reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

my po obiadku:) dzisiaj poszlam na latwizne i pierogi kupne:p
Ilonka, Na-tuska
dzieki za rady:) My mala kapiemy codziennie ok 20, potem je i do lozeczka, ale ona wlasnie polezy 15 minut i placz, znow je i tak w kólko, czasem sie rozryczy ze szok:( a na nasz widok jak przyjdziemy cala podskakuje i mega aktywnosc, zero zmeczenia...ech...myslalam w pewnym momencie ze to z glodu, ale jak jej przed slubem brata wprowadzilam na 3 dni modyfikowane do snu, to bylo to samo, ale ona jak zasnie to po cycu nawet 7 h przepsi:) Nie lubi dziecie samo byc:( ostatnio najczesciej zasypia przytulona do mnie w naszym lozku....o zgroza, co mnie przeraza! Bo to najgorsze co moze byc, wiec musze to zwalczyc za wczasu. W pokoju gdzie zasypia zazwyczaj polmrok, ma karuzele.
No i właśnie Na-tuska szykuje sie na to wybudzanie ok 8:) a dzis ja obudzialam po 2 h spaceru:p bo jak ja znam czasem to nawet 4h pospi, ale ten sen popoludniu to tez nie klucz do sukcesu bo byly dni ze nie szlysmy na spacer i mala moze w domu z pol h pospala, a wieczorem to samo... jakies nadaktywne dziecko mam!

Ostatnia edycja:
reklama
to ja chyba też w fotojokerze wywołam, do tej pory byłam zadowolona, a boję się mieć skopane zdjęcia przy takiej ilości :D
uch czyli już wiem co będę robić wieczorami, bo promocja do konca listopada tak? :D

Tygrynka czy twój mąż nie pracuje czasem w ikea'i :-) (nie wiem jak mam tą nazwę odmienić ):-D

jak Was tak czytam o jedzeniu, zasypianiu to Wam współczuję ja z moją na szczęście takich problemów nie miałam ;-) ale kto wie jak będzie z drugim dzieckiem :rofl2:

KLUB AKTYWNEGO MALUCHA STONOGA
;-)ZAPRASZAMY DZIECI NA ZAJĘCIA PRZYGOTOWUJĄCE DO PRZEDSZKOLA:(JUŻ OD 5 STYCZNIA 2011 R W KAŻDĄ ŚRODĘ O GODZ 17.00)
DZWOŃ JESZCZE CZAS, LICZBA MIEJSC OGRANICZONA.
Celem naszych zajęć jest:
* nauka samodzielności
* pokonanie lęku przed rozstaniem z rodzicami
* wzmocnienie kompetencji społecznych dziecka
* rozpoznanie dojrzałości dziecka do edukacji przedszkolnej.
Zajęcia prowadzone będą według własnej koncepcji opartej na elementach " Metody Dobrego Startu" prof. Marty Bogdanowicz oraz innych programów zabaw edukacyjnych
Zajęcia obejmą elementy takie, jak:
powitanie (podanie ręki, piosenka itp.)
ćwiczenia usprawniające orientację w schemacie ciała (dzieci rozpoznają i nazywają części ciała)
ćwiczenia kształtujące orientacje w przestrzeni (rozróżniania kierunków oraz pojęć określających relacje przestrzenne: góra-dół itp.)
nauka wierszyka/piosenki
ćwiczenia językowe nawiązujące do treści wierszyka/piosenki (wyjaśnianie znaczenia trudnych słów, zachęcanie do spontanicznych wypowiedzi)
ćwiczenia ruchowe
ćwiczenia ruchowo – słuchowe
ćwiczenia ruchowo -słuchowo – wzrokowe.

ZAPISY 517 186 108 LUB BIURO@KLUBSTONOGA.PL

ZAPRASZAMY:-)

dziewczyny a macie jakies sprawdzone zabawki czy cos, bo nas chrzesni pytaja co dla malej na chrzciny....i musze cos wymyslec;P ostatnio znalazlam taka zyrafe z fisher prica z kulkami, ma pozytywne opinie, bo jezdzik lew nie cieszy się dobra slawa;( nie wiem sama co tym chrzestnym powiedziec!?

