jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
jedynym wskaznikiem na to czy mleko jest malo tresciwe jest przybieranie na wadze Maluszka - min. 150g na tydzien ...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja takiego czegoś to słuchać nie mogę jak te położne gadają przecież tygodniowe dziecko ma maleńki żołądek to nam odrazu spać kilka godzin nie będzą mój miał 4500g pierwszy dzień wisiał mi na cycku cały dzień !!! co odłożyłam płacz i do cyca ale jak da sie modyf to jak ma się laktacja rozkręcić ? no nie da się trzeba tak długo przystawiać do piersi aż dziecko po pierwsze się nauczy pić szybko u nas to teraz 5 -10 minut a wisiał mi godzinę lub dwie no i jak już będziemy przystawiać to rozkręci się laktacja jak dasz modyf to znowu wszystko zaburzoneja niestety wcale nie karmiłam piersią :-( tzn niecały tydzień bo okazało się, że moje mleko jest mało treściwe a mała ważyła ponad 4 kg więc ciągle była głodna (to że moje mleko jest złe potwierdziła położna i laktacyjna )
rikapa, moje tez tak wyglada, wlasnie identycznie, do gory masz taka "smietanke" biala a na dole rozwodnione mleko, praiwe woda....!!!!!
i powiem ci ze dzisiaj bylismy na szczepieniu, zwazylismy i Niko w ciagu 6 tyg na tym mleku przytyl 2,3kg!!!!
wiec nastepnym razem nie sluchaj takich babsztyli....