reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hej dziewczyny,

wreszcie chwila czasu na napisanie, mąż wrócił i na nic ani chwili, jak nie w drodze, to karmię małą, a jak mała spokojna to chwila dla męża by się tuli tuli:)
u nas ok, Mała B. wczoraj coś była płaczliwa ale dziś już chyba lepiej! Pogoda piękna więc wybieramy się do WPN bo jesień w tym roku barwi się na złoto:D i aż miło takie widoki pooglądać:-) U nas zaczął się też cykl jesiennych spotkań ze znajomymi na Osadnikach z Catanu (taka gra planszowa) wciąga jak nie wiem...ale gra z mała B. przy cycu bywa fascynująca, wczoraj bardzo jej się podobały karty które mamusia trzymała w ręce...Basik też coraz bardziej zaczyna rozumieć do czego służą rączki i powoli chwyta co zmieści się w jej uścisku:) w końcu wczoraj skończyła 3 miesiące:-):-)
Dziewczyny nie straszcie tym zimnem, mnie wesele brata czeka w listopadzie, ale sukienkę kupiłam i płaszczyk na szczęście też:) Jeszcze dodatki mi zostały, dziś Factory na chwilę to może jeszcze coś wyszperam, jakieś rajstopki i dodatki:)
NA-tuska Rogalinek...będziemy blisko siebie!Masakra z tą małpą! NA początku myślałam ze małpa to przenośnia kobiety!a gdzie to było?
Kozaczino super ze impreza się udała!
Tak szybko przeleciałam Wasze posty, że muszę chyba raz jeszcze przeczytać;)
to życzę wszystkim udanej niedzieli, postaram się wlecieć dziś wieczorem, może z większym spokojem i z większą ilością czasu:)

reklama
hej hej :)

my też mieliśmy dzisiaj jechać do WPN, ale w ostatniej chwili zdecydowaliśmy się na Zielonkę i Dziewiczą Górę z wieżą
widokową :) było ekstra! po drodze jeszcze zaczepiliśmy o Arboretum Leśne UP. :)

Pogoda jest taka dziś piękna, że szkoda było ją zmarnować. :)

A co do spotkania na ecotropicanie, to powiem Wam, że było bardzo fajnie. ponad 200os.
Bardzo dużo dzieci i wgl bardzo sympatycznie :)

miłej niedzieli :)

Czesc laseczki :)
Jak tam weekendzik?
u nas ciagle cos...wczoraj troche jezdzenia tesicowie zostlai na nocke, spacery. Piekna pogoda dzis była ahhhh...mały maurdny chyba znowu zabki idą normalnie ciagle marudzi a z usnieciem ma tez problem wczoraj wymiotował ale juz ok.

Hej dziewczyny :)
Ja również zalatana :) ze chrzcinami wszystko wyszło ok zatem za tydzień imprezka :) Ja dzisiaj urządziłam sobie mały shoping a Lulę zostawiłam z tatą :D Kupiłam sobie kiecę i płaszczyk na chrzciny uffff a teraz mała już śpi więc mam czas dla siebie :)
Historia z małpą mnie zszokowała ?!
Brzoskwinko ja też chciałam na ten piknik się wybrać ale musiałam wczoraj pozałatwiać wszystkie sprawy :( ale fajnie że ci się podobało :)

cześć, cześć, ja wpadam i spadam, u nas ok, sto lat z okazji wczorajszej miesięcznicy Basieńki!, zaciekawiłaś mnie Kasiu z tą grą... pozdrawiam, może wpadnę później, pa!

