reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

wiewiora mi sie wydaje ze wszytko ok i bardzo ladnie przybiera na wadze wiec nie masz co sie martwic

karolka84 no to czekam na wiadomosc i trzymam kciuki o to aby wam sie do was szybciutko odezwal i jak bys chciala jakies info to chetnie odpowiem

gosia a ile wazy teraz twoja corcia??mnie na koncu to juz wszystko bolalo:dry:

reklama
WIEWIORA
Wiezadelko pod jezyczkiem tam Tobei zrobia:tak::tak::tak:Nie wiem tylko czy nie musisz miec skierowania od pediatry.
Robia to na miejscu:tak::tak::tak:

Jesli chodzi o przybieranie na wadze to jest ok:tak::tak::tak:190 gram tygodniowo to jest tak akurat:tak::tak::tak:Niby mowia ze dziecko powinno 30 gram na dzien czyli 210 na tydzien ale prawie zadne dziecko tak nie przybiera

gosia a ile wazy teraz twoja corcia??mnie na koncu to juz wszystko bolalo:dry:

we wtorek niby 3575g (+/- 522g) w sumie jak taka pomyłka może być to dziecko może i mieć powyżej 4kg ;-) nie liczę że mniej będzie mieć bo jakby się nic nie działo to jeszcze do 20stycznia troszkę podrośnie i może mieć i 4,5kg :-D

we wtorek niby 3575g (+/- 522g) w sumie jak taka pomyłka może być to dziecko może i mieć powyżej 4kg ;-) nie liczę że mniej będzie mieć bo jakby się nic nie działo to jeszcze do 20stycznia troszkę podrośnie i może mieć i 4,5kg :-D

czyżbyś chciała pobić moja zosie z waga urodzeniowa??:-D:-D:-D nie no oby nie bo powiem ci ze podczas parcia jednak odczuwa się ta wagę...:dry: ale ty już drugi raz będziesz rodzic to pójdzie jak z płatka.:-D:tak:

czyżbyś chciała pobić moja zosie z waga urodzeniowa??:-D:-D:-D nie no oby nie bo powiem ci ze podczas parcia jednak odczuwa się ta wagę...:dry: ale ty już drugi raz będziesz rodzic to pójdzie jak z płatka.:-D:tak:

no zobaczymy jak pójdzie ;-)z wagą niech się lepiej nie rozpędza :no::-D choć ja przy córce jakoś problemów z parciem nie miałam mimo że miała 3800g..... tylko fakt było mnie co szyć

Ostatnia edycja:
Gosia to lepiej obierz te druga opcje na - ahhaah to mała bedzie miała około 4kg zawsze to pół mniej......

a tak swoja drogą to wywal juz ja ze srodka bo ja sie fotek doczekac nie moge:-D:-D

Pinka no raczej liczę na 4kg nie wiecej :-D lepiej niech na porodówce mnie nie straszą że większe :sorry2:

a wyjść nie chce ....nie wiem co bym robiła cisza i nic się nie dzieje :no:

zobaczysz ze mała zaskoczy cię w najmniej oczekiwanym momencie:-D:tak: a już jesteś przygotowana cała wyprawka uzbierana?? mpja zosia dała mi dzis popalić chyba diąsła ja bolą... bo widzę że z jednej str ma spuchnięte i taka gula z przodu jej się zrobiła...:confused: i biedna marudzi a ja nie wiem jak jej pomoc...

Guziczek no w sumie uzbierana .....chyba ;-)
okażę się jak zacznie czegoś brakować ..nie inwestowałam w kilka rzeczy co z córą mi się nie przydały ;-)

a mówisz ze małą dziąsła bolą ?może jakiś żel przeciwbólowy kup i smaruj :tak: jak ząbek to może wyjść i szybko i może ją męczyć stopniowo przez dłuższy okres :sorry2:
jak żel nie pomoże i zacznie na całego ząbkować to paracetamol bym dała :tak:

choinka współczuję małej mi dopiero też "mądrości " się odezwał i musiałam się tabletkami ratować tak dziąsło mi spuchło najgorzej że 2 dni spokój i 2 dni na nowo i tak dłuższy czas :baffled::-D człowiek się od maleńkości z tymi zębami męczyć musi :baffled:

reklama
Guziczek odezwę się jak tylko będę coś wiedzieć:tak: A wy dużo wcześniej dostaliście te dobre wieści?

Szybciutka Ta Twoja córcia, moja ma 9 mieisęcy i dopiero tydzień temu wyszedł jej pierwszy ząbek:-D

Do góry