reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Marciaa pewnie że niedługo ! powodzenia życzę tak do przodu ;)

u mnie przy 1 porodzie od odejścia czopu minęły 4 dni do porodu a przy drugim odszedł mi z rana a na wieczór zaczęło się rozkręcać i urodziłam w nocy :)

Pięknie dziś my zaraz zmykamy na spacerek i do sklepu :)

reklama
a ja znalazlam u mnie taka wydzieline jak bialko jajka kurzego ale poki co przezroczyste ;P.... ahhhh.... nie to sie juz zacznie bo na lep dostane im blizej terminu tym bardziej mnie denerwuje fakt czemu jeszcze nie urodzilam... :p.....

No marcia mi czop strzępił się na 2 dni od porodu a największa jego część odeszła mi w kilka godzin przed porodem w domku:tak: więc może to już niedługo:-D
No laski rozpakujcię się już bo chciała bym pooglądać wasze skarby...:-D:-D
Zosia chora więc kiszę się w domku...:wściekła/y: ale do poniedziałku i może będzie oki:confused2: oby było bo na głowę dostanę :eek:

Hej dziewczyny!!
coś może w tym być jak piszecie że jak się tak skupiamy na porodzie to cisza i nic nie idzie naprzód :) a jak sie wyluzujemy to pyk i po sprawie ;) ja póki co nie myślę o porodzie, czekam z tymi myślami wywołującymi na maj. Choć też jestem ciekawa jak klucha wygląda :D
dziś piękna pogoda, szkoda że nie mam ogródka za oknem...

Aniołku ja też nawet balkonu nie mam:( jedno skromne korytko zastępuje mi ogródek... myśle, że obrałaś dobrą taktykę z Nikosiem jak mu się zachce to się ujawni :D
Wczoraj poleniuchowałam nad Rusałką, na trawce wygrzałam tyłeczek :D a zaraz wybieram się do parku na ławeczkę z książeczką :) chociaż tyle dla mnie ;)

Jesteśaniołkiem - i teraz Nikuś pojawi się szybko, zobaczysz, może sam się zestresował tym, że tak Go myślami wywołują ;-)
Kozaczino - idziesz teraz na spotkanie "Mama rozmawia"? Załapałaś się? Ja niestety nie i jest mi przykro, bo bardzo chciałam akurat w tych zajęciach uczestniczyć :-(

A u mnie w weekend właśnie rozpoczął się sezon grillowy, przyjechali znajomi z Bydgoszczy i z Poznania, siedzieliśmy w ogrodzie, zajadaliśmy grilla i gadaliśmy jak najęcie - normalnie bajka. A ja zaraz właśnie idę do ogródka trochę w ziemi pogrzebać. Zapraszam do siebie jakby co ;-)

Marciaa i jak się sprawy mają coś się ruszyło czy nie i jak tam czop nadal odchodzi czy tylko cześć może odeszła czy może już po wszystkim pisz pisz !

Guziczek
a małej co jest ? taka piękna pogoda już możesz wychodzić ?

A reszta ta co ma się rozpakować poleniuchowac na słoneczku póki jeszcze możecie bo potem nie będzie czasu na lenistwo ;)

Chciałaby się zapisać na jakieś zajęcia (gimnastyka, aerobik) w wodzie, ale żeby były one skierowane dla kobiet w ciąży.
Znacie jakieś pływalnie w Poznaniu organizujące takie zajęcia? (najlepiej z okolic Winograd czy Piatkowa).
Byłabym wdzieczna za wszystkie informacje

reklama
Hej mamuśki:-D
Gosiu Zosia miała delikatnie zawalone oskrzela ale już jest oki:-D ja od wczoraj jestem u mamy na wichrowym bo mój m wyjechał na szkolenie i nie chciałam być sama:-p a Zosia już zdrowa więc wpadnę do plazy może coś małej znajdę fajnego już nie pamiętam kiedy byłam w jakimś centrum handlowym....:rofl2::-p

Do góry