ufff, jestem... Natuśka myślała, że będzie ostatnia, a tu figa z makiem:-p chociaż w sumie napisała, że jeszcze wpadnie... czekam więc :-D
moje chłopaki śpią, zanim starszy poszedł to musiałam z nim obejrzeć "Iron Man 2":-D chociaż wolałabym "Sex w wielkim mieście 2", bo czeka w kolejce:confused2:

tylko u nas byla taka sytuacja, ze mały był chrzczony z wody (stracił przytomność i musieliśmy Erke reanimacyjna wzywać.. :()

o kurcze, nieciekawie! a dlaczego stracił przytomność? i co to znaczy, że mały był chrzczony z wody?
fajnie że wczorajsze wyjście się udało, sama z chęcią bym się wybrała, ale młody jednak za młody:confused2:

my byliśmy na działce, przekopałam cześć warzywniaka

kurcze, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tej działki!! a warzywniaka to już w ogóle:-D

o bozee! małpa??? taka lu łu łu???........masakra:/

historia masakryczna, niewyobrażalna... :no::no::no:
ale Twój opis małpy - boski :-D:-D:-D

U nas zaczął się też cykl jesiennych spotkań ze znajomymi na Osadnikach z Catanu (taka gra planszowa) wciąga jak nie wiem...

idę zaraz poczytać o tej grze, bo mnie zaciekawiłaś:tak: i nie mogę sobie wyobrazić Basieńki marudnej:-D

my też mieliśmy dzisiaj jechać do WPN, ale w ostatniej chwili zdecydowaliśmy się na Zielonkę i Dziewiczą Górę z wieżą
widokową :) było ekstra! po drodze jeszcze zaczepiliśmy o Arboretum Leśne UP. :)

a ja jeszcze nigdy nie byłam w WPN:zawstydzona/y: ale nadrobię i będę:-D Dziewicza Góra też mnie ominęła, dwa lata się tam z mężem wybieramy, kiedyś nawet wygrał w Głosie Wielkopolskim w konkursie smsowym wejścia na wieżę:-D Brzoskwinka normalnie ściągnę sobie Twój dzień kiedyś i też się wybierzemy na takie zwiedzanie;-):tak:

mały maurdny chyba znowu zabki idą normalnie ciagle marudzi a z usnieciem ma tez problem wczoraj wymiotował ale juz ok.

no proszę, kolejna zalatana... biedny maluszek, a smarujesz czymś dziąsełka? ja ze swojej strony polecam maść dentinox i granulki chamomile które poleciła mi Gosia:tak:

ze chrzcinami wszystko wyszło ok zatem za tydzień imprezka :)

Kozaczino, a gdzie byliście na imprezce? i czemu skomplikowało się z chrzcinami? ale dobrze, że już dobrze:tak: no i kiecka jest:-D

Tygrynka a co ty babolu jeden taka zalatana ostatnio jesteś?? :-D:-D
co innego na izbie przyjęć, bo Emilka tamtejsza właśnie :laugh2::laugh2::tak::tak:

Emilka urodziła się na IP?? opowiadaj:-D
a z zalataniem jakoś tak ostatnio wychodzi, dzisiaj korzystając z pogody przeszliśmy się 2km do Casa Mia 2 :tak: potem jeszcze do znajomych, gdzie koleżanka jest w 6 miesiącu ciąży... jak tak patrzyłam na brzuszek, czułam jak kopie i jak opowiadała o swoich odczuciach to zatęskniłam za brzuszkiem:sorry2::sorry2::sorry2: a podobno przez dwa lata pamięta się poród i nie chce się znowu mieć dziecka;-) potem jeszcze zakupy, kupiliśmy taboreciki do kuchni:-D takie duperelki, ale 8miesięcy temu kupiliśmy mieszkanie, ja z racji ostatnich dni w ciąży mało uczestniczyłam w meblowaniu itp, robił to mąż z moją mamą... no i teraz powolutku dochodzę do tego, co bym gdzie chciała... w tym tygodniu poluję na firanki dziecięce :tak: bo mały ma takie zwykłe, a chciałabym do połowy okna jakieś kolorowe... najgorsze, że stwierdziłam, że w salonie chciałabym jednak jaśniejsze ściany:-D:-D:-D ale to poczeka do czasu, kiedy trzeba będzie zamalowywać kredki na ścianie;-)
młody wariuje po swojemu, ale na szczęście brak nowych oznak w postaci siniaków;-) tylko teraz mam mały problem, bo jak siedzi ze mną w kuchni to stoi przy kuchence i łapie za kurki od gazu:no: co prawda mamy zabezpieczenie, że trzeba przytrzymać 30s żeby się zapaliło, no ale i tak go uczę, że nie wolno... tylko jak kwiatka się nauczył, że nie można łapać, tak kurków nie mogę oduczyć:wściekła/y:

