reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hej,

dziś noc ok:) mała bardzo ładnie pije ale na leżąco, spała od 24 do 6:30 i od 7 do teraz...ale jak ja przestawić by spała od od 21 do 8:confused:

rikapa jak Mała, mam nadzieję że lepiej!
Ja chusteczki kupiłam u mnie w biedronce, na Grunwaldzie nawet nie wiem jaka to ulica, ale ta biedronka ma max 3 tygodnie i jeszcze mało ludzi do niej przychodzi:p ale jak byłam wczoraj to już zostało 8 paczek, z czego wzięłam 3.

Ostatnia edycja:
reklama
ech z małą nic lepiej co jej zbiję temperaturę to znowu nachodzi :wściekła/y: łączę ibuprofen z paracetamolem tak doradziła mi pani na pomocy doraźnej tzn najpierw daję ibum a po godzinie jak gorączka nie drgnie to panadol i tak w kółko:-( tak myślę że może to gorączka trzydniowa zobaczymy czy rumień się pojawi:dry:

[FONT=Tahoma, sans-serif]Zobacz załącznik 285196[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]W Klubie Kosi Łapki zapraszamy na zajęcia dla dzieci dostosowane do gryp wiekowych.[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]W dniach [/FONT][FONT=Tahoma, sans-serif]od 11- 15 października [/FONT][FONT=Tahoma, sans-serif]zapraszamy do Klubu Kosi Łapki na bezpłatne pokazowe zajęcia dla dzieci. Miejsce dla dziecka należy rezerwować telefonicznie 512 870 500 lub mailowo [/FONT][FONT=Tahoma, sans-serif]kontakt@kosilapki.pl[/FONT][FONT=Tahoma, sans-serif].[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Ilość miejsc ograniczona.[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]SMYKAŁKI 6 miesiąca – 1 roku[/FONT]​
[FONT=Tahoma, sans-serif]czyli warsztaty stymulujące rozwój zmysłów i postrzeganie świata dla Niemowląt i Małych Dzieci wraz z opiekunem[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Sposób poznawania otaczającego świata przez Najmłodsze Dzieci określany jest w psychologii jako senso-motoryczny (czyli zmysłowo-ruchowy). Wychodząc naprzeciw tym zdolnościom poznawczym Niemowląt i Najmłodszych Dzieci zapraszamy na cykl zajęć rozwijający pięć głównych zmysłów.[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]PIĄTEK GODZINA 9.00[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]GIMNASTYKA WERONIKI 1 -2 lat[/FONT]​
[FONT=Tahoma, sans-serif]czyli warsztaty stymulujące rozwój ruchowo–manualny [/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Zapraszamy Dzieci wieku 10 mies. - 2 lat, a wraz z nimi: Mamusie, Tatusiów, Babcie, Dziadków, Opiekunki Zajęcia odbywają się z aktywnym udziałem opiekuna![/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]To warsztaty muzyczno-plastyczne, wykorzystujące psychologiczne metody pracy z Małymi Dziećmi.[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Program oparty jest na sprawdzonej w psychologii i pedagogice metodzie: [/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]MRR (Metodzie Ruchu Rozwijającego) Weroniki Sherborne. Urzekająca swoją naturalnością i uniwersalnością przynosi znakomite efekty w zakresie wspomagania rozwoju psychoruchowego dzieci oraz nabywaniu przez nie - w atmosferze bezpieczeństwa i zaufania – kompetencji społecznych.[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]PIĄTEK GODZINA 11.00[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]MUSICAL BABIES – ANGIELSKI DLA NAJMŁODSZYCH OD 6 MIESIĘCY [/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]MUSICAL BABIES to autorskie zajęcia muzyczno-ruchowe w języku angielskim dla dzieci od 6 miesięcy do 3 lat z opiekunem, oraz program nauki języka angielskiego English @ Musical Babies dla dzieci od 3 do 6 lat.[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Zajęcia mają na celu połączenie istotnych elementów ułatwiających przyswajania języka obcego, a mianowicie wczesne, bezstresowe osłuchanie się z językiem, zabawy rytmem, muzykę klasyczną i ruch. Elementy muzyki są niezmiernie ważne na tym etapie rozwoju dziecka, gdyż pomagają w lateralizacji półkul mózgowych i tym samym przyczyniają się do łatwiejszego przyswajaniu języka jak i wiedzy w innych dziedzinach. Maluchy poznają proste słowa i zwroty angielskie za pomocą rymowanek i piosenek angielskich, stopniowo z wiekiem włączają się w śpiewanie samych piosenek i mówienie rymowanek wraz z pokazywaniem określonych czynności. Z niezwykłą łatwością zapamiętują pojedyncze słowa, zwroty, czasem całe zdania, które pojawiają się w piosenkach i rymowankach, tak łatwo „wpadających w ucho” nawet dorosłym. Mają także możliwość interakcji z innymi dziećmi w podobnym wieku, w przyjaznej i bezpiecznej atmosferze, co może być bardzo pomocne w późniejszej adaptacji w przedszkolu. [/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]WTOREK GODZINA 10.00[/FONT]​

