reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hej dziewczyny
rikapa zdrówka dla małej i szybkiego powrotu do pracy :)

tygrynko równiez zdrówka dla synka :) i ciekawe ze od zebów moga sie pojawic objawy przeziebienia ?? dobrze wiedziec :) ja jutro spróbuje do gauganka pojechac moze w koncu dojade ;)

skrzat, guziczek duze brawa za studia :))

natusia zdrówka oby dzieciaki nie podłapały :>

Lula dzisiaj ma 4mc :) moja duza córeczka :)) własnie spi mi na reku, niezły z niej klocek ... i jak ja teraz połozy jak padła?? taka wtulona we mnie dawno tak nie spała. Powoli myslimy nad wprowadzaniem jakis nowosci do menu Luli do czego zaczynałyscie?

reklama
:) sto lat dla LULI:):**
no to byłam u dentysty.. paszcza OK:) hihi po ciazy zadnych zmian więc się bardzo cieszę bo niby zeby w dupsko dostają i nawet nie musze wybielac :)
ale mnie głowa po tym boli bo moj Ł. tez był i miał otwierany ząb i bardziej isę nim stresowałam niz sobą. Niki był zaciekawiony co pani Ł. robiłą 40 minut stał i ogladał z otwarta buzią na koniec misia dostał ;P
pogoda rewelacja dziś zrobiłam wysoko siedzenie w spacerowce i mlody jak sie cieszyl, ze wszystko widzi :)

Witajcie
My jesteśmy nowi, mieszkamy tak 100 km od Poznania, 80 od Gorzowa i 80 od Piły, więc za bardzo nie wiedziałam gdzie sie wpisac. Chyba mogłyby byc wątki województwami to nie miałabym problemu- badź co bądź jestesmy z Wielkopolski :)
Pozdrawiam serdecznie
Hanka z Kubusiem

Natuśka zdrówka! i udanych chrzcin, zdrowych dla wszystkich przede wszystkim! i przyłączam się do pytania o zdjęcia, bo też muszę wywołać, bo wstyd się przyznac, ale jeszcze nie wywołaliśmy żadnej fotki małego:zawstydzona/y:

Skrzat, a Ty na jaką podyplomówkę się zapisałaś? super :tak: i jak po usg?

Kozaczino miłej zabawy w Gauganku, ja się na razie nie zdecyduję, nie chciałabym, żeby Seba pozarażał inne dzieciaczki, jeśli to jednak nie od ząbków :eek: ale może w przyszłym tygodniu się uda :tak: sto latek dla Luli, wszystkiego dobrego! i jak Ci spała potem, po tym "ręcznym" spaniu? co do nowości w menu to my standardowo słoiczek "pierwsza marchewka" :tak: miało być parę łyżek a zjadł pół słoiczka:-D potem jabłuszko, a potem marchewka z jabłuszkiem:tak: daj znac jak już zaczniecie i powodzenia:-)

Marciaa super, że z zębolami ok, a Niki dzielny był u denstysty:-p

która z Was lata po Winogradach czy Cytadeli bo już się pogubiłam??

Witaj Hanko z Kubusiem :tak: opowiedz coś więcej o Was :tak:

Sebuś zaliczył dzisiaj pierwszy siniak :confused2: zapomniał się, że stoi (bo zawsze trzyma się jedną łapką w drugiej trzymając jakąś zdobycz) i złapał w drugą rączkę coś jeszcze i poleciał jak stał na ławę:-( miał cały zaczerwieniony policzek i siną pręgę wzdłuż kości policzkowej, zaczerwienienie zeszło, siniak został, wygląda jak łobuziak:confused2: dobrze że się normalnie dalej bawił (po utulonym płaczu) bo strasznie się bałam że może coś sobie tam złamał:-( ostatnio przeżywałam tak pierwszy upadek;-)
a tak poza tym (i poza glutkami do brody ;-)) to u nas ok, korzystamy ze słoneczka i śmigamy po osiedlu zahaczając o okoliczne huśtawki:-D
dobrej nocki!

hahahaha laski ale się zgrałyśmy z tą podyplomówką a skrobnijcie chociaż z czego robicie:tak: a ty tygrynka tez się zapisz bo to przecież głównie zaoczne są chyba co??
Na tuska udanych chrzcin:-D
mój m zakatarzony:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zaraz nas tu pozaraża jak mnie coś takiego denerwuje:angry:
upssssssss spadam bo doszedł mnie nie miły zapach z pieluchy mojej córki:-p:confused::baffled:

Hej,

Pogoda znów piękna trzeba zbierać manatki na spaceros ruszać:D

Kozaczino spóźnione uściski dla Luli z okazji 4 miesięcy:)
Na-tuska zdrówka dla wszystkich życzę no i by chrzciny super wypadły
Marciaa dobrze że ząbki ok:)
Tygrynka biedny Sebuś z takim siniakiem, ale dobrze że na siniaku się tylko skończyło, normalnie tych szkrabów z oka spuścić nie można...a nawet jak patrzysz to i nie zdążysz z pomocą
Kubuś-serduszko witaj:)

