reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Moje male pily kaszki z butli:tak::tak::tak:Na obiadek tez jadly ziemniaczki z mieskiem i jakims warzywkiem:tak:Czesto gotowalam im zupki i robilam z nich takie danie jak sa w słoiczkach tzn odparowywalam cala wode i miksowalam to jedzonko;-)A na deserek to przewaznie jadly sloiczki lub te z bobovity.
Moje w tym wieku za duzo nie jadly-milay jakis kryzys i wszystkim pluły:tak:

reklama
dowikla- a np. na sniadanko zamiast butli mleka moge mu dac kaszke ryzowa? a na drugie sniadanie butle?czy tam odwrotnie.?? i kolejna butle wyeliminowac?
czy jak myslicie?

aha no ja Fliperowi gotuje sama obiadki bo jakos te gotowe mu nie smkuja i placze jak ma jej jesc. ostatnio dwa dni z rzędu dostał gerbery na obiad i dwa dni po rzad zwymiotował i biegunka. takze widac ze cos mu tam nie posuje. alergia na jakis skladnik albo cos....

Ostatnia edycja:
Oczywiscie ze mozesz zrobic Jemu kaszke w miseczce:tak::tak::tak:Ale taka raczej polplynna;-)a nie taka mega twarda:tak::-)

no, no... taka wodnita bardziej, to wiem.
dzieki za odpowiedz.... teraz mykamy na obiad, a pozniej na spacerek jak nie zacznie padac...moze na arene. zobaczymy.,
musze mojemu reklamowke na glowe naszykowac bo z takim kikutem bedzie dziwnie wygladał:) hahah
ale jestem swinia

no, no... taka wodnita bardziej, to wiem.
dzieki za odpowiedz.... teraz mykamy na obiad, a pozniej na spacerek jak nie zacznie padac...moze na arene. zobaczymy.,
musze mojemu reklamowke na glowe naszykowac bo z takim kikutem bedzie dziwnie wygladał:) hahah
ale jestem swinia
No jestes swinia ,jestes:-D:-D:-D

objadłam się jak...jak jakkk... świnia:p \
dobra lecimy puki jest pogoda. przy okazji kupie malemu ta kaszke ryzowa.....
wasze utrapienie jeszcze tu wróci:)

Z góry przepraszam, ze skopiowałam posta, ale nie mam czasu na ponowne pisanie Moje Drogie ;-)

Witam Kobitki:-)
Nawet nie wiecie jak się cieszę, ze juz mam neta, nie wiem jak się sprawdzi, bo to taki bezprzewodowy, mamy 7 dni na wypróbowanie, jak nie będzie działał, to wrócimy do tego z tutejszej telekomunikacji.
Dom w opłakany stanie, w sumie mieszkaliśmy tu 2 lata wcześniej, ale nasi następcy nie dbali o niego wogóle i to co wtedy wyremontowalismy wymaga teraz kolejnych zabiegów, w skrócie powiem, ze czekaja nas wielkie remonty, zaczynamy od łazienki i okien, mamy w porządku landlorda, więc wszystko jest do dogadania.A wogóle z tym domem to smieszna historia, dorwałam inny i zadzwoniłam do byłego landlorda, aby wystawił nam referencje, a ten zapytał czy nie wrócimy na stare śmieci za każdą cenę...długo myslelismy i w koncu sie zgodzilismy, bardzo opuscil nam czynsz i teraz pomoze w remoncie, w sumie, to zalowalismy, ze sie wyprowadzilismy od niego 2 lata temu...no ale coz, bylam w ciazy i chciałam miec wszystko nowe, a ten domek choc przytulny, to jednak wymaga sporo wkładu i roboty...ale widzę swiatełko w tunelu, wlasnie byli fachowcy od wymiany okien i drzwi, mam juz wszystko do łazienki i zaczynamy działac...trochę mnie to przeraza, bo remont z Kuba nie będzie łatwy, ale damy radę, będzie wesoło :-D
Dziewczyny przepraszam, ze piszę tylko o sobie, ale jeszcze nie nadrobiłam zaległości, trochę sobie popisałyście :-p:-D
Cieszę się, ze jestem z Wami znowu, brakowało mi Was dziewuszki, pozdrawiam paaa

