reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej dziewczyny :)
Jakiś dzisiaj niezorganizowany dzień miałam...i zmęczona jestem na maksa :( Lula też marudna była tak że o 19 butla i poszła spać :) Chyba to na tą zmianę pogody mam taki brak energii, a tu trzeba torty zmawiać zakupy robić menu obmyślić na chrzciny łeee tak mi się nie chce.
Gosiu ja grzecznie głosuję i życzę wygrania chusty :)
A wczoraj Rudi poszedł do Tesco z Lulą w chuście i z naszym przyjacielem M. Wyglądali jak holenderskie małżeństwo hihihi i podobno wszyscy się na nich gapili. Ja z kumpelą w Kingkrosie urzędowałam a ci obiadek robili, generalnie miłe popołudnie :D
Tygrynko ty nocny marku :) ale wiem jak to jest usiąść do kompa i zacząć dłubać czas jakby przyspieszał :) I miłego dekorowania mieszkania :) a co do firanek to zobacz w tym sklepie koło tesco bleckredwhite tam są akcesoria dla dzieci i jest sklep Eurofirany czy jakoś tak :)
Brzoskwinko Ja się szlajam po puszczy zielonce konno :) nawet tam mi się R. oświadczył. A co do kilogramów to się nie wypowiadam :( też mam co zrzucać i w kółko myślę o tym że muszę coś z tym zrobić tylko że od myślenia nawet intensywnego nic nie chudnę...a szkoda ;) A co do bajek to właśnie muszę powyciągać moje książki z dzieciństwa i zacząć czytać Luli :) W tv jakoś nie ogląda bajek bo ja w sumie też nie włączam tv za często :)
Skrzat nic nie pomogę na kolki bo Lula nie miała ale położna mi mówiła o kroplach Biogaja są w aptekach. Ja też się zainteresowałam waszą gierką :) My w Scrable gramy namiętnie :) Ale z chęcią poczytam o waszej grze.
Oki muszę na allegro poszukać jakiejś kreacji dla Mai na te chrzciny :) zatem zmykam póki co.

reklama
Skrzat biedulka mała, mam nadzieję, że kolki się nie powtórzą! i mogę tylko trzymać kciuki, bo nie wiem co doradzić, bo u nas też nie było ani jednej kolki...

Gosia można powiedzieć, że dzisiaj zagłosowałam dwa razy;-) bo dla mnie jeszcze jest dzisiaj, ale na stronie konkursowej już jutro;-) jutro podam linki koleżankom z innego forum:tak: życzę powodzenia!!
a z tym moim siedzeniem po nocach to jest tak, że zawsze tak było... na studiach też uczyłam się np od 21 do 5 a o 7 wstawałam na egzamin:-D jakoś lubię siedzieć jak już wszyscy śpią, jest cisza... jak nie w necie, to z książką... potem odsypiam na drzemkach małego:tak:

Brzoskwinkaa o kurcze, straszna ta historia z Adasiem:no: całe szczęście, że wszystko się dobrze skończyło!!
super, że jesteś na dobrej drodze oduczania od zabawy kurkami, jak Ty to robisz??
i dzięki za opinię o "Ślubach.." bo właśnie się zastanawiałam czy iść w środę na Multibabykino... bo tak średnio mi pasuje ten film...
a co do tv to Sebastianek nie ogląda.. ogólnie u nas bardzo mało się ogląda tv, ale czasem jak włączymy to zerknie i bawi się dalej, czasem podejdzie, ale ogólnie nie ma ciśnienia na telewizor.. czasem puszczę mu krótki teledysk dla dzieci na youtubie, ale to obejrzy góra dwa i zmyka... za to codziennie czytamy... Brzechwa Tuwim - najlepsze! mamy kilka innych książeczek z wierszykami, ale niektóre rymy po prostu mnie dobijają, np Prosiaczek malutki, a jakie tego skutki? Czasem go nie widać, bo jest za malutki... albo: litera V jak V - taką literę szybko znajdziecie, a gdzie? w angielskim alfabecie. Prosiaczka to nie martwi wcale, że w polskim trudno ją odnaleźć. I tak przez 120 stron książeczki... Ale za to ma ładne rysunki;-) Co mnie zdziwiło, że napisała to Wanda Chotomska, a ja ją jakoś lepiej kojarzyłam... Ostatnio na tapecie są u nas Talki "Dziecko dla odważnych", bo mąż chce słuchać:-D