Rikapa pracuje (Paweł też ;)), a co? :)
Skrzat fajne są panele typu CHICCO 65408 ZESTAW GIMNASTYCZNY BABY GYM DELUX (1308776860) - Aukcje internetowe Allegro u nas Seba dużo czasu spędza przy nim, kolejna zabawka która od dawna robi szał: FISHER PRICE Ślimak Smakosz Klocków + klocki WAW (1318271507) - Aukcje internetowe Allegro Szczeniaczek-uczniaczek też się spodobał, ale na razie jest schowany i czeka na Gwiazdkę, więc nie wiem czy to chwilowe zauroczenie czy dłuższa miłość ;) a jak już znajomi kompletnie nie wiedzą co kupić, to niech Wam, tzn Basi ;) sprezentują kartę np do Smyka a Wy sami kupicie co chcecie :)

hej dziewczyny
jakoś nie mam czasu usiąść i coś skrobnąć do was. Cały weekend R. pracował więc ja miałam Lulę na głowie cały czas i czuję się wymęczona, kurcze dzsiaj była tak marudna że już nie wyrabiałam głowa mi pęka od wrzasków, pewnie to zęby...
Ale przynajmniej nie mam problemów z jedzeniem bo Lula wciąga wszystko i w każdej postaci, Natuska bardzo współczuję problemów z Emilką oby szybko minęły bo dla was obu to udręka.
Skrzat tak jak piszą dziewczyny rutyna to klucz do sukcesu próbuj Basię kąpać, karmić o tej samej porze i staraj się zrobić jej nastrój na spanie tak żeby kojarzyła np. przygaszone światło, przyciszony głos ze spaniem. Życzę ci powodzenia :)
Rikapa to fajnie że Rita nie była kłopotliwym dzieciątkiem :) Ja też myślę o drugim dziecku :) no ale póki co Lula daje mi do wiwatu muszę się jakoś zregenerować bo zwariuję.

No tak myslimy nad ta zyrafa i cos takiego mi sie jeszcze podoba Tiny Love Zabawka Stymulująca Rozwój Świat Odkryć Tl1036010 - porównanie cen w sklepach internetowych cos ala te stoliczki o ktrych pisze Tygrynka:) No z bonem do Smyka ok:) ale Smyk jest mega drogi jesli chodzi o zabawki, zyrafa dobre 50 zl drozsza niz na allegro, a to juz przesada:( np. to nam zachwalala kumpela Dom odkrywczy 32730 - Kiddieland - Zabawki edukacyjne - Pati i Maks w smyku 190 zł kosztuje. Pati i Maks interentowy jest tani:)

A gdzie Marciaa? Jak chrzciny! Bo przecież to w ten weekend bylo:) Ja szukam ubranka dla Małej B. Jakąś sukienkę do domku bym jej musiała kupić i chyba coś do kościoła jakąś kurteczkę czy coś, znalazłam takie dzisiaj: Śliczne polarkowe ubranko na chrzest (1314309737) - Aukcje internetowe Allegro ale nie wiem za ile pójdzie, majątku nie chcę wydać:p Kozaczino a Ty w czym chrzciłas w koncu?

ps. Mała w łożeczku, chwilowo śpi:p ale pewnie niebawem się obudzi!

reklama
ilonqa moje dziecko załapało z tą metodą 3-5-7-10 min więc chyba nie jest tylko dla starszych zresztą u mnie laski z paździoszek stosowały to na malcach z powodzeniem..ale i tak wszystko zależy od dziecka...

Skrzat żyrafa jest fajna ;-) a jeździk lew nie jest taki zły ja mam i młoda bardzo go lubi podczas pchania nie ma problemów bo jest tam takie wyrzeźbienie na nóżki.

natuska karm naturalnie jak najdłużej...ja tam jestem trochę wyrodna matka bo czasami straszna egoistka ze mnie:baffled:

Do góry