reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Hej :)
Boże Majka chyba nie dojada, przy cycu to więcej śpi niż je :( wypluwa cyca jak kładę ją spać to ryk i ładuje piąstki do pyszczka, ach małż zapodał jej butlę i jest cisza... zatem chyba przed snem zaczniemy jej butle dawać, ja cały czas mam mleka dużo więc nie ma problemu no chyba że jej nie smakuje:-(
Marciaa następna dzidzia :-) no nie źle kombinujesz ale jeśli macie chęci to czemu nie !!! Mam nadzieję że Majeczka też się unormuje i nie zniechęci mnie do dalszego potomstwa;-) bo póki co to mi wystarczy!!

tez juz mam checi na kolejne Malenstwo ale fundusze na to nie pozwalaja :(...

Kozaczino bron boze nie dopajaj, jak masz mleka pod dostatkiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak Maja przysypia to polaskocz ja po policzku albo po stopce, poprostu Mala jest leniwa... Pamietaj ze ona nie zna innego smaku niz smak twego mleka i ten jest dla niej najlepszy, jezeli dasz jej butle mozesz spotkac sie z calkowitym sprzeciwem co do cyckowego mleka... - moja laktacyjna by cie przechrzcila za takie podanie modyfikowanego :D....

Kochana nie uwierzysz, ale Niko normalnie je dopiero od 2tygodni - (normalnie znaczy co 2-3h) - wczesniej jadl mi co godzine a nawet czesciej, co wyciagnelam mu cycka z buzi to ten w ryk i tak dzien i noc....... i przetrzymalam - raz sie skusilam na modyfikowane dla niego to pozniej nie chcial mi cycka ssac i czekal tylko na sztuczne mleczko bo bylo slodsze dla niego niz moje, i niepotrzebnie narobilam se trudposci bo Maly nie chcial wogole ssac, ale przezwyciezylismy to i teraz tylko cyc, a nie ylo latwo, wiec walcz kochana, bo karmienei piersia to najwspanialszy cud :)!!!!

Kazaczino a może mała po prostu przyzwyczaiła się do widoku cycusia i do jego bliskości moja tak miała też .. ale najadała się piła jakoś do 15 min a potem to juz tylko musiała być przytulona i mieć go w buzi:-) więc jak masz swój pokarm to nie dawaj modyfikowanego... tak szybko przynajmniej... a jak piąstki ssie to może smoka jej daj bo może ma potrzebę samego ssania a nie jedzenia tak czasami maluchy też mają- słowa położnej...te pierwsze tyg są najgorsze a potem już się unormuje...

jestesaniolkiem ale masz parcie na karmienie piersią :) ja to bym karmienia piersią cudem nie nazwała :) moj młody też przysypiał przy cycu i nie dało rady gilkotanie czy wybudzanie dałam rade tak 2 tygodnie byłam wykonczona...pozatym Niko średnio na wadze przybrał wtedy wiec powiedziałam, ze koniec...wole odciagac gorsza opcja ale cóż...
ja to cuzje sie jak krowa bo ciagle z cycem na wierzchu i odciagam... na szczescie mleka ciagle tyle samo:)))

Hej:-)
ja też chcę karmić cyckiem, ale wybudzanie małej nic nie daje :) śpi jak suseł, smoka jak dajemy to chwilkę poniupla i wypluwa :( no docieramy się ;-) dzisiaj spała super bo po butli wieczornej od 21.30 do 4.40 zatem kuszące jest podawanie jej przed snem porcji mleczka no zobaczymy jak będzie. jak narazie nie mogę dopuścić do tego żeby być jej smoczkiem ;-)

kozaczino ja jestem smoczkiem,, Niko kocha cycka niuplac, kiedy jest mu zle wola o cyca tylko wlasnie po to by go se poniuplac...
mi to n. nie przeszkadza, wrecz przeciwnie kocham sie z nim tulic wtedy, poprost jest z niego Mala Przylepka Mamusi :).
Kochana ilosc snu nie zalezy od tego czy dajesz modyfikowane czy nie, Niko po butli spal tyle co po cycku, wiec mi sie wydaje ze jezli bys przypilnowala by Mala wypila wsio z piersi to tez ci bedzie tak ladnie spac!!!!

marcia ja musialam wywalczyc sobie karmienie piersia, mialam schowane brodawki i na pocztaku mielismy masakre bo Niko musial je sobie wyciagnac, placz i krzyki - tak bylo przy kazdym karmieniu.... i wg mnie to jednak najprawdziwszy cud :)

reklama
ja niestety wcale nie karmiłam piersią :-( tzn niecały tydzień bo okazało się, że moje mleko jest mało treściwe a mała ważyła ponad 4 kg więc ciągle była głodna (to że moje mleko jest złe potwierdziła położna i laktacyjna )

Do góry