reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Guziczek jeszcze troszkę i się rozpakujesz:tak: pomyśl sobie jakbyś była w tym tygodniu co ja ile czekania przed tobą ;-):-D

ja dziś znowu zabiegana ciągle coś :sorry: nie miałam czasu się wczuć w ruchy i coś mi się ubzdurało ze mi się maluszek nie rusza :cool: wiec się teraz w końcu położyłam i dał mi popalić :zawstydzona/y: a już mnie brzuch z nerwów bolał i troszkę jak na @ :cool:

byliśmy dziś po stolik do pokoju potem troszkę aptek obskoczyłam i sklepów medycznych szukałam odpowiednich pończoch takich co mi gin przepisał i nigdzie nie było aż się poryczałam w chacie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i zamówiłam przez internet i ponad 80zł kosztują :baffled:

reklama
Gosiu chodzi ci o rajstopy uciskowe zapewne?takie co by nóżki nie puchły?? jest taki sklep medyczny i tam mają na bank bo widziałm i oglądałam takie coś właśnie i to jest sklep na przeciwko szpitala HCP dojedziesz tam bezpośrednio 10 2 lub 9wysiadasz i po przeciwnej stronie co jest szpital jest sklep tam mają zaopatrzenie ortopedyczne odzież medyczna łóżka wózki i pończochy rajstopy podkolanówk. albo inaczej wpisz sobie w wyszukiwarce i tylko zadzwoń czy mają coś takiego jak ty chcesz....nie bedziesz marnować czasu....

A ja dziś coś się nie tak czuję jak powinnam....:crazy: boi mnie wszystko jestem nie wyspana zmeczona masakra jakaś wczoraj wdrapalam się na moje 13 pietro po schodach w nadzieji ze dostane jakichs skurczy lecz jednak nic milczenie ze str mojej macicy juz mnie denerwuje..:eek::eek::szok:

spokojnie Guziczku, moze ten niepokój zwiastuje poród?!;-)
trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie.

piekne słonce na dworze więc planuje dzis długi spacer:-) tylko ze Malutka spi i spi...

boszeee gdzie wy widzicie słonce???
Guziczek spokojnie wszytsko w swoim czasie... jej ja pamietam jak do mnie wszyscy dzownili czy juz? czy coś sie dzieje...urodziłas juz... chol...mozna bylo dostac a tu nic sie nie działo:/ ja urodzilam dwa dni po terminie. i sie cieszyłam ze w koncu moge powiedziec urodziłam:p

ilonka no właśnie ja mam tak samo na gg czy na tel wszyscy mi wypisują i się pytają czy nadal 2w1 czy już osobno....wrrrrrr:wściekła/y: no ale zaraz spadam na spacer z psiakiem bo tak ładnie mnie prosi i odbiore lotka i może jakaś czekoladka z herbatką mi się dziś należy za sprzątanie mieszkanka:-D

Cześć laski ;-)

Gosiu chodzi ci o rajstopy uciskowe zapewne?takie co by nóżki nie puchły?? jest taki sklep medyczny i tam mają na bank bo widziałm i oglądałam takie coś właśnie i to jest sklep na przeciwko szpitala HCP dojedziesz tam bezpośrednio 10 2 lub 9wysiadasz i po przeciwnej stronie co jest szpital jest sklep tam mają zaopatrzenie ortopedyczne odzież medyczna łóżka wózki i pończochy rajstopy podkolanówk. albo inaczej wpisz sobie w wyszukiwarce i tylko zadzwoń czy mają coś takiego jak ty chcesz....nie bedziesz marnować czasu....

A ja dziś coś się nie tak czuję jak powinnam....:crazy: boi mnie wszystko jestem nie wyspana zmeczona masakra jakaś wczoraj wdrapalam się na moje 13 pietro po schodach w nadzieji ze dostane jakichs skurczy lecz jednak nic milczenie ze str mojej macicy juz mnie denerwuje..:eek::eek::szok:

Guziczek no szukam takich nogi mi już puchną i potrzebuję 2 stopnia kompresji i pończochy a wszędzie są albo 1 stopnia albo rajstopy byłam na lutyckiej tam jest taki sklep ale miała rajstopy a ja się pytam czy nadają się na brzuch ciążowy to nie umiała powiedzieć nie chciałam ryzykować 70zł :cool: i zmówiłam przez internet na jakiejś stronce niby 63zł + 15 przesyłka no ale więcej na poszukiwania stracę :sorry: wiec już się nie stresuję tylko czekam za paczką ;-)

ja własnie próbuje sie zabrać za sprzatanie ale cos mi nie wychodzi... heheh leniwa ostatnio się stalam...a to przez to ze sprzatam po małym prawie codziennie:/
no i coraz wiecej strat w domu przez urwisa... teraz doszła pasztetowa ściana, bo mały wtarł kanapke z pasztetem w ściane;/ ehhh

Gosiu takie coś jak rajstopy które mają zapobiegać opuchliźnie powinno się wcześniej przymierzyć bo możesz niechcący coś sobie zrobić wiem że to dziwnie brzmi ale tak jest... Wiem że to trochę kosztuje takie rajstopki i dla ciężarnych jest specjalna linia właśnie z miejscem na brzuszek tylko to trzeba jednak dopasować indywidualnie. Ale jak już zamówiłaś to ok, chciałam doradzić bo właśnie w zeszłym roku miałam temat opuchlizny na uczelni i babka się wypowiadała i mam mnóstwo notatek na temat bandażowania i rajstop pończoch i innych. :tak:

Ilonka pasztetowa ściana mmmm ale mam teraz ochotę na pasztet no koniec świata;-) a dopiero co wróciłam ze spacerku.
Dziś na obiad ryż z warzywami a mianowicie marchew i brokuły mmm w sosie koperkowym... Ale puki co wcinam czekoladkę:-D:-D

ja posprzatalam.tzn.nie do konca jeszcze taniec z mopem mi został:/.. połozyłam małego... i mam chwilke dla siebie:)
co do obiadu to ja dziś pomysłu nie mam.... chyba nic nie zrobie:p
tak mi sie ziewa ze chyba zaraz zasne.

reklama
Guziczek no tak ale kto mi da przymierzyć pończochy w sklepie ? mogę sobie kupić i narka jak pasują to pasują jak nie to nie :no: na tamtej stronie są wymiary dopasowałam odpowiednio do siebie po zmierzeniu się z rana na nogach z ich wymiarami :tak:

a babka w medycznym mi się pytała o wagę i wzrost i na tej podstawie dopasowują no a ja do niej a jak mi +20 kg w ciąży przybędzie w samym brzuchu to co rozmiar czy tam dwa większe muszę mieć ? no jak dla mnie to chore :cool:

Ilonka oj ty leniuszku :-D hehe mądra jestem bo mi mężuś właśnie obiadek robi ;-)

Do góry