[FONT=Tahoma, sans-serif]MINI PRZEDSZKOLE 2-3 lat[/FONT]​
[FONT=Tahoma, sans-serif]to warsztaty muzyczno-plastyczne z elementami edukacji przedszkolnej [/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]to pierwszy krok w kierunku adaptacji w grupie rówieśników, [/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]to pierwszy krok kierunku zdobywania fascynującej wiedzy[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]to pierwszy krok w kierunku odwagi społecznej i umiejętności współdziałania[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]W programie:[/FONT]
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Zabawy muzyczno-taneczne[/FONT]
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Zabawy ruchowe[/FONT]
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Zabawy relaksacyjne[/FONT]
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Zabawy plastyczno-twórcze[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Podczas warsztatów realizujemy trójstopniowy model adaptacji dziecka.[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]PONIEDZIAŁEK GODZINA15.30[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]BAJKOTEKA 3- 6 lat[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]to plastyczno – teatralne warsztaty twórcze oparte na utworach literackich stymulujących inteligencję i rozwój kreatywnego myślenia dzieci[/FONT]
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Czy potrafisz spełnić życzenia złotej rybki?[/FONT]
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Czy sam chciałbyś zostać Życzeniowym Królem?[/FONT]
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Jak bardzo jest okrągły Pan Kuleczka?[/FONT]
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Co jedzie w czterdziestym pierwszym wagonie Lokomotywy?[/FONT]
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Jak oswoić Smoka Złośliwca?[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Na te i inne pytania na pewno wspólnie odpowiemy podczas naszych wesołych zabaw.[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Bazując na utworach literackich rozwijamy inteligencję i myślenie dziecka.[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]Proponujemy zupełnie nowe pomysły na pracę z tekstem[/FONT]
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]czytamy rozwijając wyobraźnię[/FONT]
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]odkurzamy zapomniany projektor wyświetlając slajdy[/FONT]
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]oglądamy filmy poszukując ich sensu[/FONT]
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]bajamy dźwiękowo[/FONT]
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]pacynkujemy, tworząc teatrzyki[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]ŚRODA GODZINA 16.00[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]ZAJĘCIA Z CERAMIKI od 4lat [/FONT]​
[FONT=Tahoma, sans-serif]Zajęcia z ceramiki dla dzieci, to nie tylko klucz do rozwoju manualnego dziecka. To przede wszystkim świetna zabawa i gwarancja na to, że każdy mały uczestnik stworzy własnymi rączkami coś trwałego i niepowtarzalnego. Dzieci na zajęciach uczą się nie tylko podstawowych technik lepienia w glinie. Inspirowane przeze osobę prowadzącą w najróżniejszy sposób - poprzez opowieść, muzykę, reprodukcje czy konkretną pracę ceramiczną - wykonują najróżniejsze formy przestrzenne, od tych najczytelniejszych do bardzo abstrakcyjnych. [/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]Zajęcia mają charakter cykliczny i odbywają się w każdy pierwszy wtorek miesąca.[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Pierwsze zajęcia już 5.10.2010 godzina 17.00[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]BAJKOWA AKADEMIA EMOCJI 5-9 LAT [/FONT]​
[FONT=Tahoma, sans-serif]to warsztat plastyczno-teatralny z elementami bajkoterapii, który rozwija inteligencję emocjonalną i umiejętności społeczne[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]Każde zajęcia to spotkanie z konkretnym stanem emocjonalnym.[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Każde zajęcia to spotkanie z tematycznie dobranym opowiadaniem, wierszem, bajką.[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Każde zajęcia to ogrom wiedzy i praktycznych sposobów radzenia sobie ze[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]światem emocji nabywanych w przyjaznej atmosferze twórczej zabawy.[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Każde zajęcia to krok w kierunku inteligencji emocjonalnej.[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]CZWARTEK GODZINA 17.00[/FONT]

