki katar uprzykrza mu życie, więc zmykam do niego
zdrówka dla chorych!
miłego dnia

Tygrynka zdrówka
tafojka Zosia też czasem na placyk idzie ale ostatnio na 5-10 minut. poza tym jest za mała żebym mogła ja tam zostawić.

W pewnym sensie to mogła być taka pułapka zastawiona przez rodziców. Wiedzieli, ze sam się zniechęci do wiary jak mu powiedzieli, że będzie musiał chodzić do kościoła i odmawiać wieczorem modlitwę. Uniknęli takiej sytuacji, że dziecko ma do nich żal o to, że mu nie pozwolili iść do komunii.
Takie dyskusje to chyba lepiej toczyć w cztery oczy niż na forum.

jarzebinka moje skarby uwielbiają placyk w king crossie, tam przy empiku ja mogę spokojnie przez godzinkę pochodzić po sklepach a oni mają frajdę, że tam zostają ;-)

moj starszak tez tam zostaje, ale jak idę z dwójką to muszę zostać, bo młodszy ma dopiero 2,5 ale na szczęście obok jest kawiarenka więc tez można sobie odpocząć......

o i Ty możesz się z nami zabrać do Madagaskaru....... :tak:

to co umawiamy sie konkretnie na jakieś popołudnie ( bo pamiętajcie, ze ja pracuję :-D) najlepiej środa albo czwartek....

jarzebinka chętnie, własnie sobie oglądałam stronę www tego placyku :-)
Ja tez pracuję więc ja to dopiero moich o 16.15 z przedszkola odbieram, wiec o 17 moglibysmy być gotowi albo w sobotę ;-)

Czwartek to dzisiaj :) właśnie jemy 2 śniadanie i jedziemy w odwiedziny do pradziadzi a później zakupy.To w przyszłą środę albo jutro?
albo w sobotę

Cześć :) Wieki nie zaglądałam i nie pisałam, rok jest ciężki do nadrobienia, ale tak jakos mnie tknęło dziś żeby zobaczyc jak żyje poznańskie forum :) i jak zobaczyłam Jarzebinka jakie Twoje chlopaki juz duże to usmiech jakoś sie pojawił :) ja to juz tylko w skrócie napisze co u mnie - od ponad roku jesteśmy w Białymstoku, czyli powróciłam w swoje rodzinne strony, dzieciaki do przedszkola, ja prowadze biznes i tak sie kręci :) Nawet z braku czasu nie udzielam się na białostockim forum, ale zacznę... W każdym razie tak sobie przypomniałam o Was dziewczyny, przynajmniej o tych z którymi pisałyśmy i spotykałyśmy się, więc pozdrawiam Was wszystkie, zdrówka dla dzieciaków :)

reklama
Jagmar to zapraszam na kawkę połączoną z dyskują o religii i życiu w ogóle :)
co mi przypomina: Krklisz kiedy się spotkamy?? teraz my chorzy, w sobotę wyjeżdżamy i wracamy 15 kwietnia :/ coś nie możemy się zgrać..
umówiłam małego na jutro do lekarza bo jeszcze kaszleć zaczął.. chyba coś brzydkiego mu się zaczyna.. aa idę bo sobie wsadza pod pachę termometr do mierzenia temp na czole hehe

edit: Iwonkablaz witaj :) my też się poznałyśmy, byłaś u mnie w domu, bo kupowałam od Ciebie kosmetyki dla małego, pamiętasz? :)

Do góry