reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Skrzat ja tam raz po raz małej dam butlę ;) ma takie dni że bez tej dodatkowej porcji nie damy rady po co ma się drzeć i stresować choć położna mówiła żeby nie dokarmiać :) ale co tam najedzone dziecko to szczęśliwe dziecko !!!
Guziczku życzę zdrowia dla Zosi :)
rikapa gratuluje i życzę powodzenia podczas tygodnia próby :)
miłej nocki

reklama
Rikapa no to super:-D może niedługo się spotkamy w PiM:-p
Marciaa powiem ci że moja tez miała kiedyś kryzys jedzeniowy ale miałam to gdzieś bo puki przybierała i nie marudziła było ok:-p

Dziś pogoda do d.....:confused2: siedzenie w domku nie jest moim marzeniem ale co zrobić:baffled: chyba ściągnę kilka filmów i będziemy mieć filmowy dzień z m.

hej dziewczyny
Marciaa dokładnie jak pisze Guziczek póki młody ładnie przybiera i nie marudzi to luz, Lula też ma dni że "ucieka" od cyca ;)
A my dzisiaj drugą dawkę szczepień mamy, i dla własnego oraz Luli komfortu psychicznego zdecydowałam że tym razem jedno wkłucie i skojarzoną jej podamy i jeszcze zastanawiam się czy zaszczepić ją na rotawirusy :\ a wy jak szczepiłyście dzieciaczki?

koza ja szczepiłam 5 w 1 i nie zdecydowałam się na rota czy pneumo. Nie wiem jakoś tak po prostu stwierdziłam że nie i koniec. Nawet nie potrafię tego racjonalnie wytłumaczyć:-p:eek:

Rikapa gratulacje;)

My dziś trochę lepiej, mała mniej płaczliwa, ale cyc nadal często...mam nadzieję że się wyklaruje...nie chcę dokarmiać jakoś, no zobaczym...

macie może leżaczki dla swoich pociech? bo ja się zastanawiam i nie mogę dokonać wyboru który konkretnie kupić:p

Witam wieczorową porą :)
Lulas zaszczepiony :D Guziczku zrobiliśmy dokładnie tak jak ty :) do ostatniej chwili biliśmy się z myślami mąż pytał lekarki co doradzi nie potrafiła nas przekonać jednoznacznie żeby szczepić na rota no i tylko 5w1 mała dostała :) była dzielna a pielęgniarka zrobiła jej zastrzyk podczas karmienia więc prawie nie zauważyła ukłucia :) to dobrze wydane 130pln
Skrzat my mamy taki leżaczek PIĘKNE LEŻACZKI Z ZABAWKAMI - 9 KOLORY - LEŻAK (1189297288) - Aukcje internetowe Allegro i jestem z niego zadowolona korzystamy z niego codziennie :)

ooo proszę, wakacje się chyba kończą bo sporo postów przybyło ;-)

Gosia super, że z małym wszystko dobrze:tak:
Rikapa spóźnione życzenia dla córeczki:tak:i serdeczne gratulacje z powodu pracy (jak dla mnie fajna sprawa, i pewnie ciekawie będzie :)) i mieszkania!
Guziczek zdrówka dla malutkiej!!
Skrzat i jak tam? jak nie chcesz dokarmiać to spędzaj całe dnie z Basieńka w łóżku aż laktacja się do niej przystosuje, najczęściej to pomaga:tak: i nie dziwię się, że walczysz, u nas od początku młody przybierał w dolnych granicach i kazali dokarmiać ale ja się zaparłam :) no, tylko u nas była inna sytuacja, bo młody się najadał, nie płakał, rozwijał się normalnie, cały czas waga rosła tylko mniej, ale my z mężem też jako dzieci byliśmy chudzinki, wiec ok, aż wkońcu trafiłam na super lekarza, który stwierdził, że Sebuś jest długi jak na swój wiek (57cm jak sie urodzil) i musiałby nieźle wcinać i to mm by być grubiutki przy tym :) no i my dalej jedziemy na cycu plus pol sloiczka obiadku i caly sloiczek deserku i czasem woda lub herbatka :)

co do smoczka to mamy i Nuka i Aventu i oba są ok ssie ładnie..tylko po Nuku od tego ssania ma cały smok odciśnięty i częsciej mu w nocy wypadał..

co do smoka to my też mieliśmy Nuka i tez ten najbardziej pasował młodemu (bo już się sam odzwyczaił, czasem załapie od wielkiego dzwonu :)) i też się odciskał na buźce... ale z tym że wypadał to chyba dobrze nie? bo czytałam, że dziecko nie powinno spać całej nocy ze smokiem, że trzeba mu potem wyjąć, ale najczęściej dzieci same wypluwają :)

a póxniej spacerek pewnie cytadelka :)

my to się pewnie mijamy po tej cytadelce nawet o tym nie wiedząc:-D
a od jutra będziemy tam śmigać nową furą - młody dostał spacerówkę Baby Design Sprint# bo ta od jedo bartatiny kompletnie nam nie pasowała, ale to juz od poczatku :)
aaa za spotkaniem jestem bardzo za, zwłaszcza na cytadeli :)

a wy jak szczepiłyście dzieciaczki?

my 6w1 i nic więcej... dwa szczepienia ok, ale po trzecim zrobiła mu się czerwona plamka i płakał cały dzień mimo że na szczepieniu w ogóle (był podłączony do cyca i tylko zrobił smutną minkę)... ciekawa jestem jak przy kolejnym będzie...

macie może leżaczki dla swoich pociech? bo ja się zastanawiam i nie mogę dokonać wyboru który konkretnie kupić:p

my mamy taki zwykły Le

reklama
my to się pewnie mijamy po tej cytadelce nawet o tym nie wiedząc:-D
a od jutra będziemy tam śmigać nową furą - młody dostał spacerówkę Baby Design Sprint# bo ta od jedo bartatiny kompletnie nam nie pasowała, ale to juz od poczatku :)
aaa za spotkaniem jestem bardzo za, zwłaszcza na cytadeli :)
:-):-) też nieraz myślałam że się mijamy :-D:-D teraz może po wózku was poznam:tak::tak:

Do góry