reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
hej dziewczyny :-)
Dziś odpadł nam kikutek od pępuszka i jesteśmy strasznie dumne ;-) bo to wiecie dzidzia już z takim "dorosłym" pępkiem:-)
karmienie cycem idzie jak po maśle :tak: i postaram się żadnego modyfikowanego nie dawać ( jak Aniołek przykazał;-)) Majka właśnie już śpi w swoim łóżeczku i ogólnie nie mam na co narzekać bo dzidzia grzeczna:-D
I w końcu mam sprawny wózek zatem od jutra spacerkowo:-) cieszę się ogromnie, cytadela tylko czeka by ją na nowo odkryć tym razem w roli rodzica:-)
mam pyt. pewnie też podajecie dzieciakom kropelki wit. D3 czy macie jakieś sprytne sposoby by delikwent ich nie wypluł? jak podajecie?

tygrynka ale wyslali was na badania co do ej wagi??.... mowi sie ze jezili dziecko tyje na miesiac mniej niz 500g ( to jest to minimum totalne) pediatra musi dac skierowanie na badania a mama powinna isc do poradni laktacyjnej....

pierwsze słyszę o tym... mały nigdy mniej niż 500g nie przytył, ja pokarm mam, mały się najada, jest zdrowy, więc widać taka jego uroda... słyszałam, że im większe dziecko przy porodzie, tym później wolniej przybiera, a maluszki 3kilowe szybciej nadrabiają...

nie można się tez trzymać sztywno każdych norm bo my tez byśmy musiały być wszystkie identyczne a tak nie jest ;)

dokładnie:tak: mało tego, u nas na lutówkach jest maluśka Milenka która nie waży jeszcze 5kg bo tyje 200/250g na miesiąc, była u paru lekarzy i co? i nic, jest zdrowiutka i drobniutka - taka jej uroda:tak:

mały dzisiaj znowu dostał kaszkę, taką prosto ze słoiczka, hippa "na dobranoc"... miał zjeść parę łyżeczek a zjadł pół miseczki:-D pod koniec coraz lepiej mu szło bo jeszcze ma odruch wypychania wszystkiego języczkiem:-D

W miesiącach letnich przygotowuję cykl warsztatów i zajęć dla mam i dzieci.
Dobra wiadomość jest taka, że część z nich będzie bezpłatna.
Już w najbliższym czasie cykl spotkanie dotyczących profilaktyki nowotworowej (szczególnie nowotworów u kobiet i dzieci). Udział w zajęciach pozwoli nie tylko pogłębić wiedzę, ale daje możliwość nawiązania znajomości z innymi mamami z Poznania.
Zapraszam do odwiedzania naszej strony, na której na bieżąco zamieszczane będą informacje o zajęciach.
Na prośbę Kosi Łapkowych mam przedłużam bezpłatne zajęcia Czytadełka. Potrwają do końca czerwca.

13 czerwca o godzinie 11.00 zapraszamy na dwugodzinną zabawę

W KOSI ŁAPKI DZIEŃ DZIECKA TRWA CAŁY ROK - są jeszcze wolne miejsca

Zapewniamy:

• Miła zabawę pod okiem animatorów; tańce, gry i zabawy
  • Poczęstunek; dla ciała i dla ducha
  • Malowanie twarzy
  • Niezapomniane chwile spędzone w gronie rówieśników.
Dorośli pamiętajcie dzieci należy wcześniej zapisać!!!

Dla rodziców przygotowaliśmy barek kawowy.

Koszt 10zł/ osoby
Rodzeństwo 10% zniżki

Ilość miejsc jest ograniczona

Zapraszamy

Zobacz załącznik 254760
Naszą inspiracją są dzieci.

hej jak wasze maludy znoszą upał??
moj Nikodem wczoraj dał mi popalić za wszysktie czasy diabeł w niego wstąpił masakra...miał ubrane same body z krotkim i to chyba bło za duzo ;-) dzis ubieram go w body na naramkach jak bedzie tak samo to chyba bedzie siedział w pieluszce...
czort mały ryczał 4godziny...mam nadzieje, ze to był zły dzien a dzis tak nie bedzie :)
ps. dawałam mu wode do picia :)

moja jakoś oki znosi upał ubieram ja w zwykłą kieckę i pampka i to wystarczy na spacerze co jakieś 10 min proponuję jej wodę ale ona po kilka łyków i to jej wystarcza... aaa no i kapelusik z dużym rondem żeby też kark zasłaniał... wychodzimy na spacery wcześniej żeby uniknąć największego słońca bo malca można przegrzać wtedy... no i chyba muszę zainwestować w parasolkę bo Zosia się odgina w spacerówce i wychyla się:sorry: bo jest ciekawska....:tak:
ufff na weekend chyba znów spadamy nad jeziorko bo jak taka parówa jest w mieście nie można wytrzymać...:zawstydzona/y:
jurto chyba zrobię sobie spacer nad strzeszynek...

Majka tez niespokojna płacze i tylko smoczek lub cycuś ja uspakajają, zaraz spróbuje z nia wyjść na spacer, i tez ma tylko body bez rękawków a w domku sam pampers:-) oki zmykam

ja wybralam sie z rana do m1 i akoplu...zmieniam butle z TT na aventu (niestety butla jedna cieknie wrrr) zmieniam tez mleko na be bebiko moze bedzie mu sie lepiej kupki robilo..zobaczymy
dzis nikos ok...po powrocie wykapałam go w letniej wozie z krochmalem bo biedaczek sie w aucie mega spocił...tera zdostały wody i sobie slodko lula na brzusiu :) Słoneczko kochane :)
lubie sloneczko i lato i wiosne ale nie az takie upały...

reklama
witam mamusie:)

niewyrabiam w taka pogode:no: ja się męcze dzieci sie męczą siedzimy w domu i się męczymy:-D ale walnęłam:-D na dwór wyjść jnie można bo Damianek nie moze na słońce, ach szkoda gadać

Do góry