reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

ja byłam po porodzie naturalnym ale bardzo ciężkim przez pierwsze dwa miesiące chodziłam zgięta :eek: tragedia to była a jeszcze wtedy był taki upał że szkoda gadać ale dzisiaj też bym wyszła w sumie to raz pada raz nie ale nie jest aż tak zimno więc ok moja mała teraz to usłyszy słowo spacer to sama się ubiera :-D i mama oć :-D

reklama
j
gosia[/B], ale tu chodzi o sztuczne witaminy i skladniki ktore "wchodza" do komorek i powoduja otylosc u dzieci, w matki mleku sa naturalne witaminki i skladniki :) - jakos tak mi to pediatra moja i polozna tlumaczyla :)... naturalnym nie da sie przekarmic dziecka, a sztucznym nie wolno tego robic:)...
ja też o tym słyszałam tylko w wersji takiej że mleko matki jest lepiej trawione i łatwiej spalane przez dziecko niż modyfikowane dlatego dzieci na cycku częściej jedzą lub się częściej domagają jedzenia a na modyfikowanym idzie spalić kcal dziecku trudniej no ale jak dziecko głodne to nic się też nie poradzi bo płaczu dziecka jak głodne nie idzie słuchać

u mnie mojej siostry syn potrafił dużo pić też na 4M miał sporo ok 9,5kg a teraz chudy patyk z niego i niejadek

dziewczyny a teraz trochę zmienię temat bo mam do Was pytanie. Czy któraś z Was zna może jakąś dobra dietetyczkę ?? (która ułożyłaby dietę i doradziłaby co zrobić żeby schudnąć) zaznaczam że nie chodzi o 5-6 kg a o 30-35 kg :-(

niestety w temacie dietetyka nie pomogę bo nie znam żadnego.

Moja Zosia dziś doprowadza mnie do szału jęczy i w zasadzie sama nie wie czego chce ani jeść ani spać ani pielucha masakra jakaś... dałam jej nurofen i nic może lekka poprawa ale bez szału...:dry:mam nadzieję że te górne 1 wyjdą w końcu:wściekła/y::wściekła/y:
teraz pełza po dywaniku jak perszing:confused: sama nie wiem co jej jest.
weekend był cudowny... szkoda jednak że taka super pogoda tak krótko trwała...:no:

dziewczyny a teraz trochę zmienię temat bo mam do Was pytanie. Czy któraś z Was zna może jakąś dobra dietetyczkę ?? (która ułożyłaby dietę i doradziłaby co zrobić żeby schudnąć) zaznaczam że nie chodzi o 5-6 kg a o 30-35 kg :-(

Rikapa ja kiedyś chodziłam do tego centrum E-ADRES : CENTRUM LECZENIA OTYLOSCI SABA fakt schudłam chyba 14 kg ale tak nie do końca polecam , dają gotową diete i niby badają ważą wyliczają ile powinno się schudnoć ale jak mi ktoś daje gotową dietę to widzę że nic z tego nie będzie bo przecież każdy z nam jest inny jedni lubią kurczaka inni rybę a co mi po tym jak napiszą np ryba a ja ryby nie jem ? dieta jak dla mnie powinna być dostosowana do człowieka i do tego co lubi jadać

teraz od porodu ja jestem na mix dukan czyl jem według dukana bez tłuszczowo ale jem owoce i warzywa których dukan nie zaleca i w sumie jem też wieprzowinę i podjadam słodkie haha ;-)jak skończę karmić też bardziej będę wierna diecie bo mam dni że pierniczam tabliczkę czekolady :zawstydzona/y: a ja też mam sporo nadprogramowych kg

rikapa moj kumpel uczyl sie na dietetyka, napisze do niego :)....

gosia
, nooo cos takiego, tylko wiesz - P polozna tak tlumaczyla by zrozumial a mi to w pamiec weszlo ;D...
i powiedziala ze jak bede chciala karmic sztucznie to nie przepajac modyfikownaym ale np. herbaciami, czy zwykla woda.....

jestesaniolkiem chodzi ci chyba o to że jak się karmi już sztucznym to trzeba dać dziecku pić ponieważ mleko modyf jest typowo do najedzenia i musi być woda podawana lub herbatka natomiast w przypadku karmienia piersią to jest tak że mleko matki jest na początku do picia a potem leci takie do najedzenia no i jest łatwo strawne...
ale dziecko z tego co czytałam powierzchownie to napisałaś że dziecko może być grube po modyf?? aż mi się wierzyć nie chce.... wszystko zależy co dziecko dostaje oprucz mleka i czy jest ruchliwe jakie miało wagę początkową ... jest bardzo dużo czynników które wpływają na wagę malucha... modyfikowanym też nie da się przekarmić no bo co jak dziecko głoden to trzaba dać jeść a my nie mamy wpływu na to ile jedzą maluch nasze...
ja dziś wychodzę na spacer bo Zosia marudzi jak nigdy może zaśnie na spacerku...:dry:

hmm moja mała jak się urodziła miała 4,200 g i od samego prawie początku była na mleku modyfikowanym nie wspominając że herbatek ani wody nie chciała wcale :-) jak miała roczek ważyła 15 kg już zaczynała wtedy chodzić teraz ma prawie 3 latka i waży 16 kg :tak: więc z tym tyciem po mleku modyfikowanym to jest tak różnie chyba zależy do dziecka :-D

reklama
wrocilismy od lekarza poloznej waga troche kłamie mlody ma....5900!!!!! ale pediatra pow ze nie jest gruby tylko duzy :) i jest OK i to normalne, ze sie domaga wiecej :)
mały chwile po ukłuciu płakał ale na raczkach sie uspokoił i od 12.30 spi :))
jestesaniolkiem sporobuj hippa tylko jesli po tamtym mleku nic nie jest to bez sensu zmieniac..ja w sumiejestem jedyna woczoteczniu co kamri hippem ...nie wiem czemu. Nie karmisz juz cycem ?:)
a na baki Nikul ma dostawac sabsimplex 4xpo 15 bo od tej ilosci mleka moze miec gorsze trawienie

:)
w ogoel w przychodni byl noworodek 2 tyg i taki tyci tyci w porówanniu do tego mojego byka...ale mam ochote na drugie dziecko :))) cos czuje, ze szybko zmajstrujemy braciszka albo siostrzyczke ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry