reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hej,
widzę temat prezentowy... No my też jeszcze nie mamy, ale chcemy kupić dla Basi Szczeniaczka uczniaczka, piramide fisher prica co się kólka na nia nakłada i te klocki o których mówila Tygrynka z Kozaczinow Gauganku, aktywne klocki czy jakos tak tez z FP. Dla mojej mamy mamy album ze zdjęciami + chcemy kalendarz zrobic z Basi zdjeciami w Fotojokerze:) Dla tesciowej tez kalendarz. Dla mojej babci tez album i moze taki kalendarz:D Moj brat i szwagierka robia listy prezentow, bo oni z ksiazeczek najbardziej sie ciesza...(naukowcy), a mezusiowi musze pomyslec pewnie jakis ciuch, albo ksiazke, albo jakas gre planszowa;P Zostala jeszcze moja chrzesniaczka...i inne dzieci w rodzinie!
Basik śpi jeszcze, zobacze jak wstanie, ale w nocy biedulka rzeziła w nosku, zasnela o 24 (szok a w dzien wcale nie spala) i o 2 juz płakała, wziełam ją do nas i co godzine na cycku mi wisiała...a tą kropke ma tam gdzie powinnien być ząb...obmacam ją jeszcze dzisiaj!
Na-tuska zdrówka dla maluchów!

reklama
Skrzacie no to może ząbek :) u nas był 3/4dniowy katar przy którymś ząbku...
Skrzacik a wiesz że Szczeniaczka kupisz razem z tą piramidką nie? w tesco był chyba za 109zł ja kupiłam na allegro za 139zł, odbiór w Poznaniu na Naramowicach :)

dziewczyny czy facet którejś z Was zna się na wędkowaniu?? bo mój zażyczył sobie jakąś wędkę pod choinkę :/ nie pytajcie ile ich jest na allegro ;D a chcę jakąś zwykłą, tanią, bo to pierwsza i ma być raczej symbolem przyszłego hobby i w ogóle sprawdzeniem czy jakies takie hobby będzie :D

cholerka mam tyle do zrobienia że aż nie chce mi sie za nic brać ;/

Tygrynka mój o wędkowaniu nie wie nic, więc nie pomogę:(
A bawi się Twój uczniaczkiem czy jeszcze za wcześnie i poczekac do wielkanocy? Widziałam ten zestaw z piarmidką na ceneo ok 130-140 zł. A uczniaczek w selgrosie od jutra za 107 plus piramidka jakies 29 wiedzielismy np w auchanie! Wiec wychodzi w miare na to samo chyba tylko z neta zaoszczedze na dieslu:p:)

na razie szczeniaczek czeka pod choinką u babci, ale jak go zobaczył to bardzo mu się podobał :) więc właściwie nie wiem co Ci doradzić ;/ myślę, że możesz dać teraz, na pewno się Basi spodobają pioseneczki :)

Hej
Tygrynko chętnie gdzieś skoczę :) Ja wczoraj wieczorem na starym byłam ale mogę jeszcze raz jechać z Lulą :)
Co do prezentów to w tym roku postawiłam veto i prezenty tylko dla dzieci i babci :) Dla synka kuzyna mam pociąg-farmę dla babci też robię kalendarz ze zdjęciami i wpisanymi datami wszystkich imienin i urodzin rodzinnych :) Dla R. zamówiłam płytę z muzyką której szukał, robię mu koszulkę, i chyba jakąś bluzę mu kupię może perfum :)

hej dziewczyny
Skrzat my mamy szczeniaczka uczniaczka od dnia dziecka ale tak na poważnie teraz zaczęła się nim bawić wcześniej za bardzo nie wiedziała co się dzieje, piramidkę kupiliśmy osobno jakoś miesiąc temu i Zosia bardzo się lubi nią bawić
Tygrynka mój wędkuje.. wiesz jest kilka rodzajów wędek, musisz się spytać jaki to ma być rodzaj ( takich typowych nazw ci nie napiszę bo zawsze mi się mylą;/

Ja mojej mamie sprawiam skórzane etui na karty, babci pewnie jakiś ciuszek i coś na wzmocnienie (sweter+ vitabuerlicitin)
Mężowi też pewnie jakiś ciuszek, i chciałam jeszcze grę planszową strategiczną ale zawsze zapominam nazwy;/
Dla Zosi już mamy prezent-wózek lekarski do pchania a na nim różne pierdoły (strzykawki, stetoskop...)
Nie wiemy jakie dostaniemy prezenty od innych właśnie lubię coś takiego zawsze jest zaskoczenie i jeszcze na szczęście nie trafiło mi się żeby prezent był nieudany:)

reklama
oooszz.. ale żeście się rozpisały na temat tych prezentów :)

cóż.. ja w tym roku nie mam zbytniego problemu.. jeśli chodzi o mnie to ja lubię praktyczne prezenty, więc
zażyczyłam sobie porządną bieliznę hehe i robot kuchenny :)
dla Adasia nie wiem co kupić, jturo wybieram się na zakupy..
nie wiem co moim rodzicom kupić.. też pewnie jutro coś wybiorę..
z teściami od miesiąca nie rozmawiam, więc z tym nie mam problemu.. sam się rozwiązał :p
no i zostały moje siostry.. jednej zestaw pędzelków do makijażu taki fajny z bambusu czy cos..
nie wiem jak ot okreslic, w kazdym badz razie fajny ten zestaw, a drugiej książkę nt. dbania o urodę etc.. (ma 13 lat ;) )
ew. tej 13tce myślałam jakiś śpiewnik z chwytami na gitarę, bo gra i w harcerstwo się bawi :)

Do góry