reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej
Kumpela urodziła !! Synuś w końcu ważył 4400 :) wszystko jest ok

Tygrynko nie jadę do G. bo Lula za mała na takie zajęcia ale pomyślałam że wy macie starsze dzieci to możecie się wybrać :)
A w Muzie byliśmy na Wichrach Kołymy dobry film polecam:) Też niedługo będziemy się za fotelikiem rozglądać :)
Ja też lubię butki kupować, moją słabością są buty Clarks super wygodne ale nie tanie niestety :(
Ilonko ja też z brylami przed kompem siedzę ale to raczej "ze starości" je mam :p
Natuska 3 lata bez pracy z jednej strony super a z drugiej nie wiem czy bym wytrzymała już mnie nosi a niecały rok nie pracuję :) no ale gdybym miała spore zaplecze finansowe może bym się skusiła choć pewnie wówczas nie poświęciła bym całego czasu dzieciowi ;)
A ja dzisiaj po raz pierwszy kąpałam się z Mają ale była zadowolona gdyby nie uszy to by się śmiała dookoła głowy, wanna pełna wody, kolorowe gąbeczki i mama robiąca śmieszne minki zabawa na całego :D
Oki uciekam obejrzeć Dextera

reklama
Na-tuska nie pamiętam kurcze o jakich butelkach mówiłam. Ale właśnie przeryłam gazety bo ostatnio reklamę nowości butelkowych widziałam, od 1 października jest cos takiego jak CALMA firmy Medela, ponoc butelka (smoczek) jest tak skonstruowana ze pozowli na wyplyw pokarmu dokladnie przy takim ssaniu jak z piersi mamy! nie wiem nie probowalam, ale reklama mi się w oczy rzucila! ja karmię Aventami! te pojemniczki do mrozenia tez aventu i do nich smoczek pasuje:)w sumie nie sa takie drogie bo za 10 szt na allegro chca 50 zł:)ale sa wielkorotnego uzytku:)

Ilonka dzięki za propozycję, ale dziadkowie stawiają, poza tym w kwestii fotelika stoję twardo - tylko nowy:tak: ale spróbuj sprzedać na allegro, my na pewno będziemy wcześniejszy wystawiać, nawet jakaś stówka się przyda;-)
i jak się czujesz z okularami na nosie? poza tym, że Ci się zsuwają?;-)

Kozaczino gratulacje dla kumpeli:tak:faktycznie, nie pomyślałam, że przecież Maja młodsza:-D a dlaczego mówicie na nią Lula?

powoli zbieram się do spania... dobranoc!

Natuska w sprawie butelek to TommeeTipi mają smoczki jak pierś Baby Bottles, Breast Pumps & Baby Feeding Products | Tommee Tippee Lula pije i sobie chwali ;)
Tygrynko w sumie nie wiem czemu Lula tak jakoś wyszło była bułeczką, kluseczką, pyzą nawet Ryśkiem Kaliszem hihihi a ta Lula jakos przylgnęła do niej :D Ja fotelik też nowy chcę zdecydowanie !! A dzisiaj byłam w pestce i zachorowałam na wózek Teutonia :/ i po co ja tam lazłam ...
miłej nocki

My butelkę tommee mieliśmy za chiny nic z niej nie chcia dałam 29z za małą w tesco :/ cene kosmos mieli ale byłam w desperacji hihi :)

mój załapał dopiero na 8M po ciężkich walkach

póżniej cos dopisze bo Dmam na rekach i marudny juz

reklama
hej hej :)

w realu AVENT butelki są niedrogie :) o anatomicznym kształcie smoczki mają też w butelkach firmy NUK, z grafika Kubusia Puchatka. Szczerze z ręką na sercu obie marki mogę polecić, przynajmniej ja byłam i jestem zadowolona. AVENT używam od samego początku. Jeśli któraś potrzebuje, to mam na zbyciu nowe avent o poj.125ml.
a te zajęcia w Gauganku to na pewno są bezpłatne? Bo na ich stronie nic nie znalazłam na ten temat, poza rozkładem zajęć..

My dziś z Adaśkiem mieliśmy od rana misję, szukałam laboratorium, które podejmie się pobrania krwi Adasiowi, bo nie wszystkie lab się tym zajmują.. na mswia odmowili, na polnej odpłatnie, w szpitalu wojskowym aparatura zepsuta.. w koncu ustalo na szpitalnej, ale zeby tam isc zrobic bezpl badania, bo poza morfologią i rozmazem, to jeszcze og.badanie moczu musimy zrobic, to potrzebuje zgode kierownika przychodni, w ktorej nalezymy do lekarza POZ... że też wymyslaja takie rzeczy.. no, ale wiadomo jak bezplatnie mozna zrobic, to lepiej bezpl, niz za wszystkie badania razem ok.40zl placic..
no, ale jak mus to mus..

od jutra ma padac, a na dzis podobno ma byc jeszcze troche slonca, wiec z Adaskiem idziemy dzis jeszcze do zoo do małpek i owieczek.. heh.. Adas je bardzo polubil :D

milego dnia :*

Do góry