no to chyba wszystko jak na razie:-D:-D:-D
ciekawe czy Natuśka wróciła czy badyle we włosach ją pokonały;-)

kolorowych snów dziewczyny:tak:

ufff ale dzień
Zgodnie z planem wybraliśmy się do WPN, pogodna piękna, drzewa już kolorowe, ale jeszcze nie szczyt formy możliwości parku:) około 20 października jakby dopisało słonko zrobi się tam dopiero bosko:) Ech wspominaliśmy dziś z mężem jedną z pierwszych randek-spacerów właśnie jesienną porą po WPNie, stado jakiś ptaków wtedy ruszało z jeziora, super widok, a dziś z kolei widzieliśmy stado jeleni - 8 sztuk (6 samic i 2 samce;p)
Wieczór znów z Osadnikami, dlatego tak późno piszę, a Basia chyba miała taką pierwszą wielką kolkę, bo wyła 2 godziny bez powodu:( teraz w łóżeczku ale skubana jeszcze nie śpi, na szczęście już spokojna, więc mam nadzieję za chwilę zaśnie!

Na-tuska
na działce, też fajnie! Ja bym chętnie też się do rodziców przejechała:)
Tygrynka no osadnicy wciągają, my już mamy grę podstawową (Osadnicy z Catanu) plus dwa dodatki:) - żeglarze oraz miasta i rycerze. Najfajniejsze w tej grze jest to ze nie ma szans się powtórzyć bo plansze się układa na maksa losowo, dużo by tłumaczyć:D A ściany przemalujesz, zawsze tak jest ze dopiero trzecie mieszkanie jest idealne jak mówią:happy: ja też bym już kilka rzeczy u siebie pozmieniała!
Kozaczino gdzie szalałaś na tych zakupach? Super że z chrzcinami wszystko załatwione:) Ja ta sukienkę i płąszczyk co kupiłam na wesele brata to takie by na chrzciny też wdziać! Ech poszalałam wtedy, ale dobrze że z mamą bo od męża bym się nasłuchała:p
oki chyba zmykam spać, bo oczka się kleją, a pewnie Basieńka się nad ranem obudzi! a jutro (dziś) sprzątanie, maż ma tydzień urlopu teraz dla mnie:) i trzeba chatę do porządku doprowadzić, a nie w osadników nocami grać:p
dobranoc!

no proszę, co jak co ale Skrzata się tutaj o tej porze nie spodziewałam :)))
wzięłam się za porządkowanie zdjęć na dysku, ledwo na oczy widzę :/
dobranoc!

reklama
Witam :)

Skrzat nie wiesz po czym ta kolka ? biedulka mała

moje dzieci kolek nie miały jedynie Emilka z 3 razy po herbatce koperkowej wiec ją wyrżnęłam do śmietnika

Tygrynka kobito ty nie masz po nocy co robić !

Wpadnę później chociaż was nadrobić bo ostatnio odpisywać nie mam kiedy bo się wyrobić nie mogę ;)

I jeszcze się przypomnę z KONKURSAMI czekamy na wasze głosy i z góry dziękujemy :) linki oczywiście w podpisie :)

dziewczyny czy możecie przekazać linki dalej ?bo każda z nas piszę jeszcze na innych podforach czy tam wątkach wiec wtedy bym miała większe pole do popisu jak inne dziewczyny jeszcze zagłosują :) głupio mi tak prosić ale chciałabym w końcu coś wygrać zależy mi najbardziej na chuście bo nowej sobie nie kupię bo będę wysłuchiwać że jedną już mam i szkoda kasy a moja plandeka do super chust nie należy :)

Zmykam

Do góry