reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Tygrynko Dzięki humor już lepszy :) Wybrałam się do Muzy na film i już mi lepiej :)
Natuska twój poród boski :) a jutro w sensie dzisiaj moja kumpela bedzie miała cesarkę na polnej :) w sumie fajnie tak wiedzieć można się psychicznie nastawić, a jej synek waży już 4600 i dlatego będzie cięta. Ja bardzo chciałam urodzić naturalnie no i mi się udało :)

oki uciekam spać miłej nocki

reklama
Hej laski...
Brzoskwinka no to fajnie pewnie masz stos butów w domku:-D:-D mi się letnie propozycje baty podobają ale zimówki jakoś nie.. wczoraj właśnie był już mały wybór jeżeli chodzi o numerację:confused2:

w ogóle wczoraj bardzo miło się zaskoczyłam bo weszłam do ccc pierwszy raz od uchuchuuuu... i powiem wam że nie wiedziałam że za 50zł można super buty kupić dla dziecka na serio... byłam tak zszokowana że upatrzyłam chyba z 4 pary...:-pja to zawsze wszyscy mi mówili że na jedną parę wydam min 150zł i z takim nastawieniem zawsze szukałam...hehe fajnie...

na tuska no to tym bardziej musisz wybrać się do kina żeby wpaść do browara:-D
Spadam bo młoda coś szaleje za bardzo:eek:

Cxześć dziewczyny :)
ja na szybko bo ostatnio jakaś zabiegana jestem :) coś nerwowa dziś też jestem aż czuję na serduchu że szybciej bije :/

przejechałam 5km na rowerku reszta później bo przy dzieciach jakoś te 15 minut to jak wieczność ;)

Na_tuska ogólnie ja z córą nie miałam żadnych problemów dziecko aniołek aż do 3L hihi ;) teraz wydaje się mądrzejsza niż ustawa przewiduje ;) na wszytko ma odpowiedz czasem aż mnie zatyka ;)

Przypominam o konkursach :) (jejku jakie to upierdliwe co :p i jakoś straciłam nadzieje że coś wygram bo jednak inni mają sporo tych punktów , najwyżej obejdę się ze smakiem ;) )

dobra lecę się ubrać bo jeszcze nie zdążyłam ;)

hej dziewczyny, znow mam zaległości, ale jakoś jak mąż w domu to czasu na nic nie ma, albo nas nie ma:p W poniedziałek byliśmy u moich rodziców, bo tatko miał urodzinki i w końcu zostaliśmy na noc (był mój brat to w osadników w nocy graliśmy) ale biedny Basik znów miał kolkę, chyba orzechy - a zjadłam ich może z 4 sztuki:( Wczoraj w ogóle dzień zleciał szybko, mąż pojechał załatwiać sprawy urzędowe a ja od rana z bratem i bratową w osadników...i całe popołudnie jak już m. dojechał:D Basik na szczęśćie wczorajszy wiecór super, grzeczniutka, kochaniutka i nie płacząca spała od 22:30 do 7:50 dziś, cycki myślałam że mi pękną rano:p Dziś umówiłam się do pediatry bo mała jeszcze ma jakieś problemy z kupką, w ostatnich 8 dniach zrobiła 3 razy z czego dwa po czopiku:( a normalnie robiła po 4-5 dziennie:( może jej się system przestawił, ale nie wiem wolę iść sprawdzić, przynajmniej ją zważą i obejrzą!
Na-tuska kupiłam Huggiesy Premium z Kubusiem, rozmiar 3 ale jeszcze nie używałam, te happy muszę chyba wywalić, masakra
Tygrynka a mąż coś kupił za ząbek???? Ja mojemu już powiedziałam, że ma się szykować, ale teraz kupił mi tą kieckę na ślub brata:p i chciał że to awansem za przyszły ząb ale mu wybiłam z głowy ten pomysł:p i powiedziałam, że ma się szykować na drugą:D
My też chcieliśmy iść jutro na śluby, ale jak nie tges to pomyślimy!
OK lecę coś porobić, mąż zaraz wróći, a potem ten lekarz! Miłego dzionka;)

na-Tuska- no moj Fil nie wysiedzi w kinie, choc bajki na mini-mini lubi ogladac, ale to ogladanie z przerwami. mi polozna po porodzie powiedziala ze Filipy to łobuzy i ze bede miec wesolo" no i mam. :)

kozaczino wow 4600kg? nie zazdroszcze, choc u mnie po porodzie wjechala gosciara ktora naturalnie urodzila chlopca 4600, i 62cm. to sie nazywa szczescie:)

ja ogolnie browaru nie lubie, bardziej zwyklego king crosa:)

