reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

A mi się wydawało że dzieci właśnie na mieszankach bardziej przybierają bo moja na piersi to dość mizernie tak mi pani dr powiedziała...:confused:
też tak myślałam bo dzieci na piersi łatwiej trawią i szybciej trawią mleczko niż te a modyfikowanym
ale pewnie nie ma reguły

u mnie córa przybierała minimum na piersi a mały jeszcze raz tyle co ona

Kozaczino no to śliczna waga :)
ja ważonego małego w ciąży nie miałam jedynie u innego ginekologa na szczegółowych badaniach w 40 tygodniu wyszło 3585g +/-500g a urodził się ponad 2 tygodnie później 4500g a na usg w szpitalu wyszło ze może mieć 4922g

reklama
Hej dziewczyny!
To wasze dzieciaczki faktycznie były całkiem spore przy porodzie :) no zobaczymy jak bedzie u nas. Ja po urodzeniu mam zamiar karmić piersią zobaczymy jak mi i małej pójdzie i jak bedzie rosła na maminym cycku ;) Ja sama jak się rodziłam to miałam 2950 więc w sumie niewiele. Mała sie rozpycha w brzuszku ale nie jest to bolesne tylko takie bardziej śmieszne miłe uczucie, ćwiczy ze mną jogę ;) Uciekam bo kilka rzeczy do załatwienia dziś mam, zatem życze miłego dnia możne sie jakoś przejaśni??

Ja jak sie urodzilam to wazylam 2900 i miala 49 cm:tak::tak::tak:No i moje dzieci widocznie za mna sie takie malutkie rodzily:tak::tak:
Chociaz i tak jak rodzilam Dominika to mysleli w szpitalu ze bedzie mial niecale 2 kg (tak wychodzilo z usg i mialam mega malutki brzuch)a Dominik urodzil sie z waga 2660:tak::tak::tak:
Z dziewczynkami mialam usg 2 tyg przed porodem i wazyly wtedy po niecale 1,5 kg a przy porodzie 1810 i 1950

Jejciu, ale Wam się klocuszki rodzą :-) Ja to bym się chciałam koło 3000-3500 zakręcić max, jak to przepchnąć? :-D:-D:-D
Pozdrawiam i cieszę się, że dzisiaj już czwartek :-p

Hej dziewczyny:)
szkoda że nie świeci słonko zaraz bym na spacer poleciała :)
Lilianna tez mam nadzieję że mała nie bedzie jakimś klocem bo chciałabym rodzić naturalnie :) ale zobaczymy co bedzie.

Lilianna tez mam nadzieję że mała nie bedzie jakimś klocem bo chciałabym rodzić naturalnie :) ale zobaczymy co bedzie.

Powiem ci że moja była klocem a urodziłam ją w niecałe 3 godzinki więc waga ma się nijak o porodu:tak: wszystko zależy od organizmu, moja znajoma rodziła synka jego waga po porodzie to 2880 a i tak zrobili jej cc bo nie chciał wyjść normalnie. Spoko musisz być nastawiona pozytywnie to będzie ok

Witam mamuski z Poznania :) Ja niedługo rodzę praktycznie na ostatnich nogach termin według OM mam na 21 marca a USG 26.03:) w pon idę na wizytę i dowiem się ile mój malutki waży w 32 tyg miał 2500 :p
Już nie mogę doczekać się maleństwa i spacerków nad Maltą :)))
pozdrawiam

reklama
Powiem ci że moja była klocem a urodziłam ją w niecałe 3 godzinki więc waga ma się nijak o porodu:tak: wszystko zależy od organizmu, moja znajoma rodziła synka jego waga po porodzie to 2880 a i tak zrobili jej cc bo nie chciał wyjść normalnie. Spoko musisz być nastawiona pozytywnie to będzie ok
Guziczek dzięki za słowa otuchy ;) ja generalnie jestem nastawiona bardzo pozytywnie :D w ogóle cała ciąża bardzo sympatycznie mnie zaskoczyła, i juz nie moge się doczekać małej :) byłam dzisiaj na cytadeli i tak fajnie sie patrzyło na mamy z wózeczkami :D
Marciaa gratuluje zbliżających sie narodzin synka:) napisz jak po wizycie :) a czy już wybrałaś szpital?

Do góry