reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Ale wiesz tam na tej diecie chudnie sie roznie, ja akurat 9kg schudlam, ale to nie zn, że Ty też tyle schudniesz. poza tym ta dieta jest złożona z owoców i warzyw przede wszystkim :) naprawde warto spróbować :)

reklama
Brzoskwinkaa hmmm a ty masz jakąś rozpiskę na każdy posiłek co jeść??

Wiecie jak pracuję to nie ma problemu bo na jedzenie nie mam czasu, natomiast w dni wolne to jest masakra :-(

Rikapa tak, mam rozpiskę, nawet sama sobie niektóre rzeczy tworzyłam i wymyślałam przepisy, z których korzystały koleżanki na forum dietetycznym, na którym się udzielałam i zamierzam tam wrócić, bo to duże wsparcie i mobilizacja, kiedy widzi się, że inne laski potrafiły się zawziąść i schudnąć nawet po 20-30kg :)

Rikapa na FB wiadomosc Ci wysłałam ;-)

witam:)

wydaje mi się że 30 kg w 9 miesięcy to nie za szybko :-) planuję dietetyka, basen , fitness a na samym końcu plastykę brzucha (refundowaną częściowo przez nfz) :-) rezygnuję ze słodkiego, coca-coli (będzie ciężko :-(), ziemniaków, chleba, sosów i ogólnie kalorycznych rzeczy :-) będzie bardzo ciężko ech ale tu chodzi o moje serce :-(
szkoda kasy na dietetyka, da się samemu:tak:
Rikapa nie szkoda Ci kasy na dietetyka? Wystarczy jesc sniadanie rozsadne, nie jesc po 18. Zrezygnowac ze slodyczy i dołączyć ruch. Bez silnej woli ani rusz i tu i tu. Ja bardzo sceptycznie podchodzę do dietetykow i znam osoby co chodziły i efektów brak. Mam swietne przepisy na zdrowe jedzenie. Taki poradnik dostaje pocztą co miesiąc. Mogę Ci dac. Zastanow się. Zdrowo zyc mozna sie samemu nauczyc :)
popieram :tak:
a

hej i ja sie odzywam :)

Rikapa polecam Tobie fajną dietę ONZ ja na niej schudłam 9kg w miesiąc :-) i nie było jojo to najważniejsze :-) sama chcę iść na to za jakiś tydzień, to może razem zaczniemy? 1 faza trwa 9 dni. Aha. jak chcesz mam ciekawy i prosty zestaw ćwiczeń, po których naprawdę było widać efekty.. :-)
tyle schudłas bo najpierw schodzi woda z organizmu, a jaki to zestaw ćwiczeń? bo przydałby mi się ruch

Rikapa tak, mam rozpiskę, nawet sama sobie niektóre rzeczy tworzyłam i wymyślałam przepisy, z których korzystały koleżanki na forum dietetycznym, na którym się udzielałam i zamierzam tam wrócić, bo to duże wsparcie i mobilizacja, kiedy widzi się, że inne laski potrafiły się zawziąść i schudnąć nawet po 20-30kg :)

)
możesz mi przesłac te przepisy ;-)

pogoda do du...............:wściekła/y:

ja na sekunde,
zet wymiotowal cala noc, a my uwiezieni w skokach! Basia mi przed chwila zwrocila kaszke, ale wlozyla sobie palec do gardla wiec mam nadzieje ze to nie nawrot, mnie tez cos jezdzi po zoladku:( ech masakra!!!
Rikapa poczytaj o diecie DUKANA, inaczej białkowej!

Marciaa ja też poproszę o poradniki :D Ty masz w wersji papierowej czy elektronicznej? Ja szukam jakiś fajnych pomysłów na zdrowe jedzenie ale smaczne nie jałowe :D
Rikapa dokładnie, 9kg w miesiąc to stanowczo za dużo - wyczerpuje organizm, a skóra robi się masakryczna :/ Twój plan jest w porządku, zwłaszcza te ograniczenie kalorycznych posiłków i ruch, na pewno zadziała! no i teraz fajny czas na to - lato, więcej na dworze, warzywka, owoce :)) a z tym dietetykiem to poszukaj w necie, może jest coś on-line??

ja wczoraj w nocy wymyśliłam coś co teraz przez najbliższe miesiące będę sprawdzać i jak już będę blisko to dam Wam znać (albo jak będę potrzebowała Waszych kciuków, bo jak wiadomo bardzo pomagają :D)

ok zmykamy do teściów na obiad i na grilla do znajomych :D elektrycznego na balkonie hehehe

miłego dnia!!

edit: Skrzat zdrówka dla Was wszystkich!!

Marciaa a gdzie chodzisz na spinning i fitness?

w ogóle jakby ktoś chciał zacząć ze mną chodzić na fitness (najlepiej do atlantisa na słowiańskiej) to proszę o pilny kontakt :p:p:p były takie trzy chętne ale się wykruszyły :p:p:p

Ostatnia edycja:
ja też mam lenia :-(

Tygrynka dla mnie to za daleko :-( słowiańska to drugi koniec miasta :p

Marciaa no właśnie gdzie chodzisz??

Skrzat zdrówka :*

Julka jak znajdę te przepisy to prześlę Tobie :-) a co do ćwiczeń to weź na pw wyślij mi swojego maila, to wyślę Tobie coś w ppt ;-)
no 4,5kg to woda ;p ale sam fakt, że waga nie wróciła, tylko stoi w miejscu ;-)

mnie coś znowu serducho boli.. masakrejszyn jakiś..

Tygrynka ja bym chętnie do atlantisa pochodziła, ale sama wiesz jak to teraz u mnie jest.. nawet małego nie bardzo mam z kim zostawić.. :/

reklama
Hej!

Tematy diety na tapecie. Hmmmm ja mam chwilowo gdzieś odchudzanie bo i tak rzadko co a mnie działa. Musze łączyć diete z tabsami odwadniającymi bo inaczej nie widać efektów. Póki co nie mam ochoty latać co chwila na kibelek więc nie odchudzam sie.

Plany na dziś to wyjazd do przyszywanej babci. Narazie moje skarby śpiochają więc ja sie nudze.

Miłego dnia!

Do góry