reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hippa mu dajesz??.... ja dawalam bebiko i bebilon, hippa nie...... jezeli zalecane jest 170ml to ok:).
ile mial jak sie urodzil twoj Niki??......

moja kumpela ma 5miesieczmego Wiktorka ktory wazy juz 10kg, ehhh przepajala go, tyle :/....

reklama
Mój waży ponad 8kg ale na początku tył sporo co 10 dni 700g potem zauważyłam że co 20 dni tyle przybiera a teraz dużo dużo mniej :tak:tylko my na cycu do tego produkcja mleka pełną parą dziś flachę wylałam odciągnęłam do kościoła a skończyło sie na tym że i tak w kościele cycem karmiłam bo butelka be i tyle ...

Hej :-)
Ale miałam dzisiaj masakrę, byliśmy u kuzynki na ogródku i kawce i w drodze powrotnej do domu złapał mnie ból w klatce piersiowej taki zamostkowy, ostry, promieniujący na plecy spociłam sie rece mi sie trzęsły masakra. R. od razu chciał mnie wieźć do szpitala ale jak? z małą? wiec szybko do domu chcieliśmy z babcią zostawić, ale R. wpadł na pomysł wzywamy pogotowie od tego są!! Pierwszy raz w życiu jechało do mnie pogotowie na sygnale bo ból nie puszczał, ależ sie wystraszyłam. zrobili mi ekg było ok więc dostałam ketonal w tyłek ale i tak nie przeszło, puściło mnie dopiero pół godz. temu :dry: chyba przemęczenie, nigdy czegoś takiego nie miałam. chyba muszę zwolnić tempo;-) a przez tą aferę Majka pierwszy raz butle dostała ze sztucznym mleczkiem ( po ketonalu 4h nie mogłam jej karmić) ale wciągnęła bez problemu:-) a od wyjścia ze szpitala czyli 1,5 tyg. przybrała na wadze 600gr :-) Teraz śpi grzecznie, bo się dzisiaj trochę naryczała. Mam do was pytanie od kiedy zaczęłyście z dzieciaczkami wychodzić ? bo mnie juz położna w zeszłym tyg. na spacery gnała ale dopiero w ten weekend odważyliśmy się tak na dłużej z mała na dworze posiedzieć a może to jednak za wcześnie ? miłej nocki :-)

o kurcze Kozaczino uważaj na siebie! odpoczywaj kiedy możesz!
my wyszliśmy z małym po ok 3 tygodniach, tylko że jak on się urodził to było -10 stopni :D

jestesaniołkiem hippem karmie bo tym mlekiem dopajają na lutyckiej i ładnie toleruje to mleko nie bedem u zmieniała póki jest ok...poza tym moj pediatra też polecił mi to mleko jest łatwo przyswajalne i szybciej trawione no i ma mniej alergenów...niby;-)
a Nikuś miał 4120 jak się urodził. Zobaczymy ile bedzie ważył u pediatry bo połozna miała wage elektryczna moze przekłamywać ;-)
dzisiaj mamy szczepienie-o zgrozo!!!!:(

koza 3maj się :-))

ja wyszłam po 9 dniach ale ten koniec kwietnia był taki sobie nawet...nie węrandowałam tylko odrazu 30 minut spacerku

w ogole Niki nie spał wczoraj calutki dzien o 18 pił ostatnie mleko!!!! a o 21 poszedł spac i tak do 3 szok

Mam do was pytanie od kiedy zaczęłyście z dzieciaczkami wychodzić ? bo mnie juz położna w zeszłym tyg. na spacery gnała ale dopiero w ten weekend odważyliśmy się tak na dłużej z mała na dworze posiedzieć a może to jednak za wcześnie ? miłej nocki :-)
przy takiej temperaturze ja bym cały dzień na dworze była przecież cieplej jak w domu

i współczuję przeżyć z pogotowiem ja też raz miałam taki ból ale bolało mnie pod łopatką i szło pod żebra nie mogłam się ruszać i pojechałam do szpitala a tam zawsze dają ten kochany ketanol

ja dosc czesto ma takie bole jak ty Kozaczino ale nie az tak bolesne, mi tam mija po 10minutach i jest luz, to jest nerwicowe takie ;/.... by nie bylo juz takich przygod :)!!!

marcia
to spory byl Nikos.... :).... moze tez sprobuje hippa, bo po bebilonie wymiotowal..... :)...

gosia
, ale tu chodzi o sztuczne witaminy i skladniki ktore "wchodza" do komorek i powoduja otylosc u dzieci, w matki mleku sa naturalne witaminki i skladniki :) - jakos tak mi to pediatra moja i polozna tlumaczyla :)... naturalnym nie da sie przekarmic dziecka, a sztucznym nie wolno tego robic:)...

mysmy wyszli juz po 7 dniach na 10 minut, pozniej coraz dluzej i dluzej, a ostatnio potrafimy chodzic tak po 5-6h :)....

ja z mała wyszłam po 2 tygodniach bo jak się urodziła to był sierpień i było tak gorąco wyszłabym pewnie po tygodniu ale wtedy to ja dopiero wychodziłam ze szpitala i niestety nie mogłam wcześniej ale tak jak napisała Gosia też bym od razu na dworze była :-)

reklama
Do góry