ilonka jeszcze Tobie szybko odpiszę w sprawie kaszki, mój Kubus tez alergik, nie chciał mi pic Nutramigenu, więc robiłam mu na nim kaszki Bobovity czy Nestle (te bezmleczne oczywiscie) niestety Nutramigen ma potworny smak i aby go zupełnie zabic do takiej kaszki dodawałam jeszcze frutapurkę np. jabłkową czy ze śliweczką, konsystencja była budyniowa, ale niestety to była jedyna forma w jakiej mogłam małemu przemycic mleczko, a jemu smakowało, w sumie nadal to je na śniadanko i na kolację, bo z racji alergii nadal nie spozywa nabiału, z tym, ze teraz jest juz starszy i mam większy wybór przecierów owocowych i smaków kaszek :tak:

helooooooooooooooooo dziewczynki

ale zescie sie rozpisały heheh:tak::tak::tak: no ale to dobrze ze chociaz wy jestescie bo ja ostatnio to sie niezle opusciłam:-( czasu brak.................

wczoraj byłam na pierwszej przymiarce sukienki i powiem wam ze dziwnie sie czulam ehhe:-D:-D nie jestem przyzwyczajona do tak aleganckich strojów:rofl2::rofl2: za jakies 2-3 tygodnie bedzie gotowa to sie wam pochwale............
teraz cały tydzien znów pracuje brrrr i biegiem do domu ciasto robie sprzatam i wszystkie takie tam pierdoły i powiev wam ze czasmi mam dosc chce juz wolne jakies!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ilonka- ciekawa jestem jak ci maly kache bedzie wcinał:tak::tak: powiedz jaki juz rozmiar nosi ubranek?????????a co do tego bo wyczytałam zemłoda dupa jestes to powiem ci ze przy takich jak ty to człowiek przynajmniej staro sie nie czuje:-D:-D:-D:-D
Gosia- kurde a tak wszystkich chciałas chomikami obdarowac a tu zaraz dla siebie miec nie bedzeiesz;-);-);-) i jak zwyle balujesz na urodzinach no ty to masz dobrze...........
Nata- super kochana ze tak wam sie z tym mieszkaniem trafiło tylko sie cieszyc a Kuba napewno ci pomoze heheehh w koncu dorosły chłopina z niego,trzyvam kciuki za szybki i sprawny remonty buziaki dla was
Jarzebinka gratulacje awnansu w szoku jestem ze w polsce jeszcze mozna na takie miłe niespodzianki liczyc:-D:-D:-D powiedz kochana jak sie czujesz brzuszek rosnie??????? fotki prosimy:tak::tak::tak::tak:

dowilka ja tam dziewczynki masz juz wyniki gastroskopi????????

reklama
wrocił wasz koszmar:p
kurcze cos katar dostaje. jak mnie znowu cos zlapie to chyba sie wykoncze....
pogoda jednak do dupy bo wiatr.

Dziekuje za odpowiedzi. mały jest jak narazie na bebilonie pepti i mam nadzieje ze nie bedzie koniecznosci przejscia na nutranigen.

Pinka- w sumie czy az taka młoda 23.po przemysleniach to chyba nie az tak -młoda:p
a mały nosi rozmiar 74-80 zalezy od firmy. ale nie jest az tak gruby:( poprostu lubi dobrze zjesc. i jest oszukany-jesli moge tak powiedziec...bo policzka wypchane a tak to nie jest az tak zle.
NataK- fajnie, ze wrocilas:)
..... no i zapomnialam co chciałam napisac:/

Do góry