reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Skrzacie - jeśli mogę coś polecić do mrożenia pokarmu świetne sa pojemniczki na mocz :) mega tanie, sterylne mnóstwo matek je stosuje :)

reklama
Grzybka, dzięki za podpowiedz, ale mnie jakoś to nie przekonuje! POjemniki na mocz nie są wykonane z tworzywa do przechowywania żywności (pokarmu), a już w ogóle nie wiadomo co się dzieje z tym plastikiem podczas mrożenia, zawsze coś może dostawać się do pokarmu. I jeszcze nie ma gwarancji, że nie mają BPA! Wolę nie ryzykować!

Pojemniki na mocz sa z PP i na pewno nie zawierają BPA :) - chyba, ze jakieś niecertyfikowane. Nic z nich przechodzić nie może bo znalazłoby się w moczu :) Wielu pediatrów je poleca, ale jeśli nie chcesz, wygodne są specjalne woreczki do przechowywania mleka i w zamrażalniku mniej mleka zajumują. A poza tym do 12h można spokojnie mleko w lodówce trzymać :) To tak tylko piszę, bo jak się ma ograniczone finanse to pojemnik z aventu wychodzi BARDZO drogo :(

ja mam pojemniczki do mrożenia z carefura :)

co do wagi mój mia 4500g urodziłam normalnie bez nacięcia ;)

dziś mój w domu wiec masakra hehe ;)

Hej kochane:)
Po długim spacerku i obiadku jestem ciut padnięta a tu trzeba jeszcze zakupy zrobić :(

Jutro w Gauganku są darmowe zajęcia dla dzieci w wieku od 6 do 14mc o godz. 16 możecie się wybrać :)
Zajrzę wieczorkiem :)

Czy ktoś wie czy Rikapa ma na imię Karolina??:-D

Przypominam o konkursach :) (jejku jakie to upierdliwe co :p i jakoś straciłam nadzieje że coś wygram bo jednak inni mają sporo tych punktów , najwyżej obejdę się ze smakiem ;) )

aj tam upierdliwe, same Ci mówiłyśmy byś dawała nam znać codziennie:tak: a z tym rysunkiem to które miejsce macie? bo co do chust to nie tak daleko, ale widziałam że nr1 miał jakieś 400głosów:confused2:

Tygrynka a mąż coś kupił za ząbek???? Ja mojemu już powiedziałam, że ma się szykować, ale teraz kupił mi tą kieckę na ślub brata:p i chciał że to awansem za przyszły ząb ale mu wybiłam z głowy ten pomysł:p i powiedziałam, że ma się szykować na drugą:D

jeszcze nie, bo nie mieliśmy kiedy w tym celu wybrać się do sklepów.. ale co chwilę się przypominam:-D i za jakiś czas zacznę coś szukać, myślę o typowo imprezowej sukience:-D

Dziewczyny a jak tam wasze powroty do pracy?? myślicie o tym?? ja zaczynam bardzo i od dziś oficjalnie szukam pracy:-p zobaczymy co z tego wyjdzie...:errr::confused:

no to powodzenia, żebyś szybko coś znalazła!:tak:
ja jeszcze daję sobie czas, przynajmniej rok...

Dziewczynki... hmmm... Baty już nie ma w Browarze od hmm.. marca 2009 ;) :p
W Poznaniu Bata jest w Galerii Pestka i Malta :)

oho, to widać jak dawno tam byłam;-):-D
moje najdroższe kozaki to Aldo za 499zł kupione na wyprzedaży za 300zł... ale tak mi się podobały i bosko noga wygląda i wygodnie się chodzi mimo obcasa, że kupiłabym je i bez przeceny;-)

Jutro w Gauganku są darmowe zajęcia dla dzieci w wieku od 6 do 14mc o godz. 16 możecie się wybrać :)

Kozaczino a Ty się wybierasz na to?
na czym byliście w Muzie?
o kurczę, powodzenia dla koleżanki, Seba ważył 4070g i miał 57cm i wydawał mi się wielki:-D

my dzisiaj szukaliśmy fotelika dla małego... i chyba odejdziemy od maxi cosi tobi na rzecz roemer king plus... ale nadal myślimy:tak:
poza tym odwiedziny u teściów, zakupy w tesco, uczelnia... i kolejny dzień zleciał nie wiadomo kiedy:eek:

Tygrynka piki pamietam my mielismy fotelik roemer king TS plus i jak dla mnie super, jest ciezki zbaza, stabilny, ma regulacje pasów i poziom oparcia. jakby co mam na sprzedaz, bezwypadkowy. tylko ten styropian sie nadłamał przy boku, ale plastki jest caly...czyli wzmocnienia. fotelik bez zarzutów. tylko tapicerka do odswiezenia by byla. jak cos to pisz.

ja juz z brylami na nosie pisze. tylko beda do poprawki noski bo mi zjezdzaja z nosa.

Skrzat ja mialam takie błekitne pojemniczki na pokarm, niepamietam z jakiej firmy byly tylko pamietam, ze mozna bylo do nich smoczek wsadzic i mogly sluzyc jako butelka. w kartonie gdzies leza... nie chce mi sie sprawdzac.

co to jest ten Gauganek???

Tygrynka z tym rysunkiem to nie mam pojęcia :/ z chustą to waśnie ktoś ma 400 pierwsze miejsca mocno nabite eh no trudno więcej się bawić w takie coś nie będę

jeszcze miałam napisać że mój miał mieć 4922g na szczęście urodził się mniejszy hihi ;)

reklama
Do góry