reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hippa mu dajesz??.... ja dawalam bebiko i bebilon, hippa nie...... jezeli zalecane jest 170ml to ok:).
ile mial jak sie urodzil twoj Niki??......

moja kumpela ma 5miesieczmego Wiktorka ktory wazy juz 10kg, ehhh przepajala go, tyle :/....

reklama
Mój waży ponad 8kg ale na początku tył sporo co 10 dni 700g potem zauważyłam że co 20 dni tyle przybiera a teraz dużo dużo mniej :tak:tylko my na cycu do tego produkcja mleka pełną parą dziś flachę wylałam odciągnęłam do kościoła a skończyło sie na tym że i tak w kościele cycem karmiłam bo butelka be i tyle ...

Hej :-)
Ale miałam dzisiaj masakrę, byliśmy u kuzynki na ogródku i kawce i w drodze powrotnej do domu złapał mnie ból w klatce piersiowej taki zamostkowy, ostry, promieniujący na plecy spociłam sie rece mi sie trzęsły masakra. R. od razu chciał mnie wieźć do szpitala ale jak? z małą? wiec szybko do domu chcieliśmy z babcią zostawić, ale R. wpadł na pomysł wzywamy pogotowie od tego są!! Pierwszy raz w życiu jechało do mnie pogotowie na sygnale bo ból nie puszczał, ależ sie wystraszyłam. zrobili mi ekg było ok więc dostałam ketonal w tyłek ale i tak nie przeszło, puściło mnie dopiero pół godz. temu :dry: chyba przemęczenie, nigdy czegoś takiego nie miałam. chyba muszę zwolnić tempo;-) a przez tą aferę Majka pierwszy raz butle dostała ze sztucznym mleczkiem ( po ketonalu 4h nie mogłam jej karmić) ale wciągnęła bez problemu:-) a od wyjścia ze szpitala czyli 1,5 tyg. przybrała na wadze 600gr :-) Teraz śpi grzecznie, bo się dzisiaj trochę naryczała. Mam do was pytanie od kiedy zaczęłyście z dzieciaczkami wychodzić ? bo mnie juz położna w zeszłym tyg. na spacery gnała ale dopiero w ten weekend odważyliśmy się tak na dłużej z mała na dworze posiedzieć a może to jednak za wcześnie ? miłej nocki :-)

o kurcze Kozaczino uważaj na siebie! odpoczywaj kiedy możesz!
my wyszliśmy z małym po ok 3 tygodniach, tylko że jak on się urodził to było -10 stopni :D

jestesaniołkiem hippem karmie bo tym mlekiem dopajają na lutyckiej i ładnie toleruje to mleko nie bedem u zmieniała póki jest ok...poza tym moj pediatra też polecił mi to mleko jest łatwo przyswajalne i szybciej trawione no i ma mniej alergenów...niby;-)
a Nikuś miał 4120 jak się urodził. Zobaczymy ile bedzie ważył u pediatry bo połozna miała wage elektryczna moze przekłamywać ;-)
dzisiaj mamy szczepienie-o zgrozo!!!!:(

koza 3maj się :-))

ja wyszłam po 9 dniach ale ten koniec kwietnia był taki sobie nawet...nie węrandowałam tylko odrazu 30 minut spacerku

w ogole Niki nie spał wczoraj calutki dzien o 18 pił ostatnie mleko!!!! a o 21 poszedł spac i tak do 3 szok

Mam do was pytanie od kiedy zaczęłyście z dzieciaczkami wychodzić ? bo mnie juz położna w zeszłym tyg. na spacery gnała ale dopiero w ten weekend odważyliśmy się tak na dłużej z mała na dworze posiedzieć a może to jednak za wcześnie ? miłej nocki :-)
przy takiej temperaturze ja bym cały dzień na dworze była przecież cieplej jak w domu

i współczuję przeżyć z pogotowiem ja też raz miałam taki ból ale bolało mnie pod łopatką i szło pod żebra nie mogłam się ruszać i pojechałam do szpitala a tam zawsze dają ten kochany ketanol

ja dosc czesto ma takie bole jak ty Kozaczino ale nie az tak bolesne, mi tam mija po 10minutach i jest luz, to jest nerwicowe takie ;/.... by nie bylo juz takich przygod :)!!!

marcia
to spory byl Nikos.... :).... moze tez sprobuje hippa, bo po bebilonie wymiotowal..... :)...

gosia
, ale tu chodzi o sztuczne witaminy i skladniki ktore "wchodza" do komorek i powoduja otylosc u dzieci, w matki mleku sa naturalne witaminki i skladniki :) - jakos tak mi to pediatra moja i polozna tlumaczyla :)... naturalnym nie da sie przekarmic dziecka, a sztucznym nie wolno tego robic:)...

mysmy wyszli juz po 7 dniach na 10 minut, pozniej coraz dluzej i dluzej, a ostatnio potrafimy chodzic tak po 5-6h :)....

ja z mała wyszłam po 2 tygodniach bo jak się urodziła to był sierpień i było tak gorąco wyszłabym pewnie po tygodniu ale wtedy to ja dopiero wychodziłam ze szpitala i niestety nie mogłam wcześniej ale tak jak napisała Gosia też bym od razu na dworze była :-)

reklama
Do góry