reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Pinka25 nie strasz mnie :szok: przeciez Kuba wcina to juz od kilku miesięcy i jest ok. soi mu nie podaję-bron boze, a indyczek tylko ze względu na brak królika, ktorego nie moge tu dostac-jesli mialabym wykluczyc kaszki, Nutramigen, banana i jabłko itd. to co mam mu dawac-przecez juz chyba nic nie pozostaje???szpinaczek tez ze wzgledu na brak mięska. czasami go delikatnie wysypie na buzce, ale podejrzewam tu raczej kontakt z moim pudrem na twarzy...juz sama nie wiem. napisz proszę czym go karmic skoro głowne "zapychacze" czyli kaszki ryzowe odpadają??? glutenu jeszcze nie wprowadzam, wiec czym ma się nasycic? podobnie jak ty mieszkam na WYSPACH i jak sama wiesz, niewiele tu mozna dostac :no:

reklama
Pinka 25 u nas po Nutramigenie jest ok. jazdy były po mleku sojowym i po NUTRILONIE PEPTI,probowalismy jeszcze kilku i tez byl wysypany, wiec pozostaje tylko ten wstretny Nutramigen, dlaczego mialby uczulac skoro jest wolny od bialka i laktozy??? napisz prosze jak wyglada jadlospis twojej dzidzi, jakie produkty zjada?

Pinka 25 ja ciągle siedzę i "ryję" w necie, gdy mały dostał plamek pierwszy raz, to moj "mądry" lekarz stwierdzil, ze to otarcie od śpioszka-kretyn totalny :angry: sama dochodziłam i wyszukiwałam przyczyn, teraz wlasciwie skora jest ok. stosuję Oilatum itd. tylko czasami zaczerwienią mu się policzki,ale niekiedy objawy AZS nasilają się np. podczas ząbkowania, choroby, gorączki, stresu itd. Początki były tragiczne, bo jeszcze karmilam piersią i niebardzo wiedziałam co jest grane, ale na dzien dzisiejszy wydaje mi się, ze mam wszystko "pod kontrolą"-wlasnie wyczytałam w wątku o alergii, to co podajesz córci, wiec powiem ci, ze u nas brzoskwinie i morele odpadają, podobnie herbatki ziołowe, a agrest jako owoc drobnopestkowy rowniez, dziwne to wszystko, bo co dziecko, to inna tolerancja produktu-maliny przechodzą, owoce lesne rowniez(choc drobnopestkowe)-oj mozna się pogubic....

juz ci kotek pisze.............:-):-):-)

nie wprowadzaj GLUTENU:no::no::no: bynajmniej narazie to jest paskudztwo niszczy scianki jelit i prowadzi do Celiaki:wściekła/y::wściekła/y:choroba trzewna.....
co moje dziecko je?? wszystko bezmleczne .bezjajeczne,bezglutynowe:tak::tak:

owoce: brzoskwinia ,morele,agrest,gruszka,sliwka-wszystko gotowane i miksowane:-):-)
warzywa-cukinia .dynia.brokuła,buraczek mozesz kap.pekinska-ale nie wiem czy nie bedzie miał wzdec??? musisz sprawdzic.....
mieso- krulik ,baranina jagniecina dziczyzna
oraz makaron,płatki jaglane ,tapioka,kasza gryczana olej słonecznikowy lub oliwa z oliwek nie palona,kosmo ryzowe,kaszka kukurydziana ale ie ta błyskawiczna tylko normalna do gotowania:-) kasza jaglana.ryz...ale to wszystko jest bezglutynowe ,bezmleczne i bezjajeczne
wiem ze ciezko tu dostac co niektóre zeczy mo.ale niektóre znalazłam

zróbmy tak podam ci linki do hurtowni ze zdrowa zywnoscia i dogadaj sie z nimi czy moga ci wysyłac paczki ja sie dogadałam wiec mysle ze tobie tez sie uda........

www.balviten.pl
BIOFUTURO - zdrowa

hmmm kurcze to rzeczywiscie dziwne???? co dziecko to inaczej

powiedz mi a twoj maluch ma zaparcia?? problemy z gazami???
podaj wage i wzrost jak mozesz ? małego oczywiscie:-)

Pinka 25kurcze połowy produktów nie znam, tzn. znam tylko ze słyszenia ;-) moze w HEALTHY SHOP'ie cos dostanę, nie wiem ile dokladnie wazy moje dziecko, ale napewno okolo 10 kg. ma tez jakies 75 moze ponad cm wzrostu. nie ma problemow z gazami, ani z zaparciami, czasami zrobi rzadszą kupkę, ale nie jest wodnista, taka po prostu ciut rzadsza i o kwaśnym zapachu(smrodku), znasz moze angielskie nazwy tych produktow? po co mam szukac, jesli je masz w głowie;-) a jakie mleczko dajesz córci? ale się rozpisałysmy-cały wątek NASZ:laugh2:- chyba nas za to nie usuną co?
a to juz pisałam morela i brzoskwinia odpadają, a agrest nie probowałam jescze, a powiedz mi jak podajesz kapuste pekińską? surową czy gotujesz i miksujesz? bo moj maly to wiekszych kawałkow jak na razie nie trawi, ma odruch wymiotny.

moja tez nie je wiekszych kawałków bo odruch wymiotny he he

no masz racje cały watek nasz:-):-):-)

napisze ci to co znalazłam w tesco na półce ze zdrowa
zywnoscia
a) buckwheat-kasza gryczana nie palona
b)millet seeds- kasza jaglana
c)quinoa- kosmo ryzowe
d)tapioka-to dostaniesz w chinskim sklepie sa to biale kuleczki wyglondaja jak grad sniegowy:-)
narazie tyle znalazłam reszte z hurtowni zamawiam

co do kapusty to tak gotowana miksowana:-):-):-)

Pinka 25 serdeczne dzięki :-) na pewno się zaopatrzę w w/w
gadzety, to jeszcze cię "zbombarduję" pytaniami, jak to wszystko przyrządzasz? na wodzie, na mleku? a jak wygladaja wasze sniadanka, miksujesz tak ugotowaną kaszkę np. z ugotowaną gruszką-w zyciu tego nie robiłam, ale pewnie jest instrukcja na opakowaniu.aha no i napisz jakie mleczko dajesz małej? jeszcze raz dzięki ;-)

reklama
Pinka 25 wiesz co toszkę szperam i znalazłam cos o QUINOA- to komosa ryzowa, czyli calkiem odrebna od ryzu roslina :tak:
"Wskazówka: łupina nasion quinoa zawiera saponiny, czyli naturalne gorzkie glikozydy, wykazujące działanie przeciwkrzepliwe (tj. rozrzedzające krew). Przed spożyciem quinoa winna zatem zostać dokładnie umyta. Na rynku dostępne są już jednak odmiany o obniżonej zawartości glikozydów. Redukcja jest możliwa dzięki pozbawieniu nasion ich zewnętrznych warstw. Odbywa się to na drodze obróbki mechanicznej. Obecność saponiny dyskwalifikuje jednak quinoa jako składnik pożywienia dla niemowląt i małych dzieci.

piszą, zeby nie podawac malym dzieciom-gubię się w tym wszystkim powoli :laugh2:

Do góry