reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej :)
Wybrałam się dzisiaj do Pestki :sorry: ależ było ludzi masakra, nigdy więcej!!
Mam pytanie czym myjecie pierwsze ząbki?? Nie wiem jaką pastę kupić, doradźcie :-)
Tygrynko mamy w Pestce Pepco :-) nawet fajny ten sklep.

Bylam wczoraj w Pestce rano i ludzi az tak duzo nie bylo,tez zauwazylam ze jest nowy sklep Pepco i kupilam tam sukienke z bluzeczka dla Asi na roczek bo za pare dni bedziemy swietowac!Cena kompletu 29,99 wiec sie oplaca,kupilam tez kurteczke zimowa dla chrzesniaczki

A co do pasty to ja poki co dla Asi uzywam tylko wode i szczoteczke,synowi jak tylko chcial paste kupilam mietowa elmex,nie lubi past owocowych,ale zeby ma bardzo zniszczone bo jak byl maly bral zelazo,a zelazo niszczy zeby!

reklama
Dziewczynki.. nie miałybyście może ochoty w jakiś dzień wybrać się do palmiarnii do motylarnii z dzieciaczkami? :)

miałybyśmy:tak:ale ja dopiero w styczniu, do wtorku już się nie wyrobię:-D ale bardzo chętnie, zwłaszcza zimą:tak:

Emilka i Filip maja zapalenia gradła ;/
a Tygrynka ja mam zapisane maści Diprolene, Emla, Neomycinum, i linomag tym wszytskim mam mu na zmiane smarowac, do tego robic nasiadówy w namanganianie, korze debu albo rumianku, ale to juz wyzsza szkoła jazdy, bo sie cwaniaczek zorientował i dupska moczyc nie chce :p za miesiac do kontroli i jesli ja nic nie zdziałam to bedzie miał zrywane czy cos ;/ mam nadzieje ze uratuje go przed zabiegiem :D

biedne dzieciaczki, zdrówka dla nich!
my też mamy diprolene, to jest właśnie ze sterydami:confused: ale podobno taka mała dawka że nic nie zaszkodzi, no i mamy używać do 10 dni, a Wy? u nas to samo - jak nie pomoże, to zabieg:dry:

Mam pytanie czym myjecie pierwsze ząbki?? Nie wiem jaką pastę kupić, doradźcie :-)
Tygrynko mamy w Pestce Pepco :-) nawet fajny ten sklep.

ooo takie wieści to ja lubię, dzięki za info:-D
my myjemy na razie samą szczoteczką, fajny zestaw był w rossmanie - trzy różne (do dziąsełek, pierwszych ząbków i normalna malutka) z kółeczkiem by sobie za głęboko nie wepchnął.. ale spróbuję tą pastę od pierwszego miesiąca:tak:
Koza jak tam weekend mija bez tatusia?

jutro idziemy do knajpi na chinszczyzne i pewnie sie przejdziemy po miescie :)

no prosze jaki fajny wieczór mieliście:tak: a tej siostrze to i ja zazdroszczę:-D jaa Wenezuela w środku zimy...:sorry:
Marciaa a gdzie chodzicie na chińszczyznę? masz coś fajnego do polecenia?
świetny suwaczek, prawdziwie świąteczny:tak:

my zlądowaliśmy wczoraj do domu o 22, młody zasnął ok 23 ale o 1 się obudził krzycząc przez 10minut :/ nie wiem o co mu chodziło, ale na szczęście szybko padł, może to ze zmęczenia? bo wymęczeni byliśmy wszyscy, ale spotkania się super udały:tak: młody dostał pełno prezentów, m.in. sanki, klocki i samochód-jeździk - cały szczęśliwy latal:-D
dzisiaj sprzątanie, pakowanie, kolejne spotkanie, może jakieś zakupy, chociaż przy niedzieli to średnio mi się chce w sklepy wchodzić:cool2:
miłego dnia!

Tygrynko idziemy do knajpki Pekin. Chodzimy tam z rodziną od paru lat. Co prawda wystrój woła o pomste za to jedzenie rewelacja. Często zamawiamy do domku:-)
Półmisek 3 mięs z makaronem jajecznym i zupka tęczowa mniami :-))) ale chyba ze spacerku nici beda jak tak dalej bedzie na dworze
kurczę ale nam pogoda się popsuła ...oby na Święta było pięknie.
lece suszyć głowę póki Niko śpi
mnie Ł. zaciaga do galerii dzisiaj...oszalał

hhah ja się piszę na palmiarnię bo dojadę sobie 64 bez problemu hahah ja tam wolę samochodem nie jechać z tymi moimi przygodami to wiecie teraz unikam własnego samochodu hahahaha
ehhh
marcia super zdjęcie mikołajowe :) a Pekin to ja uwielbiam m,mmmm ale teraz raczej do domku zamawiamy zrobiły się z nas leniwce...no i też uwielbiam tęczową a do tego wieprzowinka w miodzie mmmmm o matko ale bym zjadła...

ja dziś będę w king crossie -zostawię małą u babci a my z mężem jedziemy po prezenty zobaczymy co nam się uda upolować...

Ostatnia edycja:
jesli chodzi o mnie, to ja do Palmiarnii mogę w tym tygodniu, albo po nowym roku :)
w każdym bądź razie zawsze jakaś atrakcja w tę nieznośną zimę..

laski to może po nowym roku co...teraz te święta i w ogóle...jak bedzie wiecej luzu to uderzymy hm? no chyba, ze macie mega ochot to w tym tyg
ja jak mam jechac w tamte rejony autem to jestem cała chora...

oo Pekin, dawno tam nie jadłam... fakt, wystrój masakra, ale jedzenie super! a nawet nie wiedziałam, że można u nich zamawiać:szok: świetnie:-D

ja do palmiarni dopiero w styczniu:tak:

reklama
Hej,
U nas ok, ale mała coś ma katarek (pierwszy w życiu) i jakaś taka marudna...Zostawiłam ją z Zet a ja myknęłam do babci! Boszzzz się chłopak zdołował, bo mu dziecie wyło... tylko na animowanych Gwiezdnych Wojnach zachowała spokój a Depeche Mode przyprawiło ją o wielki szloch:p
Ja jutro idę po L4, nie wiem czy zabierać małą do lekarza by ją osłuchali, tylko w te chore dzieci? Co radzicie! Temperatury nie ma!
Upiekłam bananowca dziś...ze stronki którą polecała kiedyś chybą Kozaczino - kwestia samku!
No i mamy chyba PIERWSZEGO ZĘBA - jeśli białą milimetrową kropkę na dziąśle można nazwać zębem?
A od kiedy myje się zęby i jak tego dokonać na takim maluchu? Ale głupie pytanie:p Ale widziałam, że o pastach pisałyście, a ja nawet nie wiem jakbym miała jej umyć te zęby i wypłukać pastę z buzi i od kiedy zacząć, bo tej kropki to chyba nie ma co myć narazie;P

Do góry