No USG Basi ok, wszystko dobrze, jedyne co ma jeść więcej witaminy d3 bo ciemiączko jeszcze dość duże. Lekarz super, nie to co u nas w przychodni, przez dobre 15 minut pokazywał nam jak trzymać dziecko...jak nosić bokiem przytulone do brzucha (tak można cały dzień), jak ma leżeć brzuszkiem na kolanach (inaczej nie wolno) i parę innych chwytów, bardzo dobrych dla kręgosłupa:) - np. że jak leży dziecko na tapczanie, macie itp, to po jakimś czasie zmienić stronę by kręgosłup wyginał się raz w C w jedną stronę a potem drugą:p No i powiedział, że nie przegrzewać, że temp do spania 19st (drugi lekarz mi to mówi-pierwsza ta znajoma pediatra z Zakopca) i że ubierać nie za grubo:p No i oczywiście powiedział, że muszę mała zmuszać do leżenia na brzuszku, pomału po 5, 10 minut aż do pół h, ale musi się przyzwyczaić:) A Mała zrobiła się mega wygadana już nie jest pojedyncze a-gu, tylko cała seria a-gu-gu-bu, elo...itp:)
A na Ratajach któraś mieszka? Podyplomowe "przyroda" taka furtka by w razie co móc uczyć w szkole:p
A wybraliśmy datę chrzcin na 4 grudna - imieninki Basia, dwie imprezy w jednej:)

witam wszystkie Mamy, a szczególnie te z Grunwaldu
Jestem mamą 15 miesięcznej córci i razem z muchomorkiem i jej córcia chcemychodzic na zajęcia dla maluszków i ich rodziców do klubu Fraszki-igraszki na Grunwaldzie http://www.fraszki-igraszki.pl/ ale jest za mało chętnych. Może któraś niepracującą mama miałaby ochotę się przyłączyć??? Takie zajęcie sprawiają frajde dzieciakom i je uspołeczniają. Cena za 1,5h to 23zł płatne w cyklu miesięcznym.
Serdecznie zapraszam może być naprawdę fajnie :D
Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Witam nową mamę z wielkopolski :)

Marciaa dobrze że zębiska w porządku, ja też muszę się wybrać na kontrolę ale oczywiście brak czasu i zawsze nie po drodze :) i jak fajnie że Niki się przyglądał dobrze że go przyzwyczajasz :) może nie będzie miał traumy z dentystą jak ja :/ jak sobie przypomnę stomatologa w podstawówce brrrr włos na głowi mi się jeży!! A do kiedy młodego do spacerówki przesadziłaś ??

Natusia no ja też na początku pewnie sama ugotuję marchewę a później pójdziemy w słoiki bo to wygodne, choć mój małż uważa że to nie jest dobre naturalne jedzenie boi się że mu córcia utyje. A muszę pochwalić mojego chłopa że przestał palić i miesiąc już wytrzymał pomógł sobie tabletkami Tabex. No i życzę żebyście do niedzieli stanęli na nogach :D a co do zdjęc spróbuj w fotojokerze w tych automatach, ja robiłam odbitki natychmiastowe 10x15 tylko nie pamiętam ceny ale to były jakieś grosze :)

Skrzat fajnie że z bioderkami Basi wszystko ok:) a napisz gdzie taki fajny doktor przyjmuje?? My chrzcimy w październiku 16 może 17 zobaczymy :/ Lula też gada po swojemu i śmieszne odgłosy wydaję albo puszcza paszczą bąbelki, mogę tak z nią leżeć całymi godzinami i "dyskutować"

Idę się zrelaksować póki mam wolne :)

Tygrynko to ja latam po Winogradach :) A wczoraj dzieć mój zasnął ładnie mimo swojej drzemki u mamusi na rączkach, bardzo ładnie mi zasypia odpukać żeby się tylko nie popsuła :) Biedny Sebuś ale to już tak będzie z tymi siniakami a my musimy się na to przygotować i być bardziej dzielne od dzieci :D Lula jak na razie zaliczyła liczne zadrapania na buzi od swoich ostrych pazurków i nic nie pomaga obcinanie ... A teraz Lula śmiga na spacerek z babcią a ja mam kilka chwil dla siebie, a wczoraj na alei pod lipami na ławeczce siedziałyśmy sobie i grzałyśmy się w słonku zajadając mamusi cycuszka :) sielanka normalnie;)

reklama
wpadam tylko na chwilkę - Koza Ty masz czerwony wózek?? i ciemne włosy prawie do ramion?? bo wczoraj mijałam taką cycuszkującą mamusię, to może Ty :)))
będę wieczorkiem, miłego słonecznego dnia!

Do góry