reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

mnie się nie chce pisać :eek: w weekend dostałam właśnie pierwszą @ po porodzie i mnie zalało :baffled: normalnie wszystko czerwone - jak u Chmielewskiej. boli mnie podbrzusze, No-Spa niezbyt działa, mam ochotę komuś przywalić :wściekła/y::no:

miłego dnia :tak:

reklama
Katasia - no ja właśnie wprowadziłam mleko krowie - kupuję świeże albo w kartonie albo w szkle. Paulina je uwielbia... Zaczęłam też robić jej kakao - też je kocha :-)

Pozdrawiam :-)

Ja Zuzi mleko krowie tez wprowadzilam tak jak Wanda.A jak ja odstawilam od piersi <miala poltora roku>to pila tylko krowie,bo inne jej nie podchodzilo.

Leyna - wspolczuje,ja @ nie mam i sie bardzo ciesze:tak:.Oby jak najdluzej,albo tak jak po pierwszej ciazy,czyli 13 miesiecy po porodzie:tak:.

kkatasia
- pisalas kiedys o krostach pod nosem od kataru,ja mam je zawsze,wystarczy,ze dostane katar.Polecam na to masc tribiotik,mozn kuoic sobie malutka saszetke w aptece be recepty.

BIEDRONKA
- w skrocie bylo oki.Mloda wleciala jak blyskawica do przedszkola,nawet sie ze mna nie porzegnala.Jak ja odbieralam troszke sie poplakala,ale jak juz ja zobaczylam,widzialam,ze jest zmeczona.W koncu dzien pelen wrazen.
Ponoc <wg wychowawczyni> bardzo ladnie sie bawila,zjadla caly obiad,korzystala z wc bez problemu.
Wg Zuzi,plakala bo nikt nie przysedl wytrzec jej pupy<musiala dlugo czekac,jutro sie o to dowiem> i jacys chlopcy ja tarmosili,ale to pewnie jak to dzieci.Zreszta Zuzia jest dosc delikatna i ona nie lubi za bardz tlumu,halasu..rozumiesz.Przedszkole musi ja nauczyc,ze czasem trzeba komus kuksanca sprzedac.A czemu na Czecha do przedszkola?

A teraz mykam.

Pozdrawia Katka:ninja:

leyna współczuję...ja jeszcze nie mam od porodu,mimo,ze już prawie miesiąc nie karmię:)
mleko krowie ewie zaczęłam dawać hmmmmm...nie mam pojęcia kiedy:)
katu s to gratuluję dzielnego dzieciaczka:)a na czecha,bo obok jest żłobek,a teściowie moi mieszkają na 1000-lecia,więc zawsze by mogli odebrać,przecie nie wiem jeszce gdzie do roboty pójdę...
a Kiniusia w środę kończy roczek:)))))))))

ja mleko krowie zaczęlam podawać już ok. roczku, troszkę rozcieńczone wodą,na początku tylko budyń(w formie do picia), ale gdzieś po 1,5 już dostawał kaszkę, teraz jak w weekend jest w domu to do do spania dziennego dostaje krowie a na spanie nocne w proszku :tak:

Katka, gratulacje dla małej za debiut w przedszkolu, mam nadzieję ,że cały okres aklimatyzacji przejdzie tak bezboleśnie i bez płaczu i oczywiście odpukać bez chorób :-) bo ogólnie słyszałam,że właśnie ospa panuje w przedszkolach(u nas na Grunwaldzie właśnie) i pewnie tylko patrzeć jak wejdzie i do żłobków, i znowu 2 tyg zwolnienia :no: brrr, brrr

pozdrawiam i życzę miłego dnia:yes::rofl:

nie no, ja sama chciałam tę @, ale niekoniecznie w takiej formie :no:
tabletki anty odłożyłam już 1,5 miesiąca temu (na Ceraztte nie miałam w ogóle @), bo muszę wyregulować organizm zanim zaczniemy z mężem staranka o drugie dziecko. karmić piersią jeszcze karmię - od kilku dni tylko raz w nocy, bo więcej mleka w cyckach nie mam. ciężko się karmi piersią dziecko ze skazą białkową. dieta musi być bardzo rygorystyczna. Piotruś skończył już 9 miesięcy, to co najlepsze z cycków wyssał, teraz czas, abym zadbała o siebie :tak:

my krowiego mleka jeszcze długo nie spróbujemy. na razie rządzi Bebilon Pepti.

BIEDRONKA ponieważ jutro biorę L4 i nie będę miała dostępu do kompa, to już dzisiaj składam Twojej Córci Najserdeczniejsze życzenia urodzinowe, Zdrówka, radości, samych słonecznych dni oraz wszelkiej pomyślności a rodzicom pociechy z Obydwu Córeczek więc wszystkiego co najlepsze oraz wielkiego tortu urodzinowego :tak::-D;-):-)

Dołaczam się do życzeń urodzinkowych dla córci Biedronki, dużo uśmiechu, radości w życiu, dużego ciacha z jedną świeczką i radosnych rodziców.

Chciałabym jeszcze zapytać o to mleko krowie, jakie kupujecie, chodzi mi o to czy 3,2% czy inne UHT czy tzw Swieże? Sory ze was zamęczam ale po prostu tego niewiem.

Wczoraj miałam koszmarny dzień, byłam na pogrzebie mojej kuzynki miala 25 lat. Wiem ze to nie jest miłe pisać o śmierci ale musze sie wygadać,a nie chce juz nawijać o tym mężowi bo jego to taż przygnębia .Znałam ja całe życie, miała chore serce i kazdy sie z tym liczył ze kiedys przyjdzie ten dzien, ale nikt nie myslal ze tak szybko. Inaczej sie chowa babcie czy osobę która przeżyła trochę a inaczej młodą dziewczyne.
Przeżyłam to bardziej niz myslałam, nawet teraz nie moge opanować płaczu.
Sory dziewczyny, troche mi lepiej pozdrawiam.
Mam nadzieje ze was nie przygnebiłam.

Katasia - strasznie mi przykro z powodu kuzynki... :-:)-(
A co do mleka, to nie podawaj UHT - one nie mają żadnych wartości odzywczych, jedynie kolor i udawany smak... lepiej świeże, choć i one wiadomo, że są w jakiś tam sposób pasteryzowane...A juz najlepiej byłoby mieć dostę do wiejskiego mleka prosto od krowy :-)

Życzenia dla małej Biedroneczki

reklama
Do góry