hej dziewczyny :)
Ilonko 4600 jest co rodzić, Lula miała 3320 !! No właśnie czekam na jakieś wieści od kumpeli :)
Skrzat idź do lekarza to cię uspokoi ale tak jak pamiętam to jak Lula miała ok 3 mc to właśnie zaczęła robić kupę raz dziennie a czasem raz na dwa dni :) więc to pewnie norma :) Synek mojego kuzyna nie zrobił nic przez 21 dni!! To się po lekarzach nabiegali :( a teraz chłopak samo zdrowie :) Faktycznie jesteście grającymi maniakami ;) fajnie fajnie bo ludzie bez pasji są nudni :D
Ja od rana byłam w banku wpłacić kasę i zapłacić za ubranko do chrztu bo kupiłam Luli na allegro, oby do piątku przyszło :p
Zaraz jakoś wybiorę się na spacerek tylko jakoś nie chce mi się zebrać :) Pospała bym ale niestety Maja ma inne plany...;/

Hej,
Ewik to TY???? :D
Hej, ja to nie mam za bardzo czasu na forum pisać :( Tylko szukałam jakiś zajęć dla mam z dziećmi lub klubów aktywnych mam i trafiłam na te fraszki-igraszki. Chciałabym by moja mała mogła mieć kontakt z dzieciakami w jej wieku :( Chodzimy do szkoły pływania bobas, ale to nie to samo co wspólne układanie klocków ;)

Hej no i po wymianie bucików:-D

Ilonka moja Zośka w chwili narodzin ważyła 4260 więc waga 4600 już mnie tak nie przeraża:cool2: ale jak byłam w ciąży to robiło na mnie piorunujące wrażenie...
Skrzat dobrze że idziesz do pediatry ale z tego co ja pamiętam to moją młoda też miała taki nagły przeskok z robienia kupek kilka razy dziennie do robieni raz na tydzień:confused2:

Dziewczyny a jak tam wasze powroty do pracy?? myślicie o tym?? ja zaczynam bardzo i od dziś oficjalnie szukam pracy:-p zobaczymy co z tego wyjdzie...:errr::confused:

Ale żeście się rozpisały :D

Dziewczynki... hmmm... Baty już nie ma w Browarze od hmm.. marca 2009 ;) :p
W Poznaniu Bata jest w Galerii Pestka i Malta :)
Guziczku byś się zdziwiła, ale z baty mam zaledwie 3 pary ;)
mnie wlasnie zawsze zimowe kozaki oficerki sie podobaly z baty..
ale ceny sa masakryczne.. pow..300zl.. kiedys takie jedne byly rewelacyjne,
ale kosztowaly 499... o dziwo klientek na takie buty nie brakowało...

Byłam dzisiaj w pepco.. duzo fajnych ciuszkow tam maja,po wyplacie wybiore sie na
wieksze zakupy heh :) niestety butow zadnych nie widzialam :(

Co do kawki, to ja do 21.X. jestem w Pozn a potem wyjezdzam na jakies 2-3 tyg, wiec
pamietajcie o mnie bo tez chetnie bym sie wybrala na kino czy kawe :)

reklama
No na chwilę tylko:) Byliśmy u pediatry - wszytko ok, mam ją obserwować i mogę podać kilka lyżeczek soku z surowego buraka, bo to dobre na zaparcia, ale że definicja kupki dla niemowlaka to od 30 na dobę do 1 na dwa tygodnie! Teraz będę ją tydzień obserwować i zobaczymy:) Biogaię też mogę podawać:)
Kozaczino a jakie to ubranko, pochwal się:) No maniacy...he he teraz nas tak wzięło bo jesień idzie, wcześniej jak w ciąży byłam wiosną graliśmy...a zaczęło się że pojechaliśmy do znajomych i graliśmy z nimi do 3 w nocy a następnego dnia swoją grę kupiliśmy i my już teraz zarażamy następnych;p
Guziczek 4200 nieżle, Basieńka miała 3200 a rodzić większą...ale dałaś radę:D Basik dziś zważony ma już 5,4 kg:)
Brzoskwinka no Pepco fajne, ale ja mam wrażenie, że jak byłam jeszcze w ciąży fajniejsze ciuszki były! Ja mam koło siebie taką hurtownię z odzieżą, może nie jest bardzo tania ale za to gatunkowo ma bardzo dobre ciuszki:) Lubię tam iść poszperać:)
Ja muszę dziś w końcu zamówić te pojemniki do mrożenia pokarmu, bo za 2 tygodnie zaczynam te studia i tatuś musi mieć czym dziecko poić:) więc bym musiała zapasy zacząć robić! Na smoczki 3-6 m. też by się trzeba przestawić (one jakieś większe są?) A z pracą coś by trzeba myśleć, ale się nie chce jak macierzyński do grudnia! Ech drażliwy temat!!!

Ostatnia edycja:
Do góry