reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Na_tuska u mnie jest -23kg mniej niż przed 1 ciążą :tak: schudłam teraz karmiąc małego ale jeszcze bym ciut chciała bo ja należę do osób pulchniejszych ;-):-D
Kozaczino ja mam maść na dziąsła i granuli homeo miałam też czopki homeo na ząbkowanie i w ostateczności można dać paracetamol
nie nadrobię wiecej ja nadal chodzę z bolącym zębem i zajadam sobie paracetamol :baffled:

uuu zazdroszcze chudniecia podczas karmienia bo mnie to ominelo :/
ja wlasnie sie szykuje na te granulki homeo, bo mlody ma coraz "gorsze" dziaselka i zdarza sie wiekszy marud w nocy :/
biedna Gosia, oby szybko paracetamol zadzialal i przestalo Cie bolec!

reklama
Tygrynka, no ja właśnie już przetestowałam chusteczki Dady i całkiem fajne, poczekam na wszelki wypadek do jutra, czy małej nic na pupie nie wyskoczy i jak co idę po jakiś zapas, mam nadzieję, że będą jeszcze...to paki z okazji tego 15 lecia biedronki;p
Ja Rosmanowych też miałam 1 paczkę (kupiłam dla pudełka, bo 5 zł) ale dla mnie też były za suche, z kolei Pampers są dla mnie ciut za mokre, teraz mam happy - ok, i dzidziuś mialam tez w miare ok:)

U mnie po ciąży 11 na plusie;p ale już został do zrzucenia może jakiś kg, tylko w jeansy się puki co nie mieszczę przedciążowe, bo to nie biodrówki, a skóry na brzuchu więcej... i niestety też rozstepy:( znalazlam ostatnio krem Revitol...ale ponad 100 kosztuje niby super opinie, zastananwiam sie czy nie sprobowac, bo potem bede żałować, że nie próbowałam...

Hej dziewczyny:-)
Marcia ale wiesz że to że test pokazał wynik negatywny to nie koniecznie może być taki w rzeczywistości? więc nie wszystko? no chyba że dostałaś @ ale to też nie koniecznie może oznacza brak ciąży:-p
Koza i skrzat dawajcie foty z fryzurką;-)
koza ja na dziąsełka mam dla Zosi dentinox i jak już jest poważna sytuacja to nurofen, ale wydaje mi się że twoja maluda ma teraz taki okres że będzie się ślinić na potęgę a za 2 mc coś zacznie się wykluwać.

A wiecie ja jakoś nie chodzę do biedronki nie wiem w zasadzie nie mam żadnej pod ręką więc może dlatego u nas blisko jest Auchan i tam raczej jeździmy.
A co do kilogramów to w ciąży przytyłam 22 kg (start 58kg koniec 80kg) ale już po 1,5 miesiąca zostało mi 6/7 i teraz się wzięłam żeby chociaż trochę spadło... choć bez problemu mieszczę się w swoje dawne ciuszki może nie wszystkie ale zdecydowaną większość.
Rozstępy oczywiście mnie nie ominęły i bardzo mnie to wkurza ale co zrobić nie mam 15 tyś na plastykę brzucha:dry::baffled:
Dziś też spacerek ale zapowiadali deszcze na maxa no zobaczymy:confused:

nie ma dzidzi bo dostałam @ wczoraj :O spoko mam pozytywne nastawienie
Musze sie nacieszyc moim bablem :) ktory pi sluchajcie od 18 i pewnie pospi do rana :)
ale mialam dzisiaj luzzzzzzz caly dzien spal mama go nakarmila pojechalam na pazurki wziela na spacer pojechalam z L. po towar do firmy luz blues :) ale nie lubie jak go tyle nie widze :)
mykam spac bo dzis to nie wiem jak sie nazywam :p jeszcze goscie nas odwiedzili ...

