reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

witam po weekendowo !!!

melduję,że wróciliśmy cali i zdrowi :tak: mały chyba z nadwagą, bo jadł za dwóch :tak:, apetyt miał nieziemski, ale i cały dzień na dworze i w ruchu :-):laugh2::-D a dzisiaj już w pracy i powrót do rzeczywistości

miłego dnia życzę :tak:
pozdrawiam :happy:

reklama
witam serdecznie po dłuższej przerwie

jeszcze dochodzę do siebie powoli ale jest już znacznie lepiej poza tym że brak snu ale to każda zapewne przechodzila:-)

Jeremi zaliczył już pierwsze spacery w ten weekend, chłopisko rośnie jak na drożdżach wciąż by jadł i jadł:-D
dziś idziemy na kontrolę zobaczymy ile klocuś już waży:-)
pozdrawiam Was ciepło i miłego dnia dla Was

cze dziewczeta :)
na koncu wytlumacze 3 mu sie nie odzywalam tak dlugo,ale jak chcecie miec dobry anstroj lepeij nei czytajcie.
An30 - gratuluje,synus sliczny i ma takie bystre oczka :tak:;szybkiego powrotu do formy i samje pomyslnosci...
pinka - dobrze,ze tu klikasz,bo to zawsze mi wychodza takie referaty;-); coz nowego powiedziala Ci p.Iwanowa?
kubala - maly w koncu ruszy,zobaczysz:-);zdjecia sliczne,a maly sama radosc...
Gosia - w koncu kiedys odespisz;a potem przyjdzie wiek przedszkolny,zaczna sie snic dzieciom np.Tygrysy,jak mojej Zuzce i tez beda nocne wycieczki :-D
Ja ze swej strony moge powiedziec,ze Slowiczek i BIEDRONKA - zyja:tak::tak::tak:,tylko z czasem bywa roznie.

A co u mnie:
Zastanow sie lepiej zanim to przecytasz:rofl2::sorry2:
A co u mnie....
ech... to byl najczarniejszy okres w mym zyciu w ostatnim czasie... same wiecie,ze nie raz bylam z Hania w szpitalu ale teraz:-(..
21-22.04 - oddzial dzieci mlodszych,z powodu uczulenia na antybiotyk...
24.04 - wstawilam sie na osma na diagnostyke.Odbyla sie,poszerzyli ja o kilka dodatkowych badan.Gastroskopia trwala moze 15 minut,Hania byla pod wplywem bardzo silnego glupiego jasia.Powinna potem na oddziale spac,ale zadzialal na nia odwrotnie i byla strasznie pobudzona.Wyszlysmy wieczorem.Nastepnego dnia w piatek ok.14 dostalam wypis z wstepnymi wynikami,na reszte bede czekac,nawet do miesiaca.Ze wstepnych wynikow wiemy juz:
1. Hania ma zapalenie sluzwoki dwunastnicy i zoladka
2. Znowu spadly parmatery krwi,musi brac od nowa zelazo<miesiac przerwy miala>
3. Robili jej badanie - imunoforeze,wszytskie te klasy Ig i IgA ma obnizone

wstepne wnioski: Hania ma alergie,zmiany w sluzowce sa zwiazane z alergia;przewlekla niedokristosc ma zwiazek ze zmianami w sluzowce i zelazo sie nienalezycie wchlania przez te zmiany. Ale sa to wstepne wyniki,nastepne beda moze w pon i moze bedzie cos zwiazane gl .z badaniami dot celiakii.Hania musi brac od nowa zelazo,kw.foliowy i musi brac ranogast na podleczenie tej sluzowki:-:)-(.
25.04 - ok 14 odebralam ten wypis z Hani bylo wszytko oki. A ok.18 sie zaczelo,zwymiotowala raz,potem 2..3...najpierw myslam,ze to skutek uboczny gastroskopii,dzwonilam na oddzial gdzie miala to badanie robione,daly zalecenia... ale wymiotow bylo coraz wiecej,nie mialam na co czekac... pogotowie odmowilo przyjazdu K***A M*Ć <sorka za to>,Wtk zostal z dziewczynami ,a ja musialam szybko leciec do pediatry na pomoc dorazno po skierowanie do szpitala<tez odmowila przyjazdu><w Poznaniu tzreba miec skierowanie nawet jak idziesz na Izbe przyjec z naglym wypadkiem ,bo robia krzoki..>.Na Izbie Hania wymiotowala i robila juz okropne kupki,to mialam pewnosc ,ze to nie po gastroskopii,a po prostu lapala jakiegos wirusa w szpitalu<ma wielka latwosc do lapania takich jelitowek i juz. i nic z tym nie zrobie :-:)-:)-(>.Trafilysmy na zakazny,Hania byla bardzo slabiutka.W nocy ucichlo,odetchnelam..niestety byla to cisza przed burza:-:)-:)-(,w sobote ok 11 rano zaczelo sie,takiej ilosci wymiotow i kup ja nie widzialam nigdy,pielgniarki przecieraly oczy,chlustala strasznie, w nerce sie nie miescilo,kup zrobila ok30.Lekarz byl u niej 5 razy,kroplowki zwiekszono z 3 na 6,nie mogla nic przyjmowac doustnie.O 21 zadzwonil do mnie Wtk,ze Zuzia zwymiotowala,po chwili 2 raz.Wiec wiedzielismy ze zlapala do Hani.Lekarka,ktora miala dyzor,zadzwonila na izbe,mowiac,ze przyjedzie siostra,zeby nie robili krzakow,ze nei ma skeirowania.Cala noc Zuzka wymiotowala,bylam tak zmeczona,ze dostalam temp od zmeczenia.Ale odespalam i nabralam sil na nowo.Wtk tez zlpal to paskudztwo,moja mam przyjechla w pon,tez zlapala,byla mozeze 2 godziny z nami na oddziale.Tylka,ja jakis Terminator,bo mnie nic nie ruszylo.Wczoraj nas wypisali.

