reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Ja z mlodym tez jechalam do szpitala jak mialam skurcze co 5 min:tak::tak::tak:A sam porod trwał 10 minut:-)
Z dziewczynkami mialam dwa razy bole krzyzowe i rozwarcie juz na 6cm wiec dali mi mega mocna kroplowe z fenoterolem po ktorej tetno mi skoczyło do 140 zeby zdazyli mnie przyszykowac do cc

reklama
GOSIU
Z czystym sumieniem moge Tobie polecic Lutycka:tak::tak::tak:
Z jedna polozna stamtad mam kontakt do dzisiaj bo pisala prace magisterska na podstawie moich dziewczynek

Ostatnia edycja:
JULIA
Zapisałas sie do gastrologa:confused:A mozesz napisac dlaczego sie do niego wybierasz:confused:

Za duzo by pisać, ale tak pokrótce. Synek miał (ma) problemy z piciem nie chce jeść, nie chce pić, tzn, je w bardzo małych ilościach tak około 500ml na dobe i tracił na wadze, co za tym idzie się odwodnił i 1,5 tygodnia w szpitalu na Krysiewicza, wszystkie badania są ok i propozycja lekarzy ze szpitala i moich pediatrów że gastroskopia. Ze względu na prawdopodobieństwo uszkodzenia przełyku no i chcą sprawdzić, ale z jedną lekarką podjęliśmy decyzje że poczekamy z tą gastroskopią do sierpnia - za dużo mam obaw:baffled:

Za duzo by pisać, ale tak pokrótce. Synek miał (ma) problemy z piciem nie chce jeść, nie chce pić, tzn, je w bardzo małych ilościach tak około 500ml na dobe i tracił na wadze, co za tym idzie się odwodnił i 1,5 tygodnia w szpitalu na Krysiewicza, wszystkie badania są ok i propozycja lekarzy ze szpitala i moich pediatrów że gastroskopia. Ze względu na prawdopodobieństwo uszkodzenia przełyku no i chcą sprawdzić, ale z jedną lekarką podjęliśmy decyzje że poczekamy z tą gastroskopią do sierpnia - za dużo mam obaw:baffled:
Ja przerabiałam gastroskopie u całej mojej trojki:no:własnie w szpitalu na krysiewicza i załatwila mi ta gastroskopie ta lekarka do ktorej dałam Tobie namiary:tak:
Tzn dała mi skierowanie od siebie z gabinetu ale w szpitalu na krysiewicza nie placilam za nic:-)
Rozumiem ze piszesz o swoim mlodszym synku

Tak o młodszym i boje się tej gastroskopii, a może nie będzie potrzebna bo zaczął troche przybierać i wiecej pić mieszanki ale oprócz mieszanki nic więcej no i z wielki trudem pije.
Daltego pewnie lepiej skonsultowac z gastrologiem

Tak o młodszym i boje się tej gastroskopii, a może nie będzie potrzebna bo zaczął troche przybierać i wiecej pić mieszanki ale oprócz mieszanki nic więcej no i z wielki trudem pije.
Daltego pewnie lepiej skonsultowac z gastrologiem
A ile wazy i jaka była jego waga urodzeniowa:confused:
Ja tez sie bardzo bałam gastroskopii,ale w przypadku moich dzieci była ona konieczna:no:Zarowno Dominik jak i dziewczynki tez badzo wolno przybierali na wadze i mieli problemy z jelitami i alergie

My też mamy alergie i niestety AZS więc o rozszerzeniu diety narazie możemy zapomnieć. Natanuś do tego bardzo mocno ulewał i wymiotował, a teraz zwymiotuje jak uda mi sie mu podać 2ml herbatki:szok:

Waży 6090 a jego waga urodzeniowa 3500 jest na 3 centylach:baffled:

My też mamy alergie i niestety AZS więc o rozszerzeniu diety narazie możemy zapomnieć. Natanuś do tego bardzo mocno ulewał i wymiotował, a teraz zwymiotuje jak uda mi sie mu podać 2ml herbatki:szok:

Waży 6090 a jego waga urodzeniowa 3500 jest na 3 centylach:baffled:
To i tak wazy całkiem niezle:tak::tak::tak:Chyba lekarze troszke przesadzaja:no::no::no:
Moje dziewczynki maja 2 latka i 2 miesiace i waza po jakies 7400
A pije bebilon pepti czy nutramigen:confused:Moze to mleko Jemu nie smakuje bo jest bardzo gorzkie

reklama
Nutramigen a próba zmiany mleka była ale on woli Nutramigen, no ale chodzi o to że On się ciągle odwadnia i traci na wadze jak przybierze ładnie to w ciągu tygodnia i tak jest pod kreską o minimum 20gram

Do góry