reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Natuska brawo brawo za asertywność !!!!
Tygrynko wracaj z tych boskich wakacji :p co do puszeczki to będę próbować od nowego roku rzucić zgubny nałóg :-)
Zaczynam się rozglądać za nowym fotelikiem dla małej i jak poczytałam o testach to włos mi się na głowie zjeżył kurcze mamy ***** nie fotelik, będzie trzeba wykombinować trochę kasy na coś dobrego - bezpieczeństwo najważniejsze !!

dziewczyny dzięki za życzenia zdrowia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Kozaczino ciocia Karolina pomoże Wam wybrać dobry fotelik a wy nie musicie go kupować w PiM ale warto małą przymierzyć żebyś widziała jak w danym foteliku jej się siedzi i jak wygląda :-)

Droga ciociu Karolino dziękujemy za propozycję :-) bardzo chętnie skorzystamy :-)
słyszałam że fotelik powinno się również przymierzyć w aucie bo nie każdy da się stabilnie zamocować co jest bardzo istotne bo jeśli nawet się ma fotelik na 5+ i źle zamontujesz to da ci 0 bezpieczeństwa. Faktycznie moi faworyci to Romer i Maxi Cosi ze względu na wyniki testów. Marciaa to Maxi cosi o które pytasz też ma dobre oceny, wklejam linka do stronki która mnie oświeciła w tym temacie fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 9-18 kg :: sortowanie wg kryterium ocena

Lula ma się trochę lepiej :-) więc kamień z serca :-)

Co do planów sylwestrowych to u znajomych robimy piżama party (w zeszłym roku był przebierany ) i będzie to pierwszy sylwester połączony z kindersylwestrem bo wszyscy z dzieciakami będziemy... zobaczymy co z tego wyjdzie :p

Marciaa jeśli chodzi o maxi cosi tobi jest to najlepszy fotelik na pasy ma 4 w Adac i innych testach (pamiętajcie nie sprawdzajcie tylko ADAC inne testy też są ważne) a jeśli chodzi o maxi cosi pearl to jest to fotelik który kupujesz do bazy maxi cosi family fix i jest on na izofix (tzn. baza jest na izofix i tylko pod nią pasuje pearl) nie zamontujesz pearla na pasy. Jeśli masz już bazę family fix to kupiłabym pearla :-)

Kozaczino rzeczywiście warto fotel przymierzyć bo czasem okazuje się , że np. tobi nie pasuje bo pasy w aucie są za krótkie.

nam Rikapa doradziła romera king plus jak nawet nie wiedzieliśmy że to Rikapa :D
tylko my kupiliśmy w akpolu bo był tańszy (plus karta rabatowa) jakieś 720zł czy cos takiego a jak szukałam w necie (ale nie na allegro bo nie bylo wtedy odpowiednich kolorow, tylko w sklepach internetowych) to z przesyłką wychodziło tak samo lub ledwo 20zł taniej.. a tak pan nam zamontowal, sprawdził czy pasuje (bo tą zatyczkę od pasa mieliśmy wysoko ale on pokazal co zrobic zeby pasowalo) i od tamtego czasu jazda z mlodym jest przyjemnością :D tak więc polecam :)
nam maxi cosi tobi nie pasowal bo mlody byl jeszcze za niski a poza tym przy romerze wydawal sie ciasny, zwlaszcza na zime.. w tym siedzi jak krol :D

reklama
Zobacz załącznik 312861 ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY DO CENTRUM HARMONIJNEGO ROZWOJU DZIECKA W SKÓRZEWIE K POZNANIA NA ZAJECIA Z CYKLU "AKTYWNA MAMA"
Czym są zajęcia z cyklu Aktywna Mama?
Celem zajęć jest poprawienie samopoczucia przyszłych mam, zwiększenie energii życiowej i poprawa samopoczucia.
Zestaw ćwiczeń dla przyszłych mam przygotowany został przez fizjoterapeutę. Gimnastyka obejmuje ćwiczenia ogólne, oddechowe i relaksacyjne zawierające elementy relaksacji.
Gimnastyka działa profilaktycznie przed najczęstszymi dolegliwościami ciążowym, takim jak bóle krzyża, obrzęki i żylaki, a także uczy technik zmniejszania bólu w czasie skurczów. Łagodne ćwiczenia rozciągające pogłębiają oddech, poprawiają krążenie i zwiększają ruchliwość stawów.

WIECEJ INFORMACJI NA STRONIE Aktywna Mama |

Zobacz załącznik 312863

Do góry