Ilonka no to ładnie podpadłaś synkowi, że chciał Cię wysadzać w powietrze:-p:-D kurcze, ale mnie przeraziłaś, że mimo wszystko Filipek się nauczył włączać gaz:szok: coś czuję, że nas też czeka wykręcanie kurków:-D

Kozaczino no kurcze, mieliśmy wczoraj lecieć do Tesco, ale już nam się odechciało, a tak byśmy zobaczyli holenderską parę:-D fajny dzień miałaś! i dzięki za namiary na BRW, kompletnie o tym zapomniałam!!
opowiadaj o zaręczynach w puszczy:tak::-D
i pochwal się jaką kreację wyszukałaś dla Maji:tak: kurcze dziewczynki można tak słodko ubierać w sukieneczki, kokardeczki... co do ubioru chłopca to najbardziej mi się podoba styl "dorosły", gangsterek albo hiphopowiec w dresikach:-D

dzisiaj sobie leniuchowaliśmy we trójkę, pod wieczór skoczyliśmy na zakupy do ikei... mały szalał w miejscu dla dzieci przy resturacji:-D strasznie mu się tam podobało... i znowu wróciliśmy z zabawkami:sorry2:
zaraz zmykam spać, bo jutro lecę na te ćwiczenia dla mam z dziećmi:tak:
dobranoc!

Sobotnie darmowe przedstawienia Dobrego Teatru. Edukacyjne treści, zabawne historie. Interakcje z dziećmi.Dla Dzieci od 2 lat. Dla każdego Dziecka niespodzianka!

Darmowe przedstawienia Dobrego Teatru w Mie�cie Wn�trz Black Red White

Międzynarodowy Tydzień Noszenia w Poznaniu

Midzynarodowy Tydzie Noszenia w Poznaniu

Filemonowe Maluchowanie

13. października 2010 r. środa W każdą środę zapraszamy rodziców wraz z dziećmi na Filemonowe Maluchowanie z elementami zabaw fundaMentalnych: godz. 12:00 dzieci ok. 2 lat, godz. 13:00 dzieci ok. 3 lat, godz. 14:00 dzieci ok. 1,5 roku.

Filemonowe Maluchowanie

i inne wydarzenia Wydarzenia dla dzieci Pozna

Ostatnia edycja:
Ilonka rośnie ci mały piroman:-D:-D:-D
Brzsokwinka ja po ciąży juz o wiele lepiej niż na początku jakoś tak coraz mniej jem ale częściej staram się do minimum słodycze opanować i jest ok ważę 63 czyli jakieś 5 mi zostało do stanu sprzed ciąży- zresztą już tu pisałyśmy jakieś kilka stron temu krótko przed twoim przybyciem do nas;-):-D
Kozaczino koniecznie opowiadaj jak to było z tymi zaręczynami bo u nas oczywiście nic nie było typowego i sama podjęłam decyzję:-p
Tygrynka ja też już tyle razy chciałam się wybrać do multi z Zośką ale zawsze film mi nie odpowiada noszzzzzzz jak na złość:crazy: masakra.. a jak leci coś na co chętnie bym poszła to mam coś do załatwienia albo jestem w inny sposób uwiązana:baffled:

Dziś wypełniłam ten link odnośnie próbki ariela a Brzoskwinka powiedz duża chociaż ta próbka??
Matko dziś jest 2 st o godz 10 rano..:no:młodej już wyjęłam kurtkę zimową co prawda trochę jest jej jeszcze za duża ale damy radę... teraz muszę szukać szybciutko butów bo odjadę noooo... a ona jeszcze mi pogina (tzn jeździ bo jeszcze nie chodzi) w takich szmacianych wiecie bez podeszwy twardej... kurcze teraz to ale się szybko zorientowałam no mega.. muszę chyba się wybrać do sklepu i jej kupić bo co innego mi pozostaje... a wy jakie buciki macie na zimę dla maluszków.....??

