jagmar A to ciekawe rozwiazanie nigdy czegos takiego nie widzialam.
Ja scielam lodyge storczycza ale sama uschla, potem wypusci nowy ped.
Kwestia wiary jest kazdego indywidulana sprawa ale jak sa dzieci lepiej chociaz cywilny miec. Nigdy nie wiemy
co nas w zyciu czeka, w swetle prawa nawet gdybyc miala wypadku nikt nie ma prawa udzielic chlopakowi
informacji o twoim stanie zdrowia, glupie ale prawdziwe.
lilou Rzeczywiscie skandal jak nie bierze odpowiedzialnosci za bezpieczne badanie to lepiej niech wcale
go nie robi!
Normalnie ale udziwnien macie z tymi slubami ja tam raz 2w1 i kniec
. Dziwi mnie takie podejscie
w Boga wierze do kosciola nie chodze,świeta odbebniam,a slub koscielny jest dla mnie wazny?
Ja w takim wypaddku nie rozumiem
na czym ta waga polega? Mi sie wydaje ze albo w cos wierze i tym zyje albo sobie odpusczam bo w to nie wierze,
takie sluby koscielne z sentymentu mnie by to nie krecilo.
Aniaa23 Mamy pamietac jak chcesz prezent ?
.
Tygryna To jest stare ale bardzo prawdziwe powiedzenie w obliczu smierci prawie wszyscy wracaja do Boga, tylko
trudno powiedziec czy to wiara czy strach? Mnie zaskoczyl bardzo prof Religa bo on mial swiecki pogrzeb,
a byl to czlowiek ktory w zyciu wiele widzial.
Skrzat My ksiedzu powiedzielismy ze mieszkamy razem i jakos przezyl
A na 1 kolendzie ksiadz nas wcale nie moralizowal
powiedzial tylko ze jak bysmy chcieli dac na zapowiedzi to on zaprasza
.
Tygrynka Moja siostra ma chrzesniaka ktory byl chrzczony w wieku 7 lat bo mial isc do komuni i wtedy rodzice
chrzcili 3swoich dzieci, dalsza 2 byla mlodsza.
Mnie do 1 kwietnia nie ma w PN pozniej ty wyjezdzasz ale mysle ze po 15 damy rade
.
Do dyskusji chetnie sie przylacze
.
tafojka Dzieki za rade do storczykow.
Ishi Na sile nie ma co wychodzic lepiej odpocznij a na specer wyslij M jak wroci.
zgadzam sie ze 8 letnie dziecko nie jest w stanie pojac wiary, ale wydaje mi sie tez ze trudno oczekiwac od
dziecka ktore nie bylo
wychowywane w wierze ze nagle uwierzy w Boga i zacznie w niedziele zamiast na pilke to do kosciola chodzic.
Dzieci ucza sie przez przyklad mi sie wydaje ze jak nie wychowa sie dziecka w wierze to nie ma sie co oszukiwac
moze ono poszuka Boga jak bedzie dosrosle a moze wcale jednak bedzie ono przyzwyczajone ze B nie jest mu do
niczego
potrzebny.
A my mamy w koncu 4 zabki
.
Mala na spacerku z babcia a ja lapie sie za ksiazke
. Pozdr pa