reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Katasia, przykro mi z powodu kuzynki, ja niedawno też straciłam młodego kuzyna, i faktycznie to troszkę inaczej boli :no:

a co do mleka, to ja zaczynałam od 0,5 % ale później gdzieś wyczytałam(ale nie pamietam gdzie) że powinnam podawać takie pełno wartościowe, więc chyba 3,2 i teraz już takie podaję, chociaż te niby Świeże mleka to 2 %, i staram się takie kupować, nie UHT ( bo one to chyba mają więcej konserwantów niż wartości odżywczych, sam termin ich przydatności do spożycia musi być czymś podtrzymywany) :happy:

ja osobiście czuję się nie najlepiej, katar od wtorku, kaszel od wczoraj i jeszcze ta dobijająca pogoda za oknem brrrrrrrrrrrrrrrrr:no: mam tylko nadzieję, że mały nie załapie się na przeziębienie bo tak to idzie do żłoba i mogę sobie choć troszkę poleniuchować i pochorować :tak:

a wogóle to minął nam wczoraj kolejny dzień na sucho bez pieluchy, a najlepszy jest moment jak mu powiem,że idziemy na spacer, to wtedy siada na podłodze, ściaga majtki, idzie po pieluche kładzie sią na łóżko i czeka, także spacer bez pieluchy jest jeszcze niemożliwy, :confused:ale naszczęście w żłobku również dbają o wysadzanie na nocnik, więc nauka w domu daje efekty, ze żłobka wraca w pieluszcze, którą zakładam mu rano, :laugh2::-):tak::-D

Jarzebinka- zdrowka

JA jestem przeszczesliwa.Bylam dzis na wizycie kontrolnej u hematologa i po zaleceniach tej lekarki wreszcie sie ruszylo.Hemoglobina Hani podskoczyla,jest juz na bezpiecznym niskim poziomie,zgrubienia ktore Hania miala na wezlach sa wielkosci piasku,wiec juz nie trzeba sie niczym praktycznie martwic.:tak::tak::tak::tak:.Zalecenia mamy.Za miesiac do kontroli.

Zostaje nam jeszcze w maju wizyta u nefrologa,potem kontrola u kardiologa i mam nadzieje,ze wszystkim lekarzom powiem papa.

Pozdrawia Katka :ninja:

Jarzebinka dzieki za porady w sprawie mleka(wracaj do zdrowia), pozostałym dziewczynom też dziekuję. Gratuluję pożegnania z pieluchami oby tak dalej.
My w sprawach nocnikowych jesteśmy na początku, narazie jest etap siadania-Sandra sama siada,potem wszystkie misie.Jak ja zapytam gdzie się robi siusiu to pokazuje na nocnik i mówi "si", ale kiedy wkońcu zrobi tego nikt niewie.Cieszę sie ze przynajmniej nie krzyczy jak siada, małymi kroczkami dojdziemy do celu.

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa i współczucie, jesteście kochane.

Katka super ze dzieciaczki są już zdrowe, oby tak dalej-ty to masz normalnie maraton po tych lekarzach:)

Leyna kiedy drugie:)?

Miłego dnia .Pozdrawiam.

katasia przykro mi z powodu kuzynki :sorry: inaczej sie przezywa śmierć starszej osoby a inaczej młodszej...

leyna - - wlasnie odkrylam,ze 2 dzidziusia planujecie :-) powodzenia

Leyna kiedy drugie:)?

dziewczyny, eeee, to nie tak ;-) suwaczek jest, bo właśnie dostałam pierwszą @ po porodzie i chcę się dowiedzieć jak to z moimi cyklami jest, żeby sobie zaplanować ładnie drugą dzidzię :tak: pierwotnie myślałam o różnicy 3-letniej między dzieciaczkami, ale coraz częściej myślę, że może lepiej wcześniej się postarać o rodzeństwo dla Piotrusia... nie chcę dużej różnicy wieku, bo boję się, że kiepsko będą się dogadywać (między mną a siostrą jest 5 lat i to długo była przepaść). z drugiej strony boję się, że z 2 maluszków nie podołam... najlepiej byłoby wpaść :-p ale na to jestem zbyt racjonalna ;-) więc tak sobie myślę, że jakieś 2-3 miesiące sobie poobserwuję organizm a potem jak się małżonek zgodzi to zaczniemy staranka o siostrzyczkę dla Piotrusia. wtedy byłyby 2 lata różnicy. najmłodsza już nie jestem (32 lata) to i odkładać takiej decyzji też nie mogę w czasie. ale bać się boję, bo 2 małych dzieci, pies, praca, kredyt do spłacenia...

laseczki zwijam się,jadę do domku,pewnie już tu nie wrócę,więc alles besten Wam wszystkim i kazdej z osobna:)

no cze,zaraz mi nogi odpadna,caly dzien dzis dreptalam...

BIEDRONKA - TY POWAZNIE ?????????????????????????????????????
Bedziesz miala dostep do gg,odezwij sie do mnie,please - udzielilo mi sie Twoje mieszanie jezykow;-).dopiero wczoraj przeczytalam na gg,Twoje pytanie dotyczace przedszkola.Ale mi smutno:-(

reklama
Do góry