Guziczek nie ma sprawy za tydzień pamiętaj by się umówić bo ja mam pamięć kiepską haha

Ilonka mam dla Ciebie link Filemonowe Maluchowanie to co pisałam wisi ogłoszenie koło Emilki baletu weszłam na ich stronę i od 4L

i dzięki za głosy dziś tez prosimy o kilka :)

coś miałam jeszcze napisać i zapomniałam hmm

byłam z Emilką na balecie i poszłam na tą siłownię byłam z 30minut i widziałam 2 nowe przyrządy do ćwiczeń ;) ale jednak z @ to nie najlepszy pomysł iść w domu mam w końcu rowerek :) dziś 5km przejechałam o 8:00 jak znalazłam chwilkę a wczoraj po balecie 15km :)

o i tyle idę Emilkę ubrać bo na golasach lata

Guziczek my zimowek jeszcze nie mamy, narazie młody smiga w takich jesiennych na kostkę. o kurcze wlaśnie zimówki muszę kupić:/ o w mordęęę... ja mam na strychu jakieś zimówki po Filu, tylko nie pamietam jaki rozmiar bo kupowalismyu mu drugą pare w styczniu... jakby ktoraś byla zainteresowana to moge je odszukac:)
Guziczek tylko nie piroman!

Tygrynka moje dziecko jest bardzo cwane, taki obserwator...niby cos tam sobie robi ale zezuje i bardzo szybko sie uczy.w naszym przypadku najbezpieczniej bylo wyciagnać galki:)

Gosia dzięki....

moje dziecie po wstaniu z nocnika zwalilo kupsko w gacie! co za mała wredota!

hej dziewczyny:)
od rana mój małz mnie delikatnie mówiac mnie wnerwił ....szkoda gadać dziad wstrętny :p i mimo ładnej pogody mam zły nastrój :(

Ja mam dla małej takie futerkowe butki do kostki tylko ze lula jeszcze smiga w gondoli wiec okryte ma nózki :)
ja równiez dziekuje Brzoskwince za opinię o filmie bo tez myślałam żeby isc Tygrynko jeśli będzie cos fajnego w multi to ja tez sie pisze :) Laski kiedy sie na kawuche umówimy w Gauganku? :D ide sie lulka zajac bo siedzi koło mnie i sie nudzi ;)

Heloooł my po spacerze dziś na obiad naleśniki z sosem z truskawek i bitą śmietaną a co...w końcu mam @ i mi się coś należy:-p:-p:rofl2:
na tuska ale odjazd z tym porodem hahahah fajnie przynajmniej się nie męczyłaś:-D

ja paputki chyba kupię w dichmanie dla młodej te elefanten ponoć są dobre;-) może jakoś w tyg uda mi się wyskoczyć...alebo jeszcze poczekam bo dziś jest 12 st to jeszcze mi młoda wytrzyma:happy2:

ufffff... spadam bo młoda już mnie molestuje:-p

noo laski możemy się umówić na kino z maluchami a [potem na kawkę nie ma to jak gang z dzidziuchami:-D:-D

reklama
Guziczeka ja od razu mówie ze w naszym przypadku kino odpada, bo moj mlody nie usiedzi a nie mam zamiaru wrzeszczec z nerwow na cala sale:p moje dziecie to naprawde łobuz. kawka w jakims "bezpiecznym miejscu" by mi bardziej odpowiadała:)

Do góry