reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
zostawić WAS tylko na dzień, a takiego bałaganu tutaj narobicie, żę ........ :tak::-D:tak:

co do potwierdzenia płci mojego maleństwa, to na 3 USG tylko jedno było 99.99 % w maju, w czerwcu juz maleństwo było nie tak ułożone i nie bardzo dało się podglądnąć ..... więc zobaczymy może teraz 23 się potwierdzi :tak:

co do wózeczka, to nie oglądałam, bo trwa aukcja identycznego wózka z Poznania, więc musze sie na nią zaczaić, może sie uda, a zawsze to na miejscu :tak: a jak nic nie wyjdzie, to zadzwonię do tych z Krotoszyna, może będzie nadal aktualne, to sobie wtedy obejrzę :tak:

i witam te nowe Poznanianki, co nam tutaj tak namieszały i zaprazam do częstych odwiedzin i dyskusji :tak::-D:tak:

a co d szpitala, to ja chyba wybieram św. Rodzinę na porodówkę..... :tak:

witam

ja pierwszego syna rodziłam na polnej - opieka dziecka z problemami super, matki - tragedia:baffled:

drugiego rodziłam w św. rodzinie - miałam zatrucie ciążowe i poporodowy krwotok - rewelacyjnie się mna i dzieckiem zajęli a mieli co przy mnie robić przez te komplikacje:tak: skończyło sie nawet transfuzja krwi. jestem tak zadowolona ze mysle o trzecim:-D:tak:

ale moze trafiłam na taka zmiane tylko

a ja jezeli chodzi o szpitale to kurcze jestem totalnie zielona ponieważ nie mam w Poznaiu rodzinki i jedynie z opowiadań znajomych wiem co nieco o Polnej. Jedni zachwalają inni krytykują, ile ludzi tyle opini. Ja mieszkam bardzo blisko Raszei i na poród chyba piechotką pójdę ;-)

Ja narazie rozglądałam się za łóżeczkiem, moze to troszke dziwne, ale kupujemy takie turystyczne, stwierdziliśmy że meżem, że skoro często rodzinkę odwiedzamy, to będzie to dość praktyczne. No ale zzobaczymy może z czasem zmienimy zdanie. Narazie jeste,m an etapie rozpisywania, kalkulowania, obserwowania i przede wsystkim oszczędzania heheh

ja synka rodziłam w Raszei i jedyna niedogodnośc to taka że jest jedna toaleta na cały oddział a nie na salach jak to jest np na Lutyckiej czy Polnej. ale Polna absolutnie nie wchodzi w grę.. nie wiem.. czuję jakąś antypatię do tego szpitala po samym tym jak mnie traktują jak chodze na badania krwi.
chcę rodzić albo znowu w Raszei albo na Lutyckiej.. zobaczymy jak będzie, pewnie wyjdzie w praniu ;-)

ja się boję, że będę jechała gdzieś dalej do szpitala, a tu okaże się, że nie ma miejsca i mnie odeślą do innego. Tak jak piszesz wszystko wyjdzie w praniu ;-)

No ja jeśli bede miała poród taki jak pierwszy to nie zdążą mnie nigdzie odesłać :-D jak weszłam na izbę przyjęć to miałam skurcze co 2-3 minuty, a jak wskoczyłam na łózko porodowe do pełne rozwarcie :-D a godzinę później tuliłam już synka :-D

Wiewióra co do turystycznego łóżeczka to jedynie trzeba dokupić materacyk choć szczerze wolałabym mimo częstych wyjazdów nie pakować ciągle łóżeczka i rozkładać po powrocie :-D wolałabym z podrózy schować turystyczne do szafy :sorry2:
no i jak już to turystyczne z poziomami żeby z dna dziecka ciągle nie podnosić bo plecki później dokuczają ;-)

Te łóżeczko, które ogladaliśmy ma właśnie dwa poziomy, materacyk i przewijak.

Jeżeli chodzi i Raszeje to słyszałam, że otrzymali, w tym roku nowy sprzęt.

reklama
Ja dwa razy rodziłam na Lutyckiej i jestem bardzo zadowolona:tak::tak::tak:

JULIA
Zapisałas sie do gastrologa:confused:A mozesz napisac dlaczego sie do niego wybierasz:confused:

Do góry