Koza i skrzat dawajcie foty z fryzurką;-)
koza ja na dziąsełka mam dla Zosi dentinox i jak już jest poważna sytuacja to nurofen, ale wydaje mi się że twoja maluda ma teraz taki okres że będzie się ślinić na potęgę a za 2 mc coś zacznie się wykluwać.
No właśnie kupiłam dentinox zrobiłam jej dopiero raz i nie widzę szczególnej poprawy no może jutro będzie lepiej :)
Fryzurką się pochwalę jeśli małż mi zrobi zdjęcie :)
Co do chusteczek ja równiez uważam że z rossmanna są suche :/ a myslała że taka seria mi się trafiła :) Lubię pampersa, happy też ok :) ale własnie musze wypróbować tą dadę tylko nie mam pod ręką żadnej biedronki.
Skrzat napisz koniecznie jak Basi pupa zareagowała na dadę :)
co do kilogramów to ja ciążę zaczęłam z 74kg i skończyłam na 82 kg szybko zleciało mi do 77 i teraz waga stoi :( buuuu :( a myślałam że karmiąc cyckiem jakoś łatwiej się pozbędę zbędnych kg na szczęście w moje spodnie sprzed ciąży weszłam po 2tyg. :) no i kilka rozstępów na brzuszku zostało :( ale też mam to w d...

cześć dziewczynki dawno mnie nie było ale nie za bardzo miałam czas na kompa :-( pierwszy weekend mam cały wolny więc niby super ale niestety mała się rozchorowała ma bardzo wysoką gorączkę byłam dziś u lekarza z pomocy doraźnej i zapisał jej leki przeciwgorączkowe ale powiem Wam że nie za bardzo działają :-( jestem załamana, mała rozpalona i już nie wiem co robić bo nie chcę mieszać leków może któraś z Was ma jakiś sprawdzony sposób na wysoką gorączkę?? dodam tylko że okłady nie wchodzą w grę bo zaczyna się płacz i kwik :-(

Rikapa to biedna Mała, ja pamiętam że jak byłam mała zawsze na temp mi aplikowali czopki z peralginy działały zawsze...ale nie wiem czy tak bez konsultacji z lekarzem można podać i nie wiem czy nie są na receptę?

Kozaczino no dada na pupie basi jest ok, dziś kupiłam jescze 3paki więc łącznie mam już 16 szt chusteczek w zapasie;P ale po 2 zł wiec co tam

My wczoraj ubrałysmy się na spacer i lunęło, więc mała w wózek i jakoś zasnęła na dworze pod daszkiem, a ja już z nią nie poszłam, za to wysprzątałam w domku i poprasowałam:) Za to w nocy mała zasnęla o 24 i tylko poł h spałam a potem 2h walczyłam z nią, rzuca sie przy cycku chyba nie ma cierpliwości wypąpować mleka, bo jak ja ścisnę to leci, na leżąco jej dość dobrze się pije, więc to chwilowo nasz patent. Martwię się, że może głodna, ale kupki wali regularnie i dość duże, pieluchę też moczy;)dobre chociaż to!

Dziś za to nas leń wziął...nic nie zrobiłam, mąż w pracy, a my siedziałyśmy, spałyśmy i normalnie bimbanko, jakoś mnie załamka wzięła też z tym karmieniem i się mężowi na gg żaliłam...ale może ja już się stresuje że ona się tak wygina przy cycu i to też powowduje że jej wolniej leci, bo wiadomo jak stres działa na laktację;(

Witam Was !
Chciałam Was poprosić o pomoc, a dokładnie o głosik na małą Ninę z Poznania ,która bierze udział w konkursie jelp.

http://www.jelpstar.pl/galeria.php?js=25

Bardzo dziękuje !
Głosowanie trwa do 15 października

reklama
Rikapa zdrówka dla Ritki, niestety nie jestem w stanie nic doradzić, bo poza okładami nic nie przyszło mi do głowy :( mam nadzieję, że szybko jej przejdzie!
Skrzat mam nadzieję, że to rzucanie się przy cycku to chwliowe, bo u nas tak było i minęło :)
Natuśka no właśnie coś malutko Cię dzisiaj, wracaj do życia :D

my już w Poznaniu, który przywitał nas pięknym słoneczkiem :))) oby tak dalej, bo Cytadela czeka :D
kolorowych snów!

Do góry