reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witam :tak:

Ja liczę na to że Jestesaniolkiem i Marciaa się szczęśliwie rozpakowały :tak:;-)

Zimno dziś :baffled:a słońce tak ładnie świeci :sorry2:

trzeba się zabrać za ogarnianie póki mały śpi :sorry2: chociaż ostatnio sprzątam wieczorem żeby rano nic nie robić a z rana tylko łózko ma do zrobienia i odkurzać muszę:-D a jak nie ogarnęłam to odwiedziła nas pielęgniarka :baffled:a ja łózko rozwalone nie odkurzone ale w sumie po co tak wcześnie przyłazi ;-)

Mojemu na 3M stuknęło 8kg i 74cm w sumie to wzrostem nadrabia i widać fałdki maleją odkąd się rusza i fika :)

wrzucę zdjęcia do innego wątku :)

reklama
Gosia twój synek to już prawdziwy mężczyzna:-D 8kg fiu fiu fiu a nadal karmisz piersią?? moja ma teraz koło 8 i też jakoś 74 a ma 6mc prawie skończone:szok: a to 3 m różnicy:szok: ale niech rośnie potem pewnie przystopuje....

chyba zajrzę na wątki ciężarówek w poszukiwaniu wieści o marci i jesteśaniołkiem zobaczę :-p tak mnie ciekawość zżera:-D

My właśnie wróciliśmy ze spacerku jak słonko świeci to aż przyjemnie i cieplutko ale gorzej jak zajdzie :/

Guziczek jak na razie tylko cyc:tak: ale już widzę że z wagą przystopował bo zawsze co 10 dni jak go ważyłam przybierał 700g a teraz minęło 20 dni i tyle przybrał :tak:zresztą facet musi mieć swoją posturę :-D

co do dziewczyn to ja wcześniej zaglądałam i od kilku dni się nie logują wiec może już po ;-)

Hej dziewczyny :) jak ten czas leci dopiero co rodziłyście a tu już 8-kilowe dzieciaczki :) super :) ja wczoraj byłam na ktg i wszystko nadal ok :) idę w końcu spakować torbę ;)

Gosia ale masz dużego chłopaczka!! najpierw obejrzałam fotki, myślałam że starszy jest!! a ile ważył jak się urodził?
mój niedługo skończy 3m a waży 5400 i mierzy 65cm... też karmię tylko piersią, przez ostatni miesiąc mały przytył tylko 600g i lekarz kazał dokarmiać :( ale najpierw poradzę się innego lekarza bo z tego co się zorientowałam to 600g jest w normie poza tym często jak się zaczyna dokarmiać to się z cyca schodzi... a tego bym nie chciała...

Witam kochane :) 21.04 o 0.24 na swiecie pojawił sie Nikos po 4h porodu! 4120 bez neciacia :p fajnie było:p

serdeczne gratulacje!!! śliczny duży synek!!! taka waga tyle godzin i bez naciecia - suuuuper :))))

dzieki dziewczyny. normalnie fruwam po sam sufit. jestem padnieta ale z drugiej strony mam powera. troche przeraza mnie to karmienie cycem mam kryzys tzn dostalam wczoraj nawal odciagam daje cyca a one dalej ja amloty brodawy bola zniose to wkoncu jestem matka dzielna!:p tylko pytanie jak długo....boje sie zebym nie dostala jakiegos zapalenia

maly boski troszke nocka srednia bo mi malego rozbawili do 1 prawie..ale dobra pierwszy dzien w domu niech sie cieszą dziś wprowadzam grafik domowy:)

Mój Ł w nocy mi pomogl jak on spal odciagnelam mleko jak mały sie obudził to mu dał i ja regenerowałam siły..

:D:D:D:D:D!!!!!!!

reklama
Zobacz załącznik 238841Zobacz załącznik 238842

Witam kochane :) 21.04 o 0.24 na swiecie pojawił sie Nikos po 4h porodu! 4120 bez neciacia :p fajnie było:p
Gratuluje ! pewnie że jest fajnie zwłaszcza jak już się ujrzy maluszka :D

Gosia ale masz dużego chłopaczka!! najpierw obejrzałam fotki, myślałam że starszy jest!! a ile ważył jak się urodził?
mój niedługo skończy 3m a waży 5400 i mierzy 65cm... też karmię tylko piersią, przez ostatni miesiąc mały przytył tylko 600g i lekarz kazał dokarmiać :( ale najpierw poradzę się innego lekarza bo z tego co się zorientowałam to 600g jest w normie poza tym często jak się zaczyna dokarmiać to się z cyca schodzi... a tego bym nie chciała...
oj mój urodził się duży 4500g spadł do 4230g , moja córa przybierała po 150g na tydzień i uważali to za normę dopiero jak przybrała raz 100g to ją dobrze obejrzeli i miała pleśniawkę w buzi której położna nie zauwazyła jak przychodziła i ja również i dlatego gorzej jadła

Do góry