reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Skrzat same ciekawe wieści :-) Ząbek to wcześniej wyczujesz palcem niż zobaczysz :-) ja póki co mam taką śmieszną szczotkę w formie nakładanej na palec gumki, a co do katarku to właśnie ktoś gdzieś pisał, że to może być od zębów właśnie zatem jeśli Basik nie dostanie temperatury to raczej nie zabieraj jej do lekarza.
Co z jutrzejszym spotkaniem coś cisza?? Co do palmiarni to ja chętnie ale w weekend bo od stycznia do pracy :-(buuuu

reklama
Kozaczino Na-Tuska pisala że jej maluchy oba chora wiec ona odpada, ja chyba Basi też nie będę ciągnąć, by się nic jej nie rozwinęło, a pogoda jest masakra na maksa.. Tą białą plamkę na dziąśle ma od wczoraj więc pewnie lada dzień ząbek;P A gdzie kupiłaś to coś na palec? We wtorek muszę jechać do firmy, z Basią teściowa zostanie! Ja na palmiarnie też się piszę!

skrzat lepiej małej nie ciągnij do lekarza ale jak ma katarek to wychodz z nia na spacerek no chyba ze wieje to nie.
ja myje zeby tez szczoteczka nakladana na palec silikonowa Nuby ( ja kupiłam na allegro ale samej tej szczoteczki to sie chyba nie opłaca) ale czasem zapominam...ale mały lubi to :)
i zaczelam myc niedawno a zeby ma od 3 mies ;-)

ylko na animowanych Gwiezdnych Wojnach zachowała spokój a Depeche Mode przyprawiło ją o wielki szloch:p
No i mamy chyba PIERWSZEGO ZĘBA - jeśli białą milimetrową kropkę na dziąśle można nazwać zębem?
A od kiedy myje się zęby i jak tego dokonać na takim maluchu? Ale głupie pytanie:p Ale widziałam, że o pastach pisałyście, a ja nawet nie wiem jakbym miała jej umyć te zęby i wypłukać pastę z buzi i od kiedy zacząć, bo tej kropki to chyba nie ma co myć narazie;P

biedulka, nie lubi Depeszów.. ja też nie, więc rozumiem jej szloch :-p
jak się udał bananowiec?
też bym nie brała mlodej, bałabym się że załapie coś więcej:dry:
ja tak jak dziewczyny, na początku myłam silikonowym kondomikiem (tak mój mąż na to mówił :-D) nakładanym na palec, jeszcze jak ząbków nawet nie miał, bo to fajnie masuje dziąsełka... Seba uwielbiał to podgryzać, teraz daję mu szczoteczkę do ręki, ale najpierw sama mu poszoruję:tak: a o paście dzisiaj wyczytałam że wtedy stosować kiedy dziecko umie ją wypłukać z buźki i wypluć...
a gdzie Basia ma tą kropkę? Seba miał z przodu dziąsełka (nie tam gdzie ząb wyrasta tylko wyżej) i też na początku myślałam, że to ząbek... pamiętasz Skrzacie TĘ historię co opowiadałam na Malcie? ;-)

Co z jutrzejszym spotkaniem coś cisza??

chyba nic z tego:dry: Koza to zapraszam na kawkę do mnie, albo może skoczymy sobie na piechotkę do Pestki lub Plazy? bo samochód jak na razie odmówił nam posłuszeństwa:dry: ale nawet o tym nie myślę, bo kurde wtorek jest już pojutrze:szok:

ja jutro odpadam, Filip ma goraczke kaszle katar, Emilka katar i taki kaszel ze az dudni :wściekła/y: modle sie tylko zeby do świąt jakoś staneli na nogach :tak:

uch zdrówka dla nich!! ale się rozłożyli:-(

kolejne spotkanie ze znajomymi za nami, super udane, były prezenciki, zrobiliśmy sałatkę krabową i zapiekankę ziemniaczaną... przemiły wieczór:tak:
a jutro wielkie pakowanie:dry:

zniknęło:tak: ciekawe skąd to, co to...
weź mi nie mów o pchaniu auta..400km...w śniegu i zimnicy:szok: wypluj te słowa!!!
i co zrobisz z prezentami? w sumie masz bliziutko Maltę, no ale i chorowitki w domu... ale B. już ma te wolne? bo nie pamiętam...

reklama
no tak, chory facet... uch, gorzej niż dziecko, bo te jakoś zabawić można;-)
ej no to jak jemu się nie podobają breloki to niech wymyśli coś w zamian:-pciekawe co by to było?

Do góry