I tyle w skrocie co u mnie bylo , w ten mily majowy weekend.

Witajcie babeczki:-)

An30- dzidziulek sliczny jaki pulpecik uroczy daj znac jak tam z waga malego i opisz ogolnie jak sie smyk sprawuje:-):-)ja juz teskie za takim szkrabem:-):-)
jarzebinka-super że weekend udany,a te powroty do pracy to rzeczywiscie ja tez ich nigdy nie lubiłam hehe,a gdzie tak apropo pracujesz?
kubala- co tam u was? wazyłas małego ile przytył?
Gosia-no mała teraz raczkuje jak mały wyscigowiec he he i włazi tam gdzie nie ma:no::no:a potem same guzy bo gdzies trzasnie hi hi
kataka-no czasami zdarza mi sie referat napisac he he,jak czytam to co napisałas to az mam scisk zoladka,biedne to malenstwo tak sie nacierpi:baffled::baffled: kurcze a z ta karetka to juz troszke przesada,wkurzaja mnie ci lekarze....
informuj na bierząco co tam u was i co z tymi wynikami....

A moja dupcia juz wstaje na proste nogi czasami to chlasnie na dupsko bo równowagi nie umie jeszcze złapac no ale trening czyni mistrza he he
teraz własnie ja karmie a raczej latam za nia z łyzeczka bo ona na spokojnie to nie je:no::no: tylko bawi sie ucieka mi i tak w kółko:rofl2: a w miedzy czasie klikam:tak::tak:pogoda piekna a ja w domu:wściekła/y::wściekła/y:bo czekam na paczke z jedzonkiem dla małej a nie wiem o której bedzie brrr.....w piatek sie przeprowadzamy wiec na kilka dni pewnie bede odłaczona od swiata bez netu:crazy::crazy:czego nie lubie bo jestem nałogowcem he eh no ale jak mi na nowym podłączom to odrazu sie odezwe:tak::tak:

ok koniec referatu ide cos przekąsic.....

acha babki znacie jaka fajna cukiernie w poznaniu? bo chciałabym małej super tort zamówiec na roczek np/; jakiegos kwiatka lub w krztałacie misia,ale nie wiem gdzie mozna cos takiego zamówic.....??

witam
a to nas pogoda dzisiaj zaskoczyła :tak: bo ranek nie zapowiadał takiego ślicznego słoneczka, a tu taka niespodzianka, więc popołudnie pewnie na placu zabaw :tak::-D;-)

Katka, mam nadzieję,że idzie już ku lepszemu i w końcu będzie wiadomo co i jak z Hanusią i jak jej pomóc :tak:jesteś dzielna i trzymaj się
Pinka, gratki dla córuni za pierwsze kroczki i miękkiego lądowania :-D
Gosia, ale masz słodką pracę :tak: a myślisz o rodzeństwie dla córuni ???
An30, ja też troszke zazdroszczę takiego maleństwa :tak:, a o nieprzespanych nockach szybko się zapomina :-D a jak Iwonka, nasza młoda mamuśka ????

i wogóle gdzie reszta Poznanianek ???????????????????????

pozdrawiam
i miłego dnia życzę:tak:

witam

no nareszcie sie ruszyło!

