reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Dowikla tak tylko cyc:tak:

Jarzebinka Emilka miała tą wagę na niecałe 5miesięcy co młody :tak:

ale też myślę ze nie ma co porównywać bo on urodził się duży jakby miał 3kg to teraz by miał 5kg a nie będzie ważyć 5kg jak urodził się 4,5kg :sorry2:a mierzy pewnie tyle co twój muszę go zmierzyć bo nie wiem czy w przychodni u nas mierzą :tak:

Emilka na piersi przybierała skromniej ;-) bo mimo ze urodziła sie 700g mniejsza to na 4,5 miesiąca miała 6800g a na 6 miesięcy 7400g

także nie martw się wagą małego bo jak dla mnie z tego co pisałaś przybiera bardzo ładnie :tak:

reklama
hej ho :) ja tez z Poznania więc się poudzielam :) przynajmiej tutaj moge ponarzekac na nasza paskudną pogode :D

ale wasze bobasy juz duze - moja skromnie 5 kg przekroczyła a gdzie tu 7 <szok>
musze tylkie zmierzyć moją Małą bo mi w przychodni nie zmierzyli ;]

Witam nowa mamusie:-)
Rzeczywiscie kruszynka z Twojej coreczki ,ale moje jak mialy 2 miesiace to wazyly po niecale 3 kg:tak:To wszystko zalezy od tego jakie sie dziecko duze urodzilo:-):tak:

GOSKA
Moj Dominik tez byl tylko na cycu i tez mi szybciej przybieral niz dziewczynki:tak::tak::tak:A One od urodzenia na mieszanym byly

Witam Was dziewuszki,

a moja waży podobno jakieś 200g :-D:-D:-D
No to slicznie wazy:-);-)
no to dziewuszka rośnie oby tak dalej ;)

Dowikla a ja się boję mieszanki żeby mi jeszcze wiecej nie przybierał
Niektorzy mowia ze dzieci karmione piersia szybciej przybieraja i u mnie sie to sprawdzilo w 100%:tak::tak::tak:To chyba duzo zalezy od ilosci wypijanego mleczka,jak czesto pije i od uwarunkowan:tak::tak::tak:
U mnie wszyscy sa drobni:-);-)

Tak teraz spojrzalam na suwaczek i Twoj Dominis bardzo duzo przybral od urodzenia

reklama
Kazaczino moją ważyła tyle w 27 tc więc spokojnie szykuje ci się maleństwo z normalną wagą- moja przy porodzie miała 4260g

Lilijanna 200g to już kawał fasoli:-D:-D:-D

A mi się wydawało że dzieci właśnie na mieszankach bardziej przybierają bo moja na piersi to dość mizernie tak mi pani dr powiedziała...:confused:

Do góry