ZAPRASZAMY

[FONT=Tahoma, sans-serif]Klub Kosi Łapki[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]ul. Mostowa 30/7 Poznań[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]www. kosilapki.pl[/FONT]
kontakt@kosilapki.pl
[FONT=Tahoma, sans-serif]tel. 512 870 500.[/FONT]

• Zobacz załącznik 285297
    Chcesz spędzić andrzejkową noc poza domem, a nie wiesz co zdrobić z dzieckiem?
    Zapraszamy dzieci na zabawę andrzejkową z możliwością noclegu.
    Zapewniamy udaną imprezę pod dobrą opieką z wróżbami i poczęstunkiem.
    Dwa pełne posiłki: śniadanie oraz kolację, napoje zimne oraz ciepłe.
    U nas nikt się nie nudzi. Zapewniamy bezpieczną i udaną zabawę.
    Mile widzane wszystkie dzieci powyżej 5 roku życia.
    Zapisy już trwają!
    Ilość miejsc ograniczona.
    30.10.2010 roku

Czas trwania : 18:00 do 10:00.

więcej na stronie :
    www.smykizklasa.pl/aktualnosci
    zapisy :
    biuro@smykizklasa.pl
    697 288 999
    609 325 828
    ul. Gromadzka 13
    61-655 Poznań

Smyki z Klasą - opieka nad dzieckiem Poznań

oho, jaka cisza dzisiaj tu...
Natuśka super wyglądacie! brakuje tylko Emilki :) u nas chyba jeszcze jest czas na takie picie, ale za jakiś czas spróbuję :)
u nas pojawił się katar :/

Hej dziewczyny :)
Rikapa zdrówka dla Małej :)
Natusia fajna fotka i Fifi zadowolony z butli, najważniejsze że mu się dobrze pije :D
Tygrynka fajnie że wróciłaś do miasta może w końcu się spotkamy :) i przepędź katar !!
A ja się pochwalę że w sobotę byliśmy na imprezce z małżem :) dzieć został w domu z babcią a my hulanki i swawole uprawialiśmy z okazji 30 urodzin naszej kumpeli :D :D a dzisiaj u lekarza byliśmy ponieważ małej skóra schodzi z krwiaczka który po porodzie został ;/ kupiłam maść mam nadzieję że zadziała :)

u nas ok
3mamy sie w domu katarza od tygodnia a my nic ha!
podaje biogaie i cebion
kupilam niekapka jutro zaczynam uczyc mlodego
dzis ma 5 mies!!!!!!!!! AAAAAAA ktoram i powie kiedy to zlecialo...:>

reklama
u nas ok
3mamy sie w domu katarza od tygodnia a my nic ha!
podaje biogaie i cebion
kupilam niekapka jutro zaczynam uczyc mlodego
dzis ma 5 mies!!!!!!!!! AAAAAAA ktoram i powie kiedy to zlecialo...:>
:-):-) wszystkiego naj z okazji okrągłych 5mc Nikosia :-D:-D
czas leci tak szybko że czasem panikuję że życia mi nie starczy ...:eek:

Do góry