Witaj katka po długiej przerwie... często myślałam o Tobie, ale w zyciu bym nie przypuszczała, ze aż taki koszmar przechodziłaś. Przykro mi bardzo :-( Mam nadzieje, ze lekarze postawili dobrą diagnoze i da sie to wszystko szybko naprawic. Oby wszystko juz teraz bylo dobrze. Zdrówka i sily zyczymy!!!

Pinka - małajest boska, świetnie jej to wychodzi. Moj Kuba tez przymieza sie do raczkowania, ale jeszcze równowagi nie moze do konca utrzymac i ląduje na boku, albo leci na buzie... no i cały czas musze go pilnować. Łożeczko musieliśmy opuscic bo zaczął się podnosić i coś za duzo ostatnio kąbinował...

Co do jedzonka to stwierdziłam, ze jest uczulony na dzem, który sprzedała mi Iwanowa. Nie doczytałam , ze był w nim zawarty kwas cytrynowy... Co za baba... a mówiła, że na bank nie zaszkodzi. Generalnie dzięki niej zmieniłam dietę malemu i jest lepiej niż wczesniej, bo pomału, ale przybiera na wadze. No i poliki tez ma ładne, ale ta baba tak mi działa na nerwy, ze szok. :angry:

A Ty już do niej dzwoniłas? Pamiętaj, ze czekam na info :tak:

An30 - synuś śliczny i taki mały ;-) Ja juz nie pamiętam kiedy mój taki był. Jak ten czas szybko leci... :tak: Ale dla mnie to dobrze, bo ten okres, który jest teraz jest dla mnie łatwiejszy i przyjemnijszy niż ten krótko po porodzie.

Gosia - ale masz smaczną pracę... :tak: A to Ty mieszkasz na Polance? ... bo już mi sie myli wszystko...

Pozdrowionak dla wszystkich poznanianek! Pedze na spacerek, bo znowu pieknaaa, wiosenna pogoda :-):-):-) Oby juz tak zostało :tak:

Witam panie;-)

kubala- jeszcze nie dzwoniłam bo jestem na etapie pakowania ale w piatek zadzwonie i napewno kochana wszystko ci powiem:-):-)super ze maly dobrze sie rozwija ja tez z diety jestem zadowolona ,ale cos czuje ze sama jej poszerze diete bo Iwanowa tez mnie wkurza ale zobaczymy:-):-)

gosia- twoja mala i tak super wazy:-):-)ja bym chciała aby moja tez tak wazyła jak bedzie w takim wieku:-):-),a te200gr to pewnie wybiegała:-)w koncu piekna pogoda wiec....??latem podobno zawsze sie chudnie:-):-)wiec sie nie martw najważniejsze ze je:-D:tak:

u nas tez piekne słonce jak mała sie obudzi to do miasta na spacer marsz??

NatkaK- CO TAM U CIEBIE??- ciekawa jestem jak dzidzi sie czuje?

pozdrawiam:-)

pinka - o.k. czekam na ionfo w takim razie ;) Mowie Ci wpraowdz malej ziemniaka, na pewno jej nie zaszkodzi. Poczytaj o diecie bezglutenowej i bezmlecznej. w jednej i drugiej mozna podawac ziemniaka.
A ile Wiki teraz wazy?

Gosia - Kuba wazy 6980 (takze b. malo jak na swoj wiek). Ale idziwe w gore i to mnie cioeszy, bo przed wprowadzeniem nowej diety stal w miejscu. Załuje tylko, ze tak pozno na to zwrocilam uwage... A tak na prawde to wszytsko dzieki Pince!

I wielkie buziaki dla niej za to... !!! :tak:

Wiec sama widzisz, ze o wage swojej corci nie muszisz sie martwic, jest prawidlowa :tak:

kubala -az sie zarumieniłam no no dzieki:tak::tak:,kotek posłuchałam ciebie i juz 3 razy dałam jej ziemniaka i nic jej nie było:tak:;-):-)

ok mykamy na spacer zajrze wieczorkiem:-)

reklama
witam Was serdecznie

Co do Iwonki to za bardzo nie wiem jak tam u niej tylko tyle że teraz miała chrzciny.
Byliśmy c=wczoraj na kontroli i Jeremi przybiera ładnie na wadze od 20 m=kwietnia od wyjścia ze szpitala do wczoraj przybrał 1060g lekarka powiedziała że "ładnie wygląda" czytaj Ładnie upasiony hahah:-):-)
tak to zdrowy tyle że za 3 miesiace mamy iśc na echo serca ale to juz w szpitalu mówili bo miał szmerek nad serduszkiem

pozdrawiam ciepło i uciekam bo Jeremi zaczyna wyć:-):-)pora